Son dakika: İstanbul Sultangazi'de orman yangını! Kaçan 2 kişi kamerada!

Sultangazi Kent Ormanı'nda yangın çıktı. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Dumanlar İstanbul'un birçok noktasından görülürken yangın kontrol altına alındı. Yangının çıktığı bölgeden kaçan iki kişi ise vatandaşın kamerasına yansıdı. Görüntülerde hızla olay yerinden kaçmaya çalışan iki kişinin ormanı yaktıktan sonra kaçtıkları öne sürüldü. Öte yandan İstanbul Valisi Davut Gül, Sultangazi Kent Ormanı'na gelerek, Orman Bölge Müdürü Celal Pir ve yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Vali Gül yangınla ilgili yaptığı açıklamada, "Yangının çıktığı yer vatandaşlarımızın piknik yaptığı, ateş yaktığı, mangal yaktığı yerler değil. Daha kenarda olan bir yer. Piknik yapan vatandaşlardan dolayı çıktığını çok düşünmüyoruz" dedi.

Giriş Tarihi 03 Eylül 2023, 15:39 Güncelleme 03 Eylül 2023, 18:16
Son dakika: İstanbul Sultangazi’de orman yangını! Kaçan 2 kişi kamerada!

İÇİNDEKİLER

Sultangazi Kent Ormanı'nda 15.30 sıralarında yangın çıktı. Dumanları görenler itfaiye ekiplerine haber verdi.

SULTANGAZİ'DE ORMAN YANGINI I VİDEO İZLE

Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. İstanbul'un birçok noktasından görülen yangına havadan da müdahale edildi.

Yangın itfaiye ekiplerinin yaklaşık 1 saat süren çalışmasıyla kontrol altına alındı.

Ekiplerin soğutma çalışması sürüyor.

KAÇAN 2 KİŞİ KAMERALARA YAKALANDI
Yangının çıktığı bölgeden kaçan iki kişi ise vatandaşın kamerasına yansıdı. Görüntülerde hızla olay yerinden kaçmaya çalışan iki kişinin ormanı yaktıktan sonra kaçtıkları öne sürüldü.

İSTANBUL VALİSİ DAVUT GÜL: PİKNİK YAPAN VATANDAŞTAN DOLAYI OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUZ
İstanbul Valisi Davut Gül, Sultangazi Kent Ormanı'na gelerek, Orman Bölge Müdürü Celal Pir ve yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Yangının çıkış noktasının piknik yapan vatandaşların bulunduğu bir alan olmadığını belirten Gül, "O yerler vatandaşın piknik alanında mı? Ateş yakılan yerler mi? Bakacağız. Yangın insan kaynaklı mı? Doğal kaynaklı mı? Bakacağız. Şuan kontrol altında herhangi br sıkıntı yok. Ekipler anında müdahale ettiler. Kurumların koordinasyonu çok iyi, 1.5 saat olmasına rağmen, hem kontrol altına alındı, hem yaklaşık olarak bu yangın kapasitesinin çok üzerinde araç gereç buraya getirilmiş oldu. Yangının çıktığı yer vatandaşlarımızın piknik yaptığı, ateş yaktığı, mangal yaktığı yerler değil. Daha kenarda olan bir yer. Piknik yapan vatandaşlardan dolayı çıktığını çok düşünmüyoruz" dedi.

İSTANBUL VALİSİ DAVUT GÜL'DEN ÖNEMLİ AÇILAMALAR I VİDEO İZLE

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN