Kalamar dolması nasıl yapılır? Kalamar nedir, evde kalamar balığı nasıl pişirilir? İşte malzemeler, püf noktaları…

Yemek programlarını yakından takip eden izleyiciler Kalamar dolması nasıl yapılır? Sorusuna yanıt arıyor. Yumuşakçalar sınıfına dahil olan kalamar balık sofralarında yoğurlu söz eşliğinde meze olarak geldiği gibi evlerde de deniz ürünlerini sevenler sıklıkla tercih ediyor. Peki Kalamar nedir, evde kalamar balığı nasıl pişirilir? Bugün TV8’in sevilen yarışması Yemekteyiz’de pişirilen ve izleyicilerin oldukça dikkatini çeken kalamar dolmasının malzemelerinin neler olduğu ve püf noktalarına dair bilgiler merak konusu oldu. İşte tarifi…

Giriş Tarihi 03 Aralık 2021, 17:18 Güncelleme 03 Aralık 2021, 17:18
Kalamar dolması nasıl yapılır? Kalamar nedir, evde kalamar balığı nasıl pişirilir? İşte malzemeler, püf noktaları…

İÇİNDEKİLER

Kalamar dolması nasıl yapılır? Kalamar nedir, evde kalamar balığı nasıl pişirilir? Evde kolay, pratik hazırlanan ve lezzetine doyum olmayan kalamar dolmasının malzemeleri nelerdir? Sorgulamaları arama motorları üzerinden sıklıkla yapılıyor. Yemekteyiz programında yapılan ve deniz ürünlerini sevenlerin oldukça dikkatini çeken lezzet kalamarı evde pişirmek isteyenler merakla tarifini araştırır oldu. İşte püf noktaları...

KALAMAR DOLMASI NASIL YAPILIR?

Malzemeler:
4 Adet kalamar
3 Tutam Ispanak (Doğranmış)
1 Tutam Dereotu (Doğranmış)
2 Adet Arpacık Soğanı (Ufak ufak doğranmış)

2 Diş Sarımsak (Ufak ufak doğranmış)
4 Yemek Kaşığı Ezine Peyniri (Ezilmiş)
3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı

Kalamar Terbiye Malzemeleri

2 Çay Kaşığı Karbonat
1 Çay Kaşığı Toz Şeker
1 Su Bardağı Süt
1 Çay Bardağı Panko Ekmek Kırıntısı

Yapılışı:

Kalamarların yumuşaması için önce marine edin.

Daha sonra kalamarları karbonat, toz şeker ve süt ile karıştırın.

Bir tava içerisine 3 yemek kaşığı zeytinyağı ile beraber soğan ve sarımsakları hafif soteleyin.

Kalamarın ayaklarını küçük küçük doğrayıp tavaya katın ve 3-4 dakika kadar karıştırarak pişirin.

Tavaya dereotunu ve ıspanakları ekleyip 3 dakika kadar karıştırın.

Yeşillikler rengini çok kaybetmeden ekmek kırıntısını ve peyniri ilave edin.

Tuz ve karabiber ilave edip Ezine peynirini ufak ufak ezerek kısık ateşte 3 dakika daha pişirin.

Oda sıcaklığı derecesine gelen kalamarların iç harcını doldurup ağızlarını kürdan ile kapatın.

Tavayı hafiften yağladıktan sonra kalamarları yerleştirip her tarafı pişecek şekilde çevirerek pişirin.

Piştikten sonra servise hazırdır.