Sağlık çalışanlarından olimpiyatlara işaret diliyle destek

Türkiye'nin farklı illerinde görev yapan sağlık çalışanları, işaret dilini kullanarak, "23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları"na katılan sporculara destek verdi.

Giriş Tarihi 07 Mart 2019, 11:15 Güncelleme 07 Mart 2019, 11:15
Sağlık çalışanlarından olimpiyatlara işaret diliyle destek

İÇİNDEKİLER

Sağlık Bakanlığı yetkililerinden edinilen bilgiye göre, sağlık çalışanları Samsun'un ev sahipliğini yaptığı "23. Yaz 2017 İşitme Engelliler Olimpiyat" oyunlarına katılan sporcular için işaret dilini kullandı.

Dünyanın bir çok ülkesinden işitme engelli sporcuları bir araya getiren spor organizasyonunda, 97 ülkeden, 3 binin üzerinde sporcu 21 branşta mücadele edecek.

Türkiye'nin de toplam 294 sporcuyla mücadele edeceği ve dün görkemli bir törenle resmi açılışı yapılan, olimpiyat oyunlarına sağlık çalışanlarından da destek geldi.

Sağlık Bakanlığı'nın sosyal medya üzerinden başlattığı kampanya ile işitme engellilerin sorunlarına dikkat çekildi.

Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğü tarafından koordine edilen ve 81 ildeki İl Sağlık Müdürlükleri, Halk Sağlığı Müdürlükleri ve Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliklerinin katılımıyla hazırlanan içeriklerde, sağlık çalışanlarının işaret dili ile hazırladığı videolar, Bakanlığın sosyal medya hesaplarından paylaşıldı.

Sağlık çalışanlarının mesajlarını içeren ve "#Deaflympics2017" etiketiyle paylaşılan videolar, Twitter'da en çok beğenilen videolar arasında yer aldı.

Hazırlanan sosyal medya kampanyasında Bakanlığa bağlı Sağlıklı Yaşam Araçlarında görev alacak olan sağlık çalışanlarının, olimpiyatları izlemeye gelen vatandaşları bilgilendireceği bilgisi de işaret diliyle hazırlanan videolarda yer aldı.