Son dakika: Adıyaman'dan acı haber! Fatma Tekdal ve 1.5 yaşındaki Zeynep Zümra Tekdal'ın da cansız bedenine ulaşıldı

Son dakika haberi... Adıyaman'dan acı haberler peş peşe geldi. Selde kaybolan 2 aylık hamile olan hemşire Fatma Tekdal'ın ardından 1.5 yaşındaki kayıp kızı Zeynep Zümra Tekdal'ın da cansız bedenine ulaşıldı.

Giriş Tarihi 20 Mart 2023, 10:37 Güncelleme 20 Mart 2023, 18:17
Son dakika: Adıyaman’dan acı haber! Fatma Tekdal ve 1.5 yaşındaki Zeynep Zümra Tekdal’ın da cansız bedenine ulaşıldı

İÇİNDEKİLER

Adıyaman'ın Tut ilçesinde, 2 kişinin yaşamını yitirdiği sel felaketinde sulara kapılarak kaybolan 2 aylık hamile hemşire Fatma Tekdal ile 1,5 yaşındaki kızı Zeynep Zümra Tekdal'ı arama çalışmalarında acı haber geldi.

Hemşire Fatma Tekdal ve kızı Zeynep Zümra Tekdal'ı cansız bedenine ulaşıldı.

KONTEYNER SEL SULARINA KAPILMIŞTI
Depremin vurduğu Adıyaman'ın Tut ilçesinde salı gecesi başlayan sağanak yağış sırasında Ömerovası Deresi taştı. Tekdal ve Sarıkaya ailelerinin dere kenarındaki bahçeye yerleştirdikleri konteyner, taşkınla birlikte oluşan sel sularına kapıldı.

Konteynerdeki 8 kişi kendi imkanıyla kurtulurken, Selma Sarıkaya kızı Emine Sarıkaya ile Fatma Tekdal ve kızı Zeynep Zümra Tekdal, akıntıya kapılarak kayboldu. Çarşamba günü sabah saatlerinde başlatılan çalışmalarda kaybolan Selma Sarıkaya ile kızı Emine Sarıkaya'nın cansız bedenlerine ulaşıldı.

ANNE VE KIZI BULUNAMAMIŞTI
Sel felaketinde kaybolan Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hemşire olarak görev yapan 2 aylık hamile Fatma Tekdal ile 1,5 yaşındaki kızı Zeynep Zümra Tekdal'a ise günlerdir ulaşılamadı.

Kara Kuvvetleri 10'uncu Komando Tugayı askerleri, sahil güvenlik, dalgıç polis ve jandarmalar ile AFAD, UMKE, Orman İşletme, Devlet Su İşleri ve itfaiye personellerinden oluşan 522 kişilik ekip arama çalışmalarına yeniden başladı.

Çalışmalar neticesinde 2 aylık hemşire Fatma Tekdal'ın cansız bedeni bulundu. Daha sonra 1.5 yaşındaki kızı Zeynep Zümra'nın da cansız bedenine ulaşıldı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN