Reyhanlı saldırısıyla ilgili flaş gelişme! Uyuşturucu baronu Memet Gezer Türkiye'ye getirildi

Son dakika haberi! Reyhanlı katliamının planlayıcısı Yusuf Nazik’in ifadelerinde, “saldırının talimatını aldım” dediği, Amerika Birleşik Devletleri’nde tutuklu bulunan uyuşturucu baronu Memet Gezer, Türkiye’ye getirildi. Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde belediye binası yanı ile PTT binası önünde 2013’te gerçekleşen iki ayrı patlamada 53 kişi yaşamını yitirmiş, 912 konut, 891 iş yeri ve 148 araç zarar görmüştü.

Giriş Tarihi 30 Haziran 2022, 08:53 Güncelleme 30 Haziran 2022, 14:56
Reyhanlı saldırısıyla ilgili flaş gelişme! Uyuşturucu baronu Memet Gezer Türkiye’ye getirildi

İÇİNDEKİLER

İçişleri Bakanlığı, Reyhanlı saldırısının talimatını verdiği iddia edilen Memet Gezer'in tutuklu bulunduğu ABD'den Türkiye'ye getirildiğini bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Reyhanlı saldırısının planlayıcısı Yusuf Nazik'in ifadesinde, saldırının talimatını aldığını belirttiği Memet Gezer, uyuşturucu ticaretinden tutuklu bulunduğu Amerika Birleşik Devletleri'nden Türkiye'ye getirildi.



Memet Gezer

Gezer'in, ABD'de bulunduğu bilgisini alan İnterpol Europol Daire Başkanlığı, ABD'li yetkililer ile yürütülen çalışmalar sonucunda, Gezer'in sınır dışı edilmesi hususunda mutabık kaldı.

Yusuf Nazik

ABD'li görevliler refakatinde Türkiye'ye getirilen Gezer, sorgulanmak üzere Ankara Emniyet Müdürlüğü TEM Şube Müdürlüğü görevlilerince İstanbul Havalimanından teslim alındı.

9 Mayıs 1967 Antakya doğumlu Gezer, "Uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapma ve sağlama" suçundan kırmızı bültenle uluslararası düzeyde, "Silahlı terör örgütüne üye olma" ve "Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma" gibi muhtelif 17 suçtan ise ulusal düzeyde aranıyordu.

BİNLERCE SİLAHLA YAKALANDI
Karadağ'da gerçekleşen buluşmada Gezer, üçüncü bir ülkede kiraladığı depolarda tuttuğu 1000 adet AK-47 Kalaşnikof, 250 adet RPG roketatar, 2500 adet el bombası, 250 adet sniper tüfeği, 250 adet 14.5 mm makineli tüfek, 100 adet antitank füzesinin fotoğraf ve videolarını DEA ajanlarına whatss app üzerinden gönderdi. Nisan ayında Karadağ'daki son görüşmeye giden Memet Gezer ve Suriye vatandaşı ortağı Saber Karimch, uyuşturucu satıcısı sandıkları ajanlara silah satmaya çalışırken yakalandı.



NE OLMUŞTU?


Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde belediye binası yanı ile PTT binası önünde 2013'te gerçekleşen iki ayrı patlamada 53 kişi yaşamını yitirmiş, 912 konut, 891 iş yeri ve 148 araç zarar görmüştü.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN