İzmir'de Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda iş yerlerini su bastı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İzmir için de sağanak yağış uyarısı yapmıştı. Bu uyarının ardından yağmur il genelinde etkili oldu. Yağışla beraber cadde ve sokaklar göle döndü. Kemeraltı Çarşısı'nı su bastı. Vatandaşlar, CHP'li belediyeye tepki gösterdi. 20 yıldır çarşıda çalışan bir esnaf, bu durumun 20 yıldır sürdüğünü ve yetkilerin hiçbir şey yapmadığını ifade etti.

Giriş Tarihi 18 Mayıs 2023, 17:01 Güncelleme 18 Mayıs 2023, 22:15
İzmir’de Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nda iş yerlerini su bastı

İÇİNDEKİLER

Meteoroloji 2'nci Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nin uyarısının ardından İzmir'de sağanak etkili oldu. Öğleden sonra aniden bastıran kuvvetli yağmur, kentin bazı noktalarında su birikintilerine neden oldu.

İZMİR'DE TARİHİ KEMERALTI ÇARŞISI'NDA İŞ YERLERİNİ SU BASTI | VİDEO İZLE



YAĞMURDA YİNE SU BASTI
İzmir'de her yağmurda olduğu gibi Tarihi Kemeraltı Çarşısı'ndaki Küçük Demirhan İş Hanı'nı da su bastı. Handa iş yeri olan esnaf, biriken suyu kendi imkanlarıyla tahliye etmeye çalıştı.


20 YILDIR DEĞİŞMEDİ
Çarşıda elektrikler akımı olması sebebiyle önlem amaçlı elektrikler kesildi. 20 yıldır çarşıda çalışan esnaf bu durumun hiç düzelmediğini söyleyerek, "Yetkililere defalarca söylememize rağmen bir şey değişmedi" dedi.

Lağım sularının çarşıya taşması sebebiyle vatandaşlar zor anlar yaşadı. Her noktası su altında kalan çarşıda esnaflar kepenlerini indirdi. Dükkanlarına su girmemesi için çaba sarf eden esnafın uğraşısı ise boşa çıktı. Eşyalarını ıslanmaktan kurtaramadı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN