Son dakika: Konya'da Türk Yıldızları’na ait F-5 düştü! Pilot paraşütle kurtuldu... Bir askeri personel şehit oldu

Konya 3. Ana Jet Üst Komutanlığı’nda Türk Yıldızları’nın eğitim uçağı düştü. Paraşütle atlayan Pilot Binbaşı Şükrü Gümüş'ün (40) tedbir amaçlı hastaneye kaldırılırken hava üssünde bulunan şantiyede görevli bir askeri personel şehit oldu. Milli Savunma Bakanlığı'ndan konuya ilişkin yapılan açıklamada "Uçağın düştüğü bölgede pist onarım çalışması yapan bir personelimiz ise şehit olmuştur. Konuyla ilgili gerekli inceleme başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi. Olayla ilgili olarak soruşturma yapmak üzere iki Cumhuriyet savcısı ve 1 başsavcı vekili görevlendirildi.

Giriş Tarihi 14 Mart 2024, 13:13 Güncelleme 14 Mart 2024, 18:51
Son dakika: Konya’da Türk Yıldızları’na ait F-5 düştü! Pilot paraşütle kurtuldu... Bir askeri personel şehit oldu

İÇİNDEKİLER

Konya'da NF-5 tipi uçak saat 12.51'de henüz bilinmeyen bir nedenle düştü.

Uçaktan paraşütle atlayarak kurtulan pilot hastaneye sevk edildi.

PİST ONARIMI YAPAN PERSONEL ŞEHİT OLDU

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Konya'da eğitim uçuşu esnasında kaza kırıma uğrayan Hava Kuvvetlerine ait uçağın düştüğü bölgede, pist onarım çalışması yapan bir personelin şehit olduğunu açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Konya'da eğitim uçuşu yapan Hava Kuvvetlerimize ait bir NF-5 uçağımız saat 12.51'de henüz bilinmeyen bir nedenle kaza kırıma uğramıştır. Kaza kırıma uğrayan uçağımızın pilotu atlayarak kurtulmuş, hastaneye sevk edilmiştir. Uçağın düştüğü bölgede pist onarım çalışması yapan bir personelimiz ise şehit olmuştur. Konuyla ilgili gerekli inceleme başlatılmıştır."





Olay sonrası Milli Savunma Bakanlığı'ndan yazılı açıklama geldi.

Uçağın düşme anı çevredeki vatandaşların cep telefonu kamerasına yansıdı.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, Başsavcı Halil İnal'ın olay yerinde incelemelerde bulunduğu belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Olayla ilgili olarak soruşturma yapmak üzere iki Cumhuriyet savcısı ve 1 başsavcı vekili görevlendirilmiştir. Olay yerinde gerekli incelemeler yapılıp, olay tüm yönleriyle titizlikle incelenmektedir."



"PİLOT İLE YARALI PERSONELİN SAĞLIK DURUMU İYİ"

Konya Valisi Vahdettin Özkan, saat 12.51'de Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığından havalanan Türk Hava Kuvvetlerine ait NF-5 eğitim uçağının üs içerisindeki şantiye alanına düştüğünü hatırlatarak, şu bilgileri verdi:

"İhbar üzerine kısa sürede olay yerine emniyet, jandarma, AFAD, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edilmiştir. Pilotumuz atlayarak sağ kurtuldu. Şantiyenin içinde iş makinesini kullanan askeri personel şehit oldu. Kaza nedeniyle teknik çalışmalar devam ediyor. Şantiyede bulunan bir askeri personel de yaralandı. Pilot ile yaralı askeri personelin sağlık durumları iyi."



Vali Özkan, Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılan pilot ile yaralı personeli ziyaret etti, sağlık durumlarıyla ilgili bilgi aldı.

Uçağın neden düştüğünün belirlenmesine ilişkin çalışmalar devam ediyor.



F-5 EĞİTİM UÇAĞI ÖZELLİKLERİ NELER?

Mürettebat: 1
Uzunluk: 14.35 m
Yükseklik: 4.10 m
Kanat açıklığı: 7.85 m
Kanat alanı: 17.28 m²
Yüklü ağılığı: 9.300 kg
Motor: 2 x General Electric J-85
Itiş gücü:15.5 kN
Maksimum hız: 1526 km/s (1.2 Mach)
Menzil: 1815 km
Çıkabildiği maksimum yükseklik: 15.400 m

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN