Hamilelik belirtileri ne zaman başlar? Hamilelikte ilk belirtiler nelerdir?

Bebek planlasın ya da planlamasın kadınlar hamilelik belirtilerinin ne zaman başladığını merak ediyor. Hamilelik belirtileri kişiden kişiye değişiklik göstermekle birlikte belirti zamanları da farklılaşabilir. Peki hamileliğin ilk belirtilerinde hangi değişiklikler vardır?

Giriş Tarihi 17 Şubat 2019, 16:39 Güncelleme 17 Şubat 2019, 16:39
Hamilelik belirtileri ne zaman başlar? Hamilelikte ilk belirtiler nelerdir?

İÇİNDEKİLER

Genel olarak bebek bekleyen anne adayları hamilelikte ilk belirtilerin neler olduğunu merak ediyor ve gündemde sıkça araştırılıyor. Adet kesilmesinden itibaren görülen belirtileri bazı kadınlar hemen hissederken bazıları birkaç hafta sonra hissedebiliyor. Bünyeye göre farklılaşan bu belirtiler bedensel ya da ruhsal olabilir.

HAMİLELİK BELİRTİLERİ NEDİR?



-Hamileliğin en önemli belirtisi adet gecikmesidir. Adet kanamasının gecikmesi akla ilk başta hamilelik fikrini getirir.

-Mide bulantısı ve kusma da hamileliğin yaygın belirtileri arasında yer alır. Kimi kadında ilk başlardan itibaren yaşanan bu durum bazı anne adaylarında ise daha sonraki aylarda görülebilir.

-Göğüslerde yaşanan hassasiyet, renk koyuluğu ya da damar belirginleşmesi gibi durumlar da hamilelik şüpheleri arasında yer alır.

-Yorgunluk, baş dönmesi ve baş ağrısı da hamilelik belirtileri arasında gösterilir.

-Adet kanamasından farklı olarak az miktarda lekelenmeler görülüyor da bu değişiklik de hamilelik belirtileri arasında yer alır.



-Mide sorunları artabilir. Mide bulantısı, kusma, gaz ve şişkinlik gibi durumlar hamileliğin ilk belirtileri arasında yer alır. Sindirim sisteminde yaşanan yavaşlık kabızlığa da neden olabilmektedir.

-Kokuya karşı hassasiyetin artması hamilelik belirtilerinden biridir. Daha önce tepki gösterilmeyen yemek, parfüm oda kokusu gibi kokulara karşı duyarlılığın artması şüphe uyandırmalıdır.

-Sık sık idrara çıkma istediği hamileliğin ilk zamanlarda çok görülen bir durumdur.

-Hamileliğin diğer bir belirtisi ise sık yaşanan kasık ağrılarıdır. Bu ağrılar çok şiddetli olmamakla birlikte hafif seyretmektedir.