Kemal Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu arasında adaylık savaşı açığa vurdu! Diyarbakır ziyaretinde dikkat çeken HDP detayı

2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Millet İttifakı’nda kimin aday yapılacağı tartışması devam ederken Kılıçdaroğlu’nun siyasi suikastlar yalanı ile kaos ortamı yaratmaya çalışması büyük tepki çekmişti. Kılıçdaroğlu’nun seçimlerde aday olmasını isteyen bir grup olsa da ittifakı İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Ekrem İmamoğlu’nun istemediğini yazan Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür, İBB Başkanı’nın Diyarbakır gezisine dikkat çekti. Övür, “İmamoğlu ile Kılıçdaroğlu arasındaki adaylık kavgasının artık aleni bir hâl aldığını ve durdurulmasının da mümkün olmadığını gösteriyor. Durdurulamaz, çünkü arka planda müthiş bir hesap var” dedi.

Giriş Tarihi 17 Ekim 2021, 09:02 Güncelleme 17 Ekim 2021, 09:07
Kemal Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu arasında adaylık savaşı açığa vurdu! Diyarbakır ziyaretinde dikkat çeken HDP detayı

İÇİNDEKİLER

İşte Mahmut Övür'ün konuyla ilgili yazısından bir bölüm:
Millet İttifakı'nda kimin aday olacağı, daha doğrusu kimin aday yapılacağı tartışmaları giderek gerilime dönüşüyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendi adaylığını perçinlemek için gündemi siyasi cinayetler söylemiyle zehirlemeye çalışsa da işi çok zor. Zor, çünkü Kılıçdaroğlu'nun adaylığını sadece İP Genel Başkanı Meral Akşener değil, "Oğlum" dediği CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da istemiyor.

Bu yüzden de şimdiden Anadolu yollarına düşüp adaylığını ilan ediyor. Ancak kimse de bu gezilerin adaylık gezisi olduğunu kabul etmiyordu. Nereye kadar? Dün gerçekleşen Diyarbakır gezisine kadar...

Bu gezinin gerçekleşeceği birkaç gün önceden belliydi. İmamoğlu, Diyarbakır'a gidecek ve orada halkla buluşacaktı. Ancak dün siyaset kulislerine düşen bomba gibi bir haber işin rengini değiştirdi.

İmamoğlu'nun mitingi, CHP Diyarbakır İl Başkanlığı tarafından iptal edilmişti. Bir gerekçe sunulmamıştı ama böyle konuşuluyordu.


TALİMAT KILIÇDAROĞLU'NDAN
Peki, gerçekte durum neydi?

Gerçek haber, fokurdayan CHP kulislerinden geldi. Denilenlere göre, Kılıçdaroğlu, yardımcısı Seyit Torun'u arıyor ve İmamoğlu'nun Diyarbakır gezisini (sadece miting değil) iptal etmesini istiyor.

Seyit Torun da bu bilgiyi aynen İmamoğlu'na iletiyor: "Geziyi iptal edin..."
İmamoğlu cevap veriyor: "Ben yola çıktım, Diyarbakır'a gideceğim..."

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ!