Diyarbakır Sur Belediyesi'nde Mustafa Kemal Atatürk ve Başkan Erdoğan'a hakaret eden DEM'li bölücü hakkında tutuklama kararı

PKK'nın siyasi ayağı DEM Parti, yönettiği belediyelerde bölücülük faaliyetlerine hız verdi. Bugün sosyal medyada paylaşılan görüntülerde DEM Partili yöneticiler Diyarbakır Sur Belediyesi makamına geldiklerinde gruptan bir kişi, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ilk Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk ve Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğraflarını işaret edip hakaret etti. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Mustafa Kemal Atatürk ve Başkan Erdoğan'a hakaret ettiği için gözaltına alınan DEM'li bölücü hakkında tutuklama kararı verildğini duyurdu.

Giriş Tarihi 21 Nisan 2024, 16:12 Güncelleme 21 Nisan 2024, 17:10
Diyarbakır Sur Belediyesi’nde Mustafa Kemal Atatürk ve Başkan Erdoğan’a hakaret eden DEM’li bölücü hakkında tutuklama kararı

İÇİNDEKİLER

Türkiye yerel seçim sürecini geride bıraktı. Milli irade sandıkta tecelli etti... PKK ile organik bağı olan DEM Parti ise yönettiği belediyelerde bölücülük faaliyetlerine hız verdi.

SUR'DA SKANDAL: DEVLET BÜYÜKLERİNE HAKARET
Bugün sosyal medyada paylaşılan görüntülerde DEM Partili yöneticiler Diyarbakır Sur Belediyesi makamına geldiklerinde gruptan bir kişi, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ilk Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk ve Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğraflarını işaret edip ağza alınmayacak hakaret etti. Hakaretleri savuran şahsın son olarak "Kaldırın şu fotoğrafları" dediği duyuldu.

BAŞKAN ERDOĞAN VE TÜRK BAYRAĞI FOTOĞRAFLARI KALDIRILDI
Devir teslim törenindeki alçaklığın ardından sonraki günlerde paylaşılan fotoğraflarda Türk bayrağı ve Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğraflarının kaldırıldığı görüldü.

MÜLKİYE MÜFETTİŞİ GÖREVLENDİRİLMİŞTİR
Konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "DEM Parti yöneticilerinin, Diyarbakır Sur Belediyesi mazbata töreni sonrasında, makam odasında bulunan Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğraflarına yönelik hakaret içeren sözleriyle ilgili Mülkiye Müfettişi görevlendirilmiştir." ifadelerini kullandı.

HADSİZ PAKETLENDİ
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Diyarbakır Sur Belediyesi mazbata töreni sonrasında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğraflarına hakaret ettiği tespit edilen U.G. adlı şüphelinin gözaltına alındığını bildirdi.

Sosyal medya hesabından o anları paylaşan Yerlikaya, "Diyarbakır Sur Belediyesi Mazbata Töreni sonrasında, makam odasında bulunan Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğraflarına yönelik hakaret içeren sözler sarf eden U.G. adlı şüpheli, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'müzce gözaltına alınmıştır" dedi.

TUTUKLAMA KARARI
Gelen son dakika haberine göre, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç "Diyarbakır Sur Belediyesi makam odasında, Belediye Başkanın göreve başlaması nedeniyle gerçekleştirilen programda, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik hakaret içeren sözler sarf edilmesi nedeniyle gözaltına alınan şüpheli hakkında tutuklama kararı verilmiştir." dedi.

Bakan Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Diyarbakır Sur Belediyesi makam odasında, Belediye Başkanın göreve başlaması nedeniyle gerçekleştirilen programda, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik hakaret içeren sözler sarf edilmesi nedeniyle Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan adli soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüpheli şahıs hakkında Diyarbakır Sulh Ceza Hakimliğince, 'Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret' ve 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçlarını işlediğine dair kuvvetli suç şüphesini gösterir somut delillerin mevcut olduğu gerekçesiyle tutuklama kararı verilmiştir" ifadelerini kullandı.

AK PARTİ'DEN TEPKİ: KABUL EDİLEMEZ
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Diyarbakır Sur Belediyesi makam odasında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Başkan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik hakaret içeren sözler sarf edilmesine tepki gösterdi.

Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, şunları kaydetti:

"Bazı DEM Parti yöneticilerinin Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e, Devletimizin ve milletimizin birliğini temsil eden Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, bağımsızlığımızın sembolü şanlı bayrağımıza ve İstiklal Marşımıza yönelik çirkin yaklaşımları asla kabul edilemez. Siyaset alanı meşru bir alandır. Meşru alan içinde hareket etme yetkisi almış olanlar, yetkilerini gayrı meşru yaklaşımlar için kullanmazlar. Söz konusu çirkin yaklaşımlar içerisinde olanlara karşı tavrımız ve duruşumuz nettir. Cumhuriyetimizin ve demokrasimizin değerlerini savunmaya ve bunlara dönük saldırılara karşı durmaya devam edeceğiz."

MARDİN'DE İSTİKLAL MARŞI'NA DİL UZATILDI
Türkiye Cumhuriyeti'nin kadim şehirlerinden biri olan Mardin'de ise milletimizin bağımsızlık aşkının, imkansızlıklar içerisinde gösterdiği büyük kahramanlığın, azim ve fedakarlıkla verdiği kurtuluş mücadelesinin sembolü olan İstiklal Marşı'na dil uzatıldı.

DEM Partili Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk

DEM PARTİLİLER MARDİN'DE İSTİKLAL MARŞI OKUMAYI REDDETTİ

DEM Partili Mardin Büyükşehir Belediyesi'nin ilk toplantısında İstiklal Marşı'nın okunarak başlanması oy birliğiyle reddedildi.

Meclis toplantısında AK Parti Grubu gündeme İstiklal Marşı ve saygı duruşu eklenmesini talep etti. DEM Partili Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ve grubu ise "Gündemde böyle bir madde yok" diyerek İstiklal Marşı ve saygı duruşu eklenmesi talebini kabul etmedi.

Bebek katili PKK elebaşı Abdullah Öcalan'a özgürlük isteyen Ahmet Türk, hakkında yürütülen terör soruşturması kapsamında 24 Kasım 2016 tarihinde tutuklandı. Türk, 2019'daki yerel seçimlerde HDP Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı seçildikten sonra görevinden alınmıştı. O dönem Mardin Büyükşehir Belediyesi'ne kayyum atanmıştı.



Mardin'de İstiklal Marşı okumayı reddeden DEM Parti, Diyarbakır'da da meclis salonunda bulunan Türk bayraklarını kaldırdı.

DEM PARTİ DİYARBAKIR'DA TÜRK BAYRAĞINA EL UZATTI

Skandal belediye meclisi salonunda çekilen Aralık 2023 ve Nisan 2024 tarihli iki fotoğrafla gün yüzüne çıktı.



Aralık 2023'teki fotoğrafta salonda şanlı bayrağımız yer alırken, 31 Mart sonrası belediyeyi devralan DEM Partililerin bayrağımıza el uzatıp salondan kaldırdığı gözlemlendi.

Gazeteci Zafer Şahin, DEM Parti'nin elindeki belediyelerin bölücü faaliyetlerine sert tepki gösterdi.

DEM Parti heyeti ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel

"İKTİDAR DÜŞSÜN DİYE VATANI DÜŞÜRMEYE RAZI OLANLARIN ÜLKEYİ SÜRÜKLEDİĞİ DURUM"

Mardin'de DEM Partililerin İstiklal Marşı'nın okunmasını reddetmesini örnek gösteren Şahin, "Bu nereden bakarsanız bakın büyük bir skandaldır. İktidarı düşürmek için vatanı bile düşürmeye razı olanların bu ülkeyi sürüklediği yerin Mardin'den yansıyan fragmanıdır" ifadelerini kullandı.

'KENT UZLAŞISI'NIN DİYETİ...

CHP ve DEM arasındaki 'kent uzlaşısı' maskeli ittifaka dikkat çeken Şahin, "Yerel seçime DEM Parti ile "kent uzlaşısı" adını verdikleri ittifakla giren ve sonuç alan muhalefet Mardin'de dün yaşananları iyi analiz etmeli. Çok umudum yok ama ne yaptıklarının belki farkına varırlar" dedi.

MÜLKİYE MÜFETTİŞLERİMİZ GÖREVLENDİRİLMİŞTİR
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, olayla ilgili mülkiye müfettişlerinin görevlendirildiğini bildirdi.



Yerlikaya, paylaşımında, "Mardin Büyükşehir Belediye Meclisinin açılışında "İstiklal Marşı'nın okutulmadığına", Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclisinin açılışında ise "Türk bayrağının kaldırıldığına" ilişkin iddialarla ilgili Mülkiye Müfettişlerimiz görevlendirilmiştir." ifadelerine yer verdi.

İstiklal Marşı'nın okutulmasını engelleyen Ahmet Türk, CHP'li simaların da 'çok sevdiği' bir isim.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yerel seçim öncesi "Öcalan'a özgürlük", "yerel özerklik" ve "kayyumlar kaldırılsın" talepleri bulunan Ahmet Türk'ü "Çok sevdiğim birisi" diyerek tanımlamıştı.



KAYYUMLARIN ÖNEMİ BİR KEZ DAHA GÖZLER ÖNÜNDE
Gelinen bu noktada Kandil'le göbek bağı bulunan DEM Parti'nin yönettiği belediyelerde milli ve manevi değerleri hedef alan provokasyonlara girişmesi kayyumların önemini bir kez daha gözler önüne serdi.

Terörle iltisaklı olduğu günyüzü gibi ortada olan bu zihniyetin yönettiği belediyelerdeki tüm imkan ve kabiliyetleri PKK kadrolarına peşkeş çekmesi muhtemel. Daha önce de HDP'li belediyelerdeki araç ve teçhizatların PKK tarafından kullanıldığı, vatandaşa hizmet için harcanması gereken bütçenin Kandil'e aktarıldığı ortaya çıkmıştı.

Hatırlanacağı üzere 19 Ağustos 2019 tarihinde HDP'nin Diyarbakır, Van ve Mardin Büyükşehir belediyelerine kayyum atanmıştı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN