Dışişleri Bakanlığı açıkladı! İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya üyelik başvurularına ilişkin istişare programı netleşti!

Son dakika haberine göre İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya üyelik başvurularına ilişkin istişareler yarın Ankara’da başlayacak. Başkan Erdoğan, geçtiğimiz günlerde "İsveç terör örgütlerinin kuluçka merkezi. Parlamentolarında teröristleri getirip konuşturuyorlar. Hatta hatta PKK yanlısı teröristler var. Biz bunların neyine güveneceğiz. Pazartesi Türkiye'ye geleceklermiş kusura bakmasınlar yorulmasınlar" ifadelerini kullanmıştı.

Giriş Tarihi 24 Mayıs 2022, 13:38 Güncelleme 24 Mayıs 2022, 13:48
Dışişleri Bakanlığı açıkladı! İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya üyelik başvurularına ilişkin istişare programı netleşti!

İÇİNDEKİLER

Dışişleri Bakanlığından, İsveç ve Finlandiya ile istişareler hakkında açıklama yapıldı.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üyelik başvurularına ilişkin istişareler, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Büyükelçi İbrahim Kalın ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Sedat Önal başkanlığındaki heyetimiz ile İsveç Başbakanlık Ofisi Devlet Sekreteri Oscar Stenström ve Finlandiya Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Jukka Salovaara'nın başkanlığındaki İsveç ve Finlandiya heyetleri arasında 25 Mayıs 2022 Çarşamba günü Ankara'da gerçekleştirilecektir."





"TÜRKİYE'YE GELECEKLERMİŞ, YORULMASINLAR"
Konuya ilişkin açıklama yapan Başkan Recep Tayyip Erdoğan, her iki ülkenin de terör örgütlerine karşı açık net bir tavrı söz konusu olmadığını dikkat çekmişti.

Erdoğan, "İsveç terör örgütlerinin kuluçka merkezi. Parlamentolarında teröristleri getirip konuşturuyorlar. Hatta hatta PKK yanlısı teröristler var. Biz bunların neyine güveneceğiz. Pazartesi Türkiye'ye geleceklermiş kusura bakmasınlar yorulmasınlar" ifadelerini kullanmıştı.