Son dakika: Her güne yeni bir İETT terörü! Sancaktepe'de kırmızı ışıkta geçen İETT hafif ticari araca çarptı

Son dakika haberleri... İETT otobüsleri her gün yeni bir kazayla gündeme geliyor. Vatandaşın çilesi olan İETT otobüslerinin vukuatlarına bir yenisi daha eklendi. İstanbul Sultangazi'de bir İETT otobüsü kırmızı ışıkta geçip hafif ticari araca çarptı. Kazanın etkisiyle hafif ticari araç savrularak yan yatarken, İETT otobüsünün de önünde hasar oluştu. Kaza anı güvenlik kamarasına yansıdı.

Giriş Tarihi 26 Temmuz 2023, 14:03 Güncelleme 26 Temmuz 2023, 14:04
Son dakika: Her güne yeni bir İETT terörü! Sancaktepe’de kırmızı ışıkta geçen İETT hafif ticari araca çarptı

İÇİNDEKİLER

Kaza, saat 10.30 sıralarında Atatürk Caddesi'nde meydana geldi.

Mertcan Aydın yönetiminde bulunan 34 GHS 567 plakalı hafif ticari araçla Sümer Caddesi'nden Sazlı Sokağa doğru seyir halindeyken, kırmızı ışıkta geçtiği iddia edilen 34 HO 3715 plakalı İETT otobüsü ile çarpıştı.

Otobüsün çarptığı hafif ticari araç, savrularak yan yattı.

Otobüsün de ön tarafında hasar oluştu. İhbar üzerine olay yerine polis ve itfaiye ekibi sevk edildi. Olay yerinde yapılan incelemede hafif ticari araç şoförü Aydın'ın hafif şekilde yarandığı öğrenildi. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

"OTOBÜS KIRMIZI IŞIKTA GEÇTİ"
Hafif Ticari araç şoförü, Mertcan Aydın, "Ben yeşil ışıkta geçerken, otobüs kırmızı ışıkta duramayarak geldi, vurdu. Otobüs kırmızı ışıkta geçti. Otobüs arkadan vurduğu için mantara çarptım ardından yan yattım" dedi.

Görgü tanığı Hüseyin Şancı, "Otobüs kırmızı ışıkta geçti. Karşıdan gelen arkadaş yeşilde geçiyordu. Bizim aracımız da burada park halindeydi. Otobüs arkadaşa vurunca oda bizim araca çarptı. Yoksa dükkana girerdi. İtfaiye ve polis ekipleri geldi. Bizim aracımız da hasar aldı" dedi.

KAZA ANI KAMERADA
Otobüsün, hafif ticari araca çarptığı anlar güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde, Hafif ticari aracın yolun karşısına geçmeye çalıştığı sırada otobüsün çarptığı ve çevredekilerin yardıma koştuğu anlar yer alıyor.