CHP'de kurultay çanları! İmamoğlu fondaşları üzerinden Kılıçdaroğlu'nu hedefe koydu... "79 yaşında kenarda bekliyor ısınmaya devam ediyor"

CHP'de iç karışıklık dallanıp budaklanıyor, olağanüstü kurultay çanları yüksek sesle çalıyor... Kemal Kılıçdaroğlu'nun intikam odaklı saha çalışmaları hem Özgür Özel'i hem de Ekrem İmamoğlu'nu panikletti. Parti içindeki kaos günden güne büyürken İmamoğlu, fondaşları üzerinden Kılıçdaroğlu'nu hedefe koydu. Başrolde Fatih Portakal var idi. Portakal, "Kılıçdaroğlu, kenarda bekliyor şu an yedekte. 79 yaşında ısınmaya devam ediyor umarım o da hep yedekte kalmaya devam eder" sözleriyle Bay Bay Kemal'in kurultay hazırlıklarına dikkat çekti.

Giriş Tarihi 23 Şubat 2024, 13:56 Güncelleme 23 Şubat 2024, 14:15
CHP’de kurultay çanları! İmamoğlu fondaşları üzerinden Kılıçdaroğlu’nu hedefe koydu...  79 yaşında kenarda bekliyor ısınmaya devam ediyor

İÇİNDEKİLER

Cumhuriyet Halk Partisi'nde kurultay sonrası 13 yıllık Kemal Kılıçdaroğlu hegemonyası sona ererken sular bir türlü durulmadı.

Ekrem İmamoğlu, kurultayın ardından partiyi istediği gibi dizayn etmeye başladı. Kendisine yakın isimleri kritik noktalara getirdi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise Ekrem İmamoğlu'nun vesayeti altında "eş genel başkan" konumuna düştü.

CHP İKİYE BÖLÜNDÜ
Vaat edilen 'değişim' bir zaman sonra yerini ahbap - çavuş atamalarına bıraktı, aday belirleme sürecinde kan gövdeyi götürdü. Parti Ekrem İmamoğlu ve Özgür Özel arasındaki güç çekişmesine sahne olurken; CHP Genel Merkez ve Saraçhane bloğu olarak ikiye ayrıldı.

KILIÇDAROĞLU 1 NİSAN'I İPLE ÇEKİYOR! GENEL MERKEZ TEDİRGİN
İkili arasındaki güç savaşı alevlenirken eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da boş durmuyor. Tuttuğu ofislerle CHP'ye paralel genel merkez kurduğu konuşulan Kemal Kılıçdaroğlu tüm planını 1 Nisan sonrası için yaptığı biliniyor. Kılıçdaroğlu'nun olağanüstü kurultay planları Genel Merkezi de alarma geçirmiş vaziyette. CHP Genel Başkanı Özgür Özel "1 Nisan'ı bekleyen ekip varsa çok beklerler!" diyerek açık açık Kılıçdaroğlu'na ve parti içindeki 'Kemalci' kliğe rest çekti.

Fatih Portakal ve Ekrem İmamoğluFatih Portakal ve Ekrem İmamoğlu

Ekrem İmamoğlu ise fondaşları üzerinden Kılıçdaroğlu'nu yerden yere vuruyor.

"KILIÇDAROĞLU İMAMOĞLU KAYBETSİN DİYE ÇOK BEKLİYOR"
İmamoğlu'nun okul arkadaşı Fatih Portakal, CHP içerisindeki iç karışıklığa dikkat çekti, "Kılıçdaroğlu, İmamoğlu kaybetsin diye çok bekliyor" dedi.



Kılıçdaroğlu'nun hem Özgür Özel hem de İmamoğlu'na karşı direnç gösterdiğini dile getiren Portakal, "Kılıçdaroğlu, Atatürk'ten sonra CHP'nin başında en uzun kalmış ve hep yenilgiye uğramış kişi. Allah'tan değişti. Gitseydik Kemal Bey ile, inanın bana bitiklerdi" ifadelerini kullandı.

Kemal KılıçdaroğluKemal Kılıçdaroğlu

"KENARDA ISINMAYA DEVAM EDİYOR! UMARIM HEP YEDEK KALIR"
İmamoğlu'nun kazanması halinde Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'komple biteceğini' öne süren Fatih Portakal, "O kenarda bekliyor şu an yedekte. 79 yaşında ısınmaya devam ediyor umarım o da hep yedekte kalmaya devam eder" sözleriyle Kılıçdaroğlu'nun kurultay hazırlıklarına dikkat çekti.

Gelelim Kemal Kılıçdaroğlu'nun 1 Nisan odaklı hamlelerine;

Tuttuğu ofislerle CHP'ye paralel bir genel merkez oluşturan Kılıçdaroğlu CHP'nin yerel seçimlerden başarısız çıkacağını düşünerek tüm planlarını bu doğrultuda yapıyor.

Özellikle Ekrem İmamoğlu'nu bitirmeye niyetli olduğu bilinen Kemal Kılıçdaroğlu, hem parti içindeki gücünü korumaya çalışıyor hem de çeşitli görüşmeler yaparak 1 Nisan'a hazırlanıyor.

"SİYASETİ BIRAKMADIM, BURADAYIM" MESAJI
Kılıçdaroğlu son olarak Ankara'daki 'intikam' üssünden "Siyaseti bırakmadım" açıklamasını yaptı. CHP tabanına ve İmamoğlu-Özel ikilisine "Buradayım" mesajı verdi.

"BU YOLLARI AYNI HEVESLE ÖYLE BİR YÜRÜRÜM Kİ..."
Kılıçdaroğlu 'intikam' çin çıktığı yolda saha çalışmalarına da hız verdi. Geride bıraktığımız günlerde Ankara Yıldız Oto Sanayi Sitesi'nde esnaf ziyareti yapan Kılıçdaroğlu hem Özgür Özel'e hem de Ekrem İmamoğlu'na subliminal mesaj gönderdi.

CHP liderinin arkasında "Bir daha bu yolları aynı hevesle öyle bir yürürüm ki şok olursunuz" yazdığı görüldü. Duvardaki bir başka yazıda ise "Her şey çok güzel olacak" ifadeleri dikkat çekti.

TANITIM TOPLANTISINA GİTMEDİ
Kemal Kılıçdaroğlu son hamlesini 18 Şubat'ta yaptı. CHP, Ankara'da Aday Tanıtım ve Seçim Bildirgesi Toplantısı düzenledi. Adaylığı kesinleşen isimler Ankara'daki toplantıya katılmak üzere başkente gitti. Kemal Kılıçdaroğlu ise programa davet edilmesine rağmen katılmadı.

Kılıçdaroğlu'nun ekibi ise "Kurultay süreci ihtimali yüksek olmaya başladı" çıkışı yaptı.