17 Nisan'da Türkiye'ye giriş yapacak: İstanbul, Bursa, Tekirdağ, Edirne, Balıkesir ve Çanakkale illerine kötü haber!

Sosyal medyada paylaşılan bir haber, Marmara Bölgesi'ndeki vatandaşlar arasında endişe yaratmaya başladı. Türkiye genelinde beklenen sıcaklık artışları, meteorolojik tahminlerle yavaş yavaş teyit ediliyor. Özellikle Marmara Bölgesi'nde, bayram sonrasında hava sıcaklıklarının daha da artacağı öngörülüyor ve bu durum, bölgede yaşayanları yaklaşan sıcak hava dalgası konusunda uyarıyor.

Giriş Tarihi 15 Nisan 2024, 08:45 Güncelleme 15 Nisan 2024, 08:45
17 Nisan’da Türkiye’ye giriş yapacak: İstanbul, Bursa, Tekirdağ, Edirne, Balıkesir ve Çanakkale illerine kötü haber!

İÇİNDEKİLER

Sosyal medya platformları son dakika haberle sallanıyor! Meteoroloji uzmanları endişe verici bir duyuru yaparak Marmara Bölgesi'ni tedirgin etti. Söz konusu uyarı, 17 Nisan tarihinde yaşanacak bir olaya işaret ediyor.

PAZARTESİ'DEN İTİBAREN BAŞLIYOR

15 Nisan'dan itibaren Samsun'dan Hatay'a kadar uzanan hatta gök gürültülü yağışların etkili olacağı bilgisini paylaşan Şen, pazartesiden itibaren yağışların kesileceğini ve kuzeydeki illerde sıcaklıkların 1-2 derece artacağını, İstanbul'da 26 dereceye ulaşabileceğini, Antalya'da ise sıcaklıkların 3-4 derece düşeceğini belirtti.

17 NİSAN'DA GELİYOR

Ancak, birçok meteroloğa göre paylaştığı bilgilere göre, 17 Nisan'da Yunanistan üzerinden Türkiye'ye yoğun bir çöl tozunun gelmesi bekleniyor. Özellikle Marmara Bölgesi'nde hava basık ve bunaltıcı olacak. Batıda ise yağışlar, yer yer çamur şeklinde etkili olabilir.

BU İLLER DİKKAT

Son olarak, kötü hava koşullarından etkilenecek illerin başında İstanbul, Bursa, Tekirdağ, Edirne, Kırklareli, Balıkesir ve Çanakkale'nin olduğu belirtildi. Bu illerde yaşayanların dikkatli olması gerektiği vurgulandı.