Son dakika: Asrın felaketinde can kaybı 50 bin 783'e yükseldi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kahramanmaraş merkezli depremlerde can kaybı sayısının 50 bin 783'e yükseldiğini belirterek vefat edenlerin 7 bin 302'sinin göçmen olduğunu açıkladı. Bakan Soylu, kayıp müracaatının 297 olduğunu sözlerini ekledi.

Giriş Tarihi 22 Nisan 2023, 11:14 Güncelleme 22 Nisan 2023, 12:14
Son dakika: Asrın felaketinde can kaybı 50 bin 783’e yükseldi

İÇİNDEKİLER

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ilde büyük yıkıma neden olan çifte deprem can kaybı sayısının arttığını duyurdu.

DEPREMDE CAN KAYBI 50 BİN 783
Katıldığı canlı yayında deprem bölgesindeki son durumu paylaşan Bakan Soylu, "Başından itibaren adalet bakanlığımız, savcılıklarımız, nüfus genel müdürlüklerimiz, köylerde hayatını kaybedip de ilçenin savcısından ölüm raporu almadan defnedilenler var. Burada göçmen olup vefat eden 7 bin 302 kişi var. Toplamda vefat sayısı 50 bin 783. Hepsi Türkiye vatandaşı değil. Kayıp müracaatı 297 şu anda." ifadelerini kullandı.

BÖLGEDE SEÇİM GÜVENLİĞİ
Afet bölgesinde seçim için alınan güvenlik önlemlerini de duyuran Bakan Soylu, "YSK ve Adalet Bakanlığı ile takip ediyoruz. YSK bizden seçimin güvenliğini talep eder. Oy kullanma öncesi hazırlıkların yapılmasını ister. Okulun dış güvenliğinin alınması istenir. Biz bunu sağlarız. Oy torbalarının sandık başkanları tarafından getirilmesinde güvenlik önlemlerinin alınması istenir. Biz bunların hepsini sağlarız. Bu benim İçişleri Bakanı olarak 6. seçimim. PKK, insanlara baskıyla oy kullandırttı. El altından son 3-4 gece önce gidip siyasi baskı yaparlar. 'Seni biliyoruz' diye baskı yaparlar. Bütün güvenlik radarlarını açmış durumdayız." dedi.

SEÇİM İÇİN KONTEYNER KURULUYOR
Bakan Soylu, seçin bölgede konteynerler kurulacağını belirterek, "Köylere kurduğumuz konteynerleri almayacağız, köylerimizde kalacak. Farklı amaçlarla kullanabilirler. Afet bölgesine seçimlerle ilgili de konteyner yaptırıyoruz. Kritik yerler Hatay Antakya ve Defne. Antakya'nın 3'te 2'si yok şu an. Dağın eteklerinde bulunan mahallelerde hayat devam ediyor. Seçimler için her türlü tedbiri düşünüyoruz." dedi.

AĞIR HASARLI BİNALARIN YIKIMINA BAŞLIYORUZ
Son olarak Bakan Soylu, enkaz kaldırma çalışmalarına ilişkin olarak, "Enkaz kaldırma çalışmaları AFAD'ın kontrolünde yürütülüyor.57 bin enkazın 50 bini bitti. Hatay da dahil olmak üzere 10 gün içinde ağır hasarlı binaların yıkımına başlıyoruz. Hatay'da 3 bin makine çalışıyor. 3-3 buçuk ay içinde yıkımlar bitmiş olacak. Samandağ'da bir kilisenin onarımını üzerimize aldık. Kültür Bakanlığı ve Valilik ile koordine edilerek yapıyoruz." bilgisini verdi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN