Şifayı çamurda aradılar

Erzurum'un Köprüköy ilçesinde yer alan ve şifalı olduğu belirtilen 150 yıllık kaplıca, çamur banyosu yapmak ve termal suya girerek rahatsızlıklarına çare bulmak isteyen yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri oldu.

Giriş Tarihi 07 Mart 2019, 11:15 Güncelleme 07 Mart 2019, 11:15
Şifayı çamurda aradılar

İÇİNDEKİLER

Erzurum'un Köprüköy ilçesinde bulunan ve çeşitli hastalıklara iyi geldiği belirtilen 150 yıllık kaplıcaya gelen yerli ve yabancı turistler, çamur banyosuyapıp termal suya girerek rahatsızlıklarına şifa arıyor.

İlçenin Kaplıca Caddesi'ndeki Şifalı Çamur Banyosu Deli Çermik Kaplıcaları Tesisi, şifalı suyu ve çamur banyosuyla yurt içi ve dışından gelen misafirlerinin uğrak yeri oldu. Romatizma, sindirim sistemi, bel ve eklem ağrısı gibi şikayetleri bulunan vatandaşlar, belediye bünyesindeki tesise gelerek burada hem konaklama imkanı buluyor hem de çeşitli rahatsızlıklarını çamur banyosu yaparak gidermeye çalışıyor.

Köprüköy Belediye Başkanı Osman Belli, "Kaplıcamız, Türkiye'nin her tarafından ve yurt dışından gelen misafirlerle doluyor. Bel ve eklem ağrısı, cilt hastalıkları, kan dolaşımı, sindirim sistemi ve mantar gibi hastalıklara çamur banyosu çok iyi geliyor. Kaplıcanın suyunun 26 derece sıcaklığı var." dedi.

Belli, kaplıcanın 2 bölümden oluştuğunu ifade ederek, bir bölümünün kadınlara diğerinin ise erkeklere ait olduğunu ifade etti.