Yatak sahnesinde kocasından izin aldı

'Ejder Kapanı'nda Uğur Yücel ile yatağa giren Ceyda Düvenci: Senaryoda ayrıca bir sevişme ve öpüşme sahnesi vardı. Eşime fikrini sordum;'15 senelik kariyerine bir yıllık evliliğimle yön verecek değilim. Sana böyle bir saygısızlık yapmam' dedi

Giriş Tarihi 22 Ocak 2010, 00:00 Güncelleme 22 Ocak 2010, 16:57
Yatak sahnesinde kocasından izin aldı

İÇİNDEKİLER

FİLMDEN KARELER İÇİN TIKLAYIN

SEVİŞME SAHNELERİNİ EŞİME SORDUM, ONUN İZNİNİ ALDIM!
Bugün vizyona giren 'Ejder Kapanı' filminde, pavyon şarkıcısı Cavidan'ı oynayan Ceyda Düvenci, "Bu filmden sonra kendimi karakter oyuncusu olarak görüyorum" dedi. Uğur Yücel'in yönettiği filmde; onunla yatağa giren Düvenci, eşi Engin Akgün'ün verdiği desteği şöyle anlattı: "Senaryodaki sevişme sahnelerini görünce, rolü kabul etmeden önce eşime sordum. Onay aldıktan sonra da kabul ettim. Engin, '15 senelik kariyerine, bir senedir kurduğumuz evlilikle yön verecek değilim. Bu saygısızlığı sana yapmam! Ayrıca seni yıllardır tanıyorum, sana karşı en ufak bir güvensizliğim söz konusu olmaz' diye beni destekledi. Ancak sevişme sahneleri daha sonra senaryodan çıkartıldı."

FİLMDEN KARELER İÇİN TIKLAYIN

PAVYONUN AMBİYANSINI BOZDUK
1.5 yıl önce yaptığı evliliğin hayatında çok şey değiştirdiğini belirten Ceyda Düvenci, "Daha huzurlu ve olgun bir kadın oldum. Eşim bana Allah'ın bir hediyesi" dedi. Güzel oyuncu, 'Ejder Kapanı'ndaki rolü, oyunculuğa bakışı ve evliliğine dair merak edilenleri anlattı...

Sesinizin güzelliği 'Ejder Kapanı'nda ortaya çıkmış. Ders aldınız mı?

Annem müzik öğretmeni olduğu için iyi bir kulağa sahibim. Sesim de iyidir. Müzikal yaptığım sırada kısa bir ders almıştım ama şan dersi değildi. Filmdeki 'Taht Kurmuşsun Kalbime' şarkısı için Levent Yüksel bana çok yardımcı oldu.

CEYDA DÜVENCİ FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

Filme hazırlanırken, Uğur Yücel'le birlikte pavyona gitmiştiniz. İçeri girdiğinizde insanların tepkisi ne olmuştu?
Gecenin bir vakti Uğur Yücel, 'Haydi pavyona gidiyoruz' dedi. Kimsenin haberi yoktu. Kenan İmirzalıoğlu, ben ve Ezgi Mola, Uğur'la birlikte önce yemek yedik, sonra yola koyulduk. Pavyona, önde Uğur Yücel onun arkasında Kenan İmirzalıoğlu ve ben girdik. Herkes çok şaşırdı, ne olduğunu anlayamadı. İnsanlar bizi görünce, normal eğlence tarzları devam ettiremedi. Ambiyans bozuldu ama bizim için iyi bir deneyim oldu.

UĞUR YÜCEL FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

Siz pavyona girince he hissettiniz?
'Burası hayat' dedim. Hayatımızın ne kadar renkli, her dakika şükretmemiz gereken bir hayat olduğunu ve aile kavramının ne kadar değerli olduğunu gördüm. Orada, çok yaralı ama umutlu insanlar var. Karşılarında nasıl duracağını bilemiyorsun...

KENAN İMİRZALIOĞLU FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

İÇİN ACIYOR AMA ASLA ACIMIYORSUN
Kendinizi şanslı mı hissettiniz?
'Ne hayatlar var' dedim, kendi kendime. Herkesin kaldırabileceği gibi değil. Anne-babanın ne demek olduğunu, bir ailenin insanı ne şartlara sokabileceğini gördüm. Gerçeği, özgürlüğü hissedemedikleri için üzüldüm. Onlar için özgürlük orada. Ama sen onlara anlatamıyorsun...

Sizden yardım isteyen ya da farklı taleplerde bulunan oldu mu?
Hayır, kesinlikle olmadı. Hepsi gururlu... Ne yaptıklarını, neden orada olduklarını biliyorlar. Herkes kendinden emin. Onların anlattıklarından ötürü için açıyor ama asla onlara acımıyorsun.

Senaryo size ilk geldiğinde ne düşündünüz?
Ben bu işi senaryoyu okumadan telefonda kabul ettim. Yurtdışından geldim, hemen okuma provalarına girdim. Uğur, yemekte hikayeyi bana biraz anlattı ve sonra da pavyona gittik. Senaryoyu okuduktan iki gün sonra da setteydim.

Filmde, Uğur Yücel ile yatak sahneniz var. Eşinizin bu sahnelere yaklaşımı neydi?
Biz birlikte bir hayat kurduk. Ona sormadan bir şey yapmak saygısızlık olurdu. Bu film konuşulduğunda, ben bu sahnelerin olduğunu biliyordum. Ayrıca bir sevişme, bir de öpüşme sahnesi vardı filmde. Dolayısıyla ben eşime "Uğur Yücel'in sevgilisini oynayacağım ve sevişme sahnesi var. Olabilir de olmayabilir de ama nasıl bakarsın?" dedim. O da bana "15 senelik kariyerine, ben bir senedir kurduğum evlilikle yön verecek değilim. Bu saygısızlığı sana yapmam. Ayrıca seni senelerdir tanıyorum, en ufak bir güvensizliğim söz konusu olmaz. Her şeyden önce kendi mesleğinde, kendini gücendirecek şeyler yapmayacağını biliyorum. Sen neyi doğru buluyorsan ben arkandayım. Hele söz konusu olan Uğur Yücel ise ben zaten hiçbir şey söylemem" dedi. Eşim olaylara hep doğru yerden bakan bir insan olmuştur. O yüzden onu her geçen gün daha çok seviyorum.

BERRAK'IN ROLÜNÜ DE OYNARDIM
Sevişme sahneleri neden çekilmedi peki?
Sormadım açıkçası. İptal nedenini bilmiyorum, öyle uygun görmüşlerdir. Filmde, Berrak Tüzünataç ile Kenan İmirzalıoğlu'nun sevişme sahneleri dikkat çekiyor.

Berrak'ın rolü size gelseydi, yine oynar mıydınız?
Oynardım! Çünkü benim kuvvet aldığım adam, çok doğru bir adam. Ben zaten bu tarz şeyleri doğru işlerde, ileriyi düşünerek kabul ederim.

Eşiniz Engin Akgün, hayatınıza neler kattı?
Çok özgüvenli biri oldum. Onun sayesinde daha güçlü bir kadın olup, pozitifleştim. Evlendikten sonra daha güzel bir kadın oldum. Tamamen onun sağladığı duruştur bu. Çok güzel bakıyor hayatıma.

Evlilik sizi çok dinginleştirmiş...
Taşlar yerine oturdu çünkü. Artık 33 yaşındayım, telaşlarım bitti. 'Binbir Gece' ile iyi bir çıkış elde ettim, üstüne 'Ejder Kapanı' çok iyi geldi. Beraber soluk almaktan keyif aldığım bir hayat arkadaşım var. Ailelerimiz yanımızda, mutlu bir evimiz var. Maddi hırslarım yok ve çok mutluyum.