Feminist Ne Demek? Feminist Kelimesi TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Günümüzde sıkça karşılaşılan bir terim olan 'feminist' ve 'feminizm' kavramları, toplumda merak uyandırıyor. Peki, feminist nedir ve kime denir? Feminist yaklaşım ne demek? İşte tüm merak edilenler...

Giriş Tarihi 25 Nisan 2024, 23:03 Güncelleme 25 Nisan 2024, 23:03
Feminist Ne Demek? Feminist Kelimesi TDK Sözlük Anlamı Nedir?

İÇİNDEKİLER

Son zamanlarda, "feminist" terimi genellikle kadınların haklarını savunan herkesi tanımlamak için kullanılsa da, asıl amacı kadınların eşitliğini savunmak olan kişiler tarafından benimsenir.

FEMİNİST NE DEMEK?

"Feminist", cinsiyet eşitliğini savunan ve kadınların sosyal, politik ve ekonomik açıdan erkeklerle eşit haklara sahip olmalarını destekleyen bir görüşü ifade eder. Feministler, cinsiyet temelli ayrımcılığa ve cinsiyet rollerine karşı çıkarlar ve kadınların toplumdaki konumlarının güçlendirilmesini hedeflerler. Bu hareket, kadınların tarih boyunca maruz kaldığı adaletsizliklere ve eşitsizliklere dikkat çekmek ve bu sorunları çözmek için mücadele eder. Feministler, toplumun her alanında eşitlik ve adalet için çalışırken, erkeklerin de cinsiyet rollerine karşı önyargısız bir bakış açısı geliştirmesini teşvik ederler.

FEMİNİST KELİMESİ TDK SÖZLÜK ANLAMI

Feminizm yanlısı kimse veya görüş