Bir bakanlık bombası daha patladı! Gelecek Partili Selçuk Özdağ itiraf etti: Özgür Özel bana bakanlık teklif etti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile imzaladığı MİT Başkanlığı ve 3 bakanlığı içeren gizi protokolün ortaya çıkmasının ardından bir bomba daha patladı. Gelecek Partili Selçuk Özdağ CHP'li Özgür Özel'in kendisine bakanlık teklif ettiğini söyledi. Selçuk Özdağ Özel'in, "Sayın Kılıçdaroğlu'nun bilgisi dahilinde, Ticaret, Esnaf ve Kefalet Bakanlığı kuruyoruz. Bu bakanlığı ikiye bölelim ve burada siz bakan olun" dediğini iddia etti.

Giriş Tarihi 21 Eylül 2023, 12:25 Güncelleme 21 Eylül 2023, 15:56
Bir bakanlık bombası daha patladı! Gelecek Partili Selçuk Özdağ itiraf etti: Özgür Özel bana bakanlık teklif etti

İÇİNDEKİLER

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile imzaladığı MİT Başkanlığı ve 3 bakanlığı içeren gizi protokolün ortaya çıkmasının ardından bir bakanlık bombası daha patladı.

ÖZGÜR ÖZEL İLE SELÇUK ÖZDAĞ ARASINDA GERİLİM
CHP listelelerinden TBMM'ye giren Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ CHP Genel Başkanlığına aday olan CHP Grup Başkanı Özgür Özel'in küçük ortaklara 39 vekil verilmesini eleştirmesinin ardından itirafta bulundu.

SELÇUK ÖZDAĞ BAKANLIK TEKLİFİNİ İTİRAF ETTİ
Özel, Gelecek Partili Selçuk Özdağ'ın üst sıralardan aday olmak istediğini, kendisinin buna karşı çıktığını ancak Kılıçdaroğlu'nun onayıyla bunun gerçekleştiğini söyledi.

'BANA BAKANLIK TEKLİF ETTİ'
Özdağ ise Özel'e tepki gösterek kendisine bizzat Özgür Özel tarafından 'Esnaf Kefalet Bakanlığı'nın teklif edildiğini söyledi.

Özdağ, Özel'in "Sayın Kılıçdaroğlu'nun bilgisi dahilinde, Ticaret, Esnaf ve Kefalet Bakanlığı kuruyoruz. Bu bakanlığı ikiye bölelim ve burada siz bakan olun" dediğini ileri sürdü.

Özdağ şunları söyledi:

"Sayın Özel beni aradı. Bir görüşme yapmamız lazım dedi. Ben de zannettim ki beraber Manisa milletvekili oluyoruz o 1.sıra ben 2. sıra olacağım. Beraber nasıl bir yol haritası çizeceğiz onu konuşacağız. 'Nerede buluşalım cumadan sonra geleyim' dedim. Grup odası uygun dedi. Gittim çay kahve içtik bana dedi ki; Size karşı örgütümüzün bazı kesimlerinde tepki var. 12 Eylül öncesi Ülkü Ocakları'nda yöneticilik yapmışsınız. Orada olaylar oldu. Evet doğru. İnsanlar öldü yaralandı keşke olmasaydı dediğim dönemdi... Ama benimle ne alakası var. Ben yargılandım bütün davalardan beraat ettim.

Daha sonra bana dedi ki; Sayın Kılıçdaroğlu'nun bilgisi dahilinde, Ticaret, Esnaf ve Kefalet Bakanlığı kuruyoruz. Bu bakanlığı ikiye bölelim ve burada siz bakan olun. Ben de dedim ki bu sizin benim meselem değil 6'liderin de meselesi..."

ÜMİT ÖZDAĞ GİZLİ PROTOKOLÜ İFŞA ETMİŞTİ
Ümit Özdağ, "Seçilirse iç savaş çıkar" dediği Kemal Kılıçdaroğlu'na verdiği desteğe ilişkin bomba bir itirafta bulunmuştu.

Kılıçdaroğlu'nun kendisine 3 bakanlık ve MİT Başkanlığı sözü verdiğini dile getirdi.

CHP PANİKLEDİ ÖZTRAK YALANLADI
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, "İki protokolde de İçişleri Bakanlığı ve MİT ile ilgili bir madde yer almadı" diyerek gizli pazarlığın üstünü örtmeye çalıştı.

Ümit Özdağ ise "Kemal Bey attığı imzayı inkar edecek insan değildir." diyerek bombayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kucağına bıraktı.

İddiasının yalanlanması halinde belgeyi paylaşacağını söyledi.


KILIÇDAROĞLU KABUL ETTİ
Kılıçdaroğlu daha sonra katıldığı yayında "Aramızda özel bir protokol var. Bunun paylaşılmasının etikliğine dair de yorum yapmak istemiyorum" diyerek Ümit Özdağ ile yaptığı özel portokolü itiraf ederken CHP Sözcüsü Faik Öztrak'ı da yalanladı.

ÖZTRAK'IN BİLE HABERİ YOKTU
Kılıçdaroğlu, "Öztrak'ın haberi yoktu" dedi.

KILIÇDAROĞLU'NDAN PEŞ PEŞ "NAMUS" GÖNDERMESİ
Kılıçdaroğlu, "Öztrak da protokolü bilmiyor ki. Danışman dahil kimse bilmiyordu. Bu protokolle ilgili konuşmam doğru değil. İki kişi arasında yapılan ve iki kişinin namusuna teslim edilen protokoldür" ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU BİR KEZ DAHA NAMUS GÖNDERMESİ YAPTI
Kılıçdaroğlu son olarak geçtiğimiz gün ortaklarından ve partisinden sakladığı protokolle ilgili bir kez daha konuştu.

"Bu konuda sadece daha önce de dediğim şeyi söyleyeceğim; iki kişi arasında imzalanan metin o iki kişinin namusuna teslim edilmiştir." diyen Kılıçdaroğlu, "Ancak şunu söyleyebilirim herhangi bir protokolde yer almayacak tek şey MİT Başkanlığıdır…" dedi. Kılıçdaroğlu bu açıklaması ile hem top çevirdi hem de Özdağ'ı yalanladı.

ÖZDAĞ'DAN FÜZE: HERKES DÖNDÜN KENDİ NAMUSUNA BAKSIN
Kılıçdaroğlu'nun bu çıkışlarına Ümit Özdağ'dan kavgayı körükleyecek bir yanıt geldi.

Özdağ, "Kemal Bey ikinci kez 'namusuna emanet' derse bizim namusumuzda bir sıkıntı yok herkes dönsün kendi namusuna baksın." dedi.

NELERİN ÜSTÜ ÇİZİLDİ
Özdağ, "Bizim namusumuza emanet edilmesi gereken şeyler hangi cümlelerin çizildiğidir. Bakın onları konuşmuyoruz. Buraya kadar. Herkes alacağını aldı bundan sonra." ifadelerini kullandı.

ÖZDAĞ'A MİT BAŞKANLIĞI GÖNDERMESİ
Kılıçdaroğlu ortaklarından ve partisinden sakladığı ve daha öne protolle ilgili "Bu konuda sadece daha önce de dediğim şeyi söyleyeceğim; iki kişi arasında imzalanan metin o iki kişinin namusuna teslim edilmiştir." diyen Kılıçdaroğlu, "Ancak şunu söyleyebilirim herhangi bir protokolde yer almayacak tek şey MİT Başkanlığıdır…" dedi. Kılıçdaroğlu bu açıklaması ile hem top çevirdi hem de Özdağ'ı yalanladı.

Özdağ ise bir açıklama daha yaparak kendisini söz verilen diğer iki bakanlığı açıkladı. Özdağ, "Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı için de konuştuk ama bunlar konusunda bir yazılı metinde anlaşmadık" dedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN