İsrailli Dışişleri Bakanı Katz'dan hadsiz Başkan Erdoğan paylaşımı! Türkiye'den sert tepki: Ciddiyetsiz ve seviyesiz!

7 Ekim'den bu yana İsrail'in Gazze'de sistematik olarak düzenlediği soykırıma en büyük tepkiyi Başkan Erdoğan verdi. Erdoğan'ın sert söylemleri ve hükümetin İsrail hakkında aldığı kararlar Tel Aviv'i rahatsız etti. İsrail hükümetindeki birçok bakan Erdoğan'ı ve Türkiye'yi skandal paylaşımlarla hedef aldı. Bunlardan biri de bugün Siyonist Dışişleri Bakanı Katz'dan geldi. Katz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Başkan Erdoğan'ı hedef aldı. Hadsiz paylaşıma Dışişleri Bakanlığı'ndan tepki gecikmedi. Bakanlıktan yapılan açıklamada ''Türkiye, İsrail'in Filistin halkına uyguladığı zulmü korkusuzca ve yüksek sesle dile getirmeye devam edecektir'' ifadelerine yer verildi.

Giriş Tarihi 26 Nisan 2024, 20:07 Güncelleme 27 Nisan 2024, 07:28
İsrailli Dışişleri Bakanı Katz’dan hadsiz Başkan Erdoğan paylaşımı! Türkiye’den sert tepki: Ciddiyetsiz ve seviyesiz!

İÇİNDEKİLER

İsrail'in 7 Ekim'de Filistin toprakları üzerinde başlattığı katliamlar dur durak bilmeden 7 aydır devam ediyor. İsrail ordusu, halkı aç ve susuz bırakıp yardımların ulaşmasını engelleyerek insani felakete yol açtığı Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda, son 10 günde 649 Filistinliyi öldürdü.

Katil İsrail'in şimdiye kadar halkı zorla aç ve susuz bıraktığı ve insani yardımların girişini engelleyerek insani felakete sebep olduğu Gazze'de düzenlediği saldırılarda en az 24 binden fazlası kadın ve çocuk olmak üzere 34 binden fazla Filistinli katledildi.

EN BÜYÜK TEPKİYİ BAŞKAN ERDOĞAN VERDİ

Gazze krizinin ilk gününden itibaren ateşin bölgeye yayılma riskine, akan kanın durmasına ve insani yardımların ulaştırılmasında tüm dünyanın gözü önünde en büyük çabayı gösteren Başkan Erdoğan, İsrail'i ve İsrail lobisini rahatsız etmeye devam ediyor. Yaptığı her konuşmada siyonist İsrail'in sınırsız katliamlarına sert tepki gösteren Erdoğan, hayatının Filistin davasını savunarak geçtiğini ve Filistinli kardeşlerimize yönelik işgal ve katliam politikasını 7 Ekim'de öğrenmediğini her fırsatta duyurmaya devam ediyor.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞANTürkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN

"NETANYAHU 'GAZZE KASABI'DIR"

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, bugün İstanbul'da Parlamenterler Arası Kudüs Platformu 5. Konferansına katıldı. Katil İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki gösteren Başkan Erdoğan, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya bir kez daha "Gazze kasabı" dedi.

Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

"Modern firavunları görmek isteyen hiç uzağa gitmesin, Gazze'yi bombalayanlara baksın. Günümüzün Hitleri, Nazileri Gazze'de 15 bin çocuğu, 35 bin insanı katletti. Netanyahu, adını tarihe "Gazze Kasabı" olarak utançla yazdırmıştır.

Filistinli kahramanlara bir kez daha saygılarımı gönderiyorum. 7 Ekim'den bu yana yaşananları anlatmaya artık kelimeler yetersiz kalıyor. Modern dönem firavunlarını görmek isteyenler Filistinlileri katledenleri baksın.

"TEHDİTLERE BASKILARA BOYUN EĞMEYİZ"

İsrail yönetimi bizi susturabileceğini zannediyor. Buradan onlara şu hakikati tekrar hatırlatmak istiyorum. Ne yapsanız nafile Tayyip Erdoğan'ın kalbine zincir vuramazsınız. Sizin tehditlerinize ve baskılarınıza asla boyun eğmeyiz.
Biz şartlara göre, esen rüzgara göre tavrını belirleyen tatlı su siyasetçilerinden değiliz. Biz bu yola kefenimizi giyerek çıktık.

İSRAİLLİ BAKAN, BAŞKAN ERDOĞAN'I HEDEF ALDI
İstanbul'da gerçekleştirilen bu kritik Gazze zirvesi ise terör devleti İsrail'in Dışişleri Bakanı Yisrael Katz'ı rahatsız etti. Başkan Erdoğan'ın katil İsrail'e ve Netanyahu'ya yönelik ''Gazze kasabıdır'' sözleri üzerine Katz, X hesabından Erdoğan hakkında skandal bir paylaşım yaptı.

HEM İBRANİCE HEM TÜRKÇE YAZDI

Sosyal medya platformu X'teki hesabından İbranice ve Türkçe paylaşımda bulunan Katz, kin kustu.

Hamas ve İhvan-ı Müslimin'e (Müslüman Kardeşler) "tecavüz, katliam, cesetlere saygısızlık, bebek yakma" gibi hezeyanlarla alçakça ithamlarda bulunan eli kanlı Bakan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alarak, "Utanmalısın" ifadesiyle skandala imza attı.

DIŞİŞLERİ'NDEN TEPKİ GECİKMEDİ: KORKUSUZCA VE YÜKSEK SESLE DİLE GETİRMEYE DEVAM EDECEKTİR

Dışişleri Bakanlığı, İsrail Dışişleri Bakanının bir sosyal medya platformunda Başkan Erdoğan hakkında yaptığı ciddiyetsiz paylaşım hakkında sosyal medya hesabından sert bir açıklama yayınladı.

Açıklamada Katz'ın hadsiz paylaşımına atıfta bulunarak ''Türkiye, İsrail'in Filistin halkına uyguladığı zulmü korkusuzca ve yüksek sesle dile getirmeye devam edecektir'' ifadeleri yer aldı.

İSRAİLLİ BAKANA SERT TEPKİ
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik sosyal medya hesabı üzerinden, ''İsrail Dışişleri Bakanı, Sn Cumhurbaşkanımızı ve Türkiye'yi seviyesiz bir şekilde hedef alan açıklamalarına devam etmiş. Katliam siyasetinin üyeleri tarafından yapılan bu seviyesiz açıklamalar yok hükmündedir. Netanyahu hükümetinin soykırımcı bir barbarlıkla hareket ettiğini ifade ediyor olmamız elbette bu katliam şebekesini rahatsız ediyor.

Cumhurbaşkanımız bu soykırım şebekesine karşı insanlığın ve küresel vicdanın sesidir. Tüm uluslararası platformlarda Filistin halkının haklarını en üst seviyede savunmaya devam edeceğiz.'' ifadelerini kullandı.

ADALET BAKANI: HESAP VERMEKTEN KAÇAMAYACAKLAR

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da İsrailli küstah bakanın söylemlerine sessiz kalmayarak X hesabından tepki gösterdi. Tunç "İsrail Dışişleri Bakanının, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan seviyesiz açıklamaları, soykırım suçu işleyen işgalci İsrail Hükümetinin çocuk, kadın demeden yaptığı katliamları gizleyemeyecektir" dedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN