Balıkçı bombayı patlattı! "4 kişi geldiler" İstanbul kara esirken Ekrem İmamoğlu İngiliz Büyükelçi Dominick Chilcott'la ziyafette...

CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da kar krizi yaşandığı sıralarda, İstanbul'un en lüks restoranlarından biri olan Balıkçı Kahraman'da İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Dominick Chilcott ve eşi Jane Lady Chilcott ile görüştüğü ortaya çıktı. CHP eski vekili ve fondaş Gerçek Gündem'in kurucusu Barış Yarkadaş'ın panikle fotoğrafın yaz aylarında çekildiğini iddia etmesi şüphe uyandırdı. Oysa görüntülerde Dominick Chilcott'un paltosu, Jane Lady Chilcott'un kürkü, İmamoğlu'nun yelek ve ceketi, İmamoğlu'nun korumasının mont ve atkısı, kapıdaki kişinin de mont ve atkısı üzerlerinde duruyordu. Muamma sürerken lüks restoranın sahibi Kahraman Altun gerçekleri açıkladı. Kahraman Altun, "Dün 4 kişi geldiler 1 saat yemek yiyip gittiler" ifadelerini kullandı. Öte yandan İmamoğlu'na yakın Gazeteci Murat Ağırel de balıkçı izyafetini doğruladı. Ağırel, "İşletme sahibi ve Sayın İmamoğlu ile görüştüm. Olay doğru. Ekrem Bey saat 18'de oradaymış." ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 25 Ocak 2022, 16:58 Güncelleme 25 Ocak 2022, 18:54
Balıkçı bombayı patlattı! 4 kişi geldiler İstanbul kara esirken Ekrem İmamoğlu İngiliz Büyükelçi Dominick Chilcott’la ziyafette...

İÇİNDEKİLER

İstanbullu dün karlı yollarda zor anlar yaşarken yolların yeterince tuzlanmaması nedeniyle özellikle Avrupa Yakası'nda yollar kilitlenirken vatandaşlar saatlerce araçlarında mağdur kalmıştı.

EKREM VE İNGİLİZ BÜYÜKELÇİ LÜKS RESTORANTTA
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'u etkisi altına alan kar yağışının on binlerce vatandaşı yollarda mahsur bıraktığı sırada Sarıyer'in en lüks restoranlarından olan Balıkçı Kahraman'da çekilen fotoğraflarına çok sert tepkiler gelmişti.

Görüntülerdeki diğer misafirlerin İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Dominick Chilcott ile eşi Jane Lady Chilcott olduğu ortaya çıktı.

BARIŞ YARKADAŞ FOTOĞRAFIN YAZ AYLARINDA ÇEKİLDİĞİNİ İDDİA ETMİŞTİ

CHP eski vekili ve fondaş Gerçek Gündem'in kurucusu Barış Yarkadaş görüntüleri inkar ederek, "Hiç utanma kalmadı! Yaz aylarında çekildiği her halinden belli olan bir fotoğrafı paylaşıyor ve "İmamoğlu kar yağarken restoranda keyf çatıyordu" diye yazıyorlar. Restoran sahibi "Kar var diye erken kapattık" diyor, yine de yalana devam ediyorlar. İşimiz gerçekten zor…" sözlerini sarf etti.

O fotoğraflarda İmamoğlu'nun yanındakilerin kimlikleri belli oldu. Balıkçı Kahraman'ın sahibi Kahraman Altun, 24 Ocak 2022'de İmamoğlu'nun İngiltere Büyükelçisi Dominick Chilcott ve eşi Jane Lady Chilcott ile yemek yediğini, fotoğrafın 1 ay öncesine ait olmadığını teyit etti.

İşte Kahraman Altun'un İmamoğlu ve İngiliz Büyükelçi Chilcott'u ifşa eden açıklaması:

"DÜN AKŞAM 4 KİŞİ GELDİLER"
"Bir ay önce rezervesi vardı. Dün akşam 4 kişi geldiler saat 6 gibi 1 saat yemek yiyip gittiler. Kar küreme aracı ile gelip gelmediklerini bilmiyorum ama geldiler yemek yiyip gittiler"

MURAT AĞIREL DE DOĞRULADI
CHP ve İYİ Parti'ye yakınlığıyla bilinen Yeni Çağ Gazetesi Yazarı ve Halk TV programcısı Murat Ağırel de İmamoğlu'nun balıkçı ziyafetini doğruladı.

"İMAMOĞLU İLE GÖRÜŞTÜM OLAY DOĞRU"
Ağırel, "Ekrem İmamoğlu'nun bir balıkçıda görüntüleri paylaşıldı. İşletme yetkililerinin fotoğrafı yalanladığı iddia edildi. İşletme sahibi ve Sayın İmamoğlu ile görüştüm. Olay doğru. Ekrem Bey saat 18'de oradaymış. Saat 19'da da AKOM'a gitmek için çıkmış." ifadelerini kullandı.

REZALETİ AKLAMAYA ÇALIŞAN CHP YANDAŞLARI FENA PATLADI
İstanbullu karla boğuşurken İmamoğlu'nun balıkçıda ziyafet çekmesi hem restoran sahibi hem de Murat Ağırel'in iddiaları doğrulaması sonrası "Görüntülerin eski" olduğunu iddia eden CHP'liler fena rezil oldu. Barış Yarkadaş'ın yanısıra CHP'li vekil Gürsel Tekin de iddialar yalan olduğunu söyleyerek "İmamoğlu balıkçıda yakalandı" haberlerini hedef almıştı.

İşte İmamoğlu'nu aklama yarışına giren ve patlayan o isimler ve meyda kuruluşlarından bazıları:


Mine Kırıkkanat


Deniz Demir


Mehmet Bekaroğlu


İrfan Değirmenci


Fazıl Say


T24

İMAMOĞLU'NDAN İŞ BİRLİĞİ VURGUSU

İmamoğlu ile Chilcott 45 gün önce de bir araya gelmişti. Birleşik Krallık Büyükelçisi Dominick Chilcott'u 07 Aralık 2021 Saraçhane'de ağırlıyan CHP'li İBB Başkanı, "İstanbul'un herkes için adil, yeşil ve sürdürülebilir bir gelecek inşa etme vizyonundan bahsetmekten memnuniyet duydum. Olası iş birliği yolları hakkında fikir alışverişimizden keyif aldım" şeklinde konuşmuştu.

CHİLCOTT DA "İŞ BİRLİĞİ" DEDİ

Chilcott da, "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile tanışmak bir zevkti. COP26 'e katılımı ve iklim değişikliği ile mücadele ve İstanbul'u daha yeşil hale getirmek için nasıl daha fazla iş birliği yapabileceğimiz hakkında verimli bir konuşma yaptık" ifadelerini kullanmıştı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN