Teleferik faciasında iddianame hazır! Mesut Kocagöz asli kusurlu sayıldı!

Antalya'da 12 Nisan'da yaşanan teleferik kazasına ilişkin yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Teleferik faciasının iddianamesinin hazırlandığı öğrenildi. İddianameye göre eski ANET Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü olan Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz asli kusurlu sayıldı.

Giriş Tarihi 07 Mayıs 2024, 09:28 Güncelleme 07 Mayıs 2024, 14:32
Teleferik faciasında iddianame hazır! Mesut Kocagöz asli kusurlu sayıldı!

İÇİNDEKİLER

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde 12 Nisan'da 1 kişinin hayatını kaybettiği, 7 kişinin de yaralandığı teleferik faciasının iddianamesi hazırlandı.

12 ŞÜPHELİ YER ALDI
6. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunulan 36 sayfalık iddianamede 13 müşteki ve 12 şüpheli yer aldı.

FİRMA SORUMLUSU ALKOLLÜ ÇIKTI
Firma sorumlusu Serkan Yellice'nin olaydan önce alkol aldığı belirlendi.

Firma yetkilisinin, eksik yapılan bakımı ANET'e rapor olarak ilettiği tespit edildi.

Teleferikte görev yapanların işe yeni başladığı da iddianamede yer aldı. TRT Haber'de yer alan bilgiye göre İddianamede devrilen direkte cıvataların paslandığı da yer aldı.

Mesut Kocagöz

MESUT KOCAGÖZ ASLİ KUSURLU
Sanıkların bilinçli taksirle ölüme sebep olmaktan 27 yıl hapsi istendi. Dönemin ANET Genel Müdürü Mesut Kocagöz asli kusurlu sayıldı.

KAZA VE ADLİ SÜREÇ
Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla yoğunluğun yaşandığı teleferik tesisinde 12 Nisan'da meydana gelen kazada parçalanan kabinden düşen 1 kişi hayatını kaybetmiş, aynı kabindeki 2'si çocuk 7 kişi yaralanmıştı. Diğer kabinlerde tahliyeleri yapılan 11 kişi de kontrol amaçlı hastaneye kaldırılmıştı.

Sistemin durması nedeniyle havada asılı kalan 24 kabindeki 174 kişi ise AFAD'ın koordinesinde yaklaşık 22,5 saat süren çalışmaların sonunda kurtarılmıştı.

Kazaya ilişkin gözaltına alınan 14 şüpheliden aralarında eski ANET Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü olan Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ün de bulunduğu 5'i tutuklanmıştı.