Son dakika: Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank: Uzaya gitmek için 31 bin vatandaşımız başvuru yaptı

Son dakika haberi... Başkan Erdoğan, Cumhuriyet’in 100’ncü yılında bir Türk’ün Uluslararası Uzay İstasyonu’na gönderileceğini açıklamıştı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Uzaya gitmek için 31 bin vatandaşımızın başvuru yaptığını belirtti.

Giriş Tarihi 25 Mayıs 2022, 10:20 Güncelleme 25 Mayıs 2022, 10:55
Son dakika: Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank: Uzaya gitmek için 31 bin vatandaşımız başvuru yaptı

İÇİNDEKİLER

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, İstanbul Yaratıcılık Ağı Projesi tanıtım toplantısında konuştu. Varank, uluslararası uzay istasyonuna başvuru yapmak üzere sisteme kaydını yaptıran vatandaşların sayısını açıkladı.

Varank, "Siteyi 4 milyon vatandaşımız ziyaret etti. Burada başvuru yapmak üzere sisteme kaydını yaptıran vatandaş sayımız 31 bin. 'Ben uzaya gitmek için şartları taşıyorum' diyerek kaydını tamamlayan vatandaş sayımız da şu an 225. Dolayısıyla ben bu ilginin artarak devam edeceğine inanıyorum" dedi.



BAŞKAN ERDOĞAN AÇIKLAMIŞTI
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantının ardından konuşan Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Türk Uzay Yolcusu ve Bilim Misyonu ile ilgili açıklama yaptı.

Erdoğan, kabine sonrasında yaptığı açıklamada, Milli Uzay Programı kapsamında belirlenen 'Türk Uzay Yolcusu ve Bilim Misyonu' görevini başlattıklarını açıkladı.

Başkan Erdoğan, "Milli Uzay Programımız çerçevesinde bir Türk vatandaşının uluslararası uzay istasyonuna gönderilmesi sürecini resmen başlatıyoruz. İçimizden biri uzaya gidecek. İnşallah onu da bizden sonra gelecek nesiller unutmayacaklar." dedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN