Karkamış'ta hain saldırı! Küçük Hasan'ın şehit olduğu evde acı manzara: Boğazların düğümlendiği anlar

Suriye'de yuvalanan terör örgütü YPG/PKK Pençe-Kılıç harekatıyla aldığı ağır darbelerin ardından sivilleri hedef seçti. Karkamış'a atılan roketler nedeniyle ilçede öğretmenlik yapan Ayşenur Alkan (22) ile Hasan Karataş (5) şehit oldu. A Haber, 5 yaşındaki Hasan Karakaş'ın şehit olduğu evi görüntüledi. Detayları paylaşan A Haber muhabiri Esra Keskin'in boğazı düğümlendi.

Giriş Tarihi 25 Kasım 2022, 15:40 Güncelleme 25 Kasım 2022, 15:56
Karkamış’ta hain saldırı! Küçük Hasan’ın şehit olduğu evde acı manzara: Boğazların düğümlendiği anlar

İÇİNDEKİLER

Terör örgütü PKK/YPG, geçtiğimiz günlerde Gaziantep'in Karkamış ilçesine peş peşe roketli ve havanlı saldırı düzenledi. Kocatepe İlkokulu, Nigar Tiryakioğlu Çok Programlı Anadolu Lisesi, Karkamış Anaokulu ile çok sayıda ev ve iş yeri saldırıların hedefi oldu.

Peş peşe saldırılarda Kocatepe İlkokulu'nda öğretmenlik yapan Ayşenur Alkan (22) ile Etiler Mahallesi'ndeki evinde şarapnellere hedef olan Hasan Karataş (5) şehit oldu.

19 YARALIDAN 13'Ü TABURCU EDİLDİ
Şarapnel parçalarının isabet etmesi sonucu yaralanan 19 kişi ise hastanelere kaldırıldı. Tedavisi tamamlanan 13 kişi, taburcu edildi. 5 aylık hamile Büşra Karataş ile bebeğinin de aralarında olduğu 6 yaralının tedavisi sürüyor.

Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tedavi gören Karataş ile bebeğinin entübe durumdan çıktığı bildirildi.

HASAN'IN HAYALİ TIR ŞOFÖRÜ OLMAKTI
Gaziantep'in Karkamış ilçesine terör örgütü YPG/PKK mensuplarınca Suriye'nin kuzeyinden dün atılan roket-havanlar nedeniyle hayatını kaybeden 5 yaşındaki Hasan Karataş'ın annesi Dilan Karataş terörü lanetledi.

İlçe merkezindeki Okul Caddesi'nde yer alan 3 katlı evin 2. katına isabet eden roket-havan, evde bulunan küçük Hasan'ı hayattan kopardı.

Eşi Zeki Karataş'ın tırlarının bulunduğunu ve hayatının önemli bölümünü yollarda geçirdiğini anlatan Karataş, oğlunun da babası gibi tır şoförü olmayı hayal ettiğini belirtti.

ŞEHİT OLDUĞU O EV GÖRÜNTÜLENDİ
Gaziantep'in Karkamış ilçesinde terör örgütü PKK/YPG'nin roketli saldırısında şehit olan 5 yaşındaki Hasan Karataş'ın evini A Haber ekibi görüntüledi. Kullanılamaz hale gelen ev boşaltıldı. Hain saldırının geride bıraktığı yıkım görüntülendi.

Roketin düştüğü yer evin mutfağına düştü. Hasan saldırıdan habersiz evde oyun oynuyordu. Evdeki tüm eşyalar yerle bir oldu. Hasan'ın yengesi Büşra Karataş 5 aylık hamileydi. O da evde roketli saldırı sonucu yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

5 aylık hamile Büşra Karataş, Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde halen tedavi altında.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN