Asker kaçağı olduğunu itiraf eden Şarkıcı Linet Menaşi kimdir, kaç yaşında, nereli? Linet kimdir?

Asker kaçağı olduğuna dair açıklamalar yapan ünlü şarkıcı gündeme bomba gibi düştü ve hangi ülkede yaşadığı, nereli olduğu gibi bilgiler araştırma konusu oldu. Şarkıcı Linet'in yaptığı açıklamalar ve hayatına dair bilgiler haberimizde yer alıyor. Linet kimdir? Asker kaçağı olduğunu itiraf eden Şarkıcı Linet Menaşi kimdir, kaç yaşında, nereli? Sorgulamaları arama motorları üzerinden sıklıkla yapılıyor.

Giriş Tarihi 19 Ekim 2021, 09:52 Güncelleme 19 Ekim 2021, 09:52
Asker kaçağı olduğunu itiraf eden Şarkıcı Linet Menaşi kimdir, kaç yaşında, nereli? Linet kimdir?

İÇİNDEKİLER

Çıkacağı konser öncesinde önemli açıklamalarda bulunan ve gündemde bomba etkisi yaratan şarkıcının hayatına dair bilgiler merak konusu oldu. Özellikle magazin gündemini yakından takip edenler Linet kimdir? Sorusunun yanıtını araştırır oldu. Peki ülkesinde asker kaçağı olduğunu söyleyen Linet nerede doğdu? Asker kaçağı olduğunu söyleyen Şarkıcı Linet Menaşi kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte ayrıntılar…

"ASKER KAÇAĞIYDIM"

Linet, konser öncesi yaptığı açıklamada, "Bugüne özel altın renkte elbise giydim. Açılış yapmışken, altın gibi bir açılış olsun istedim. Kendimi en rahat hissettiğim yer kesinlikle sahne. Dolayısıyla buluşmak benim için aşırı keyifli" dedi. "Kısa saçlı halinize alıştınız mı?" sorusuna ünlü şarkıcı, "Biliyorsunuz hem kadın hem sanatçı olmak çok değişik. Değişmeyen tek şey, değişim. Dolayısıyla her an her şekilde karşınıza çıkabilirim. Gerekirse saçlarımı bile kazıtabilirim" yanıtını verdi. İsrail'den özel uçakla gelen hayranları için de şarkılarını söyleyen Linet, "İsrail'de doğdum. Beş yaşından beri şarkı söyleyen biriyim, Türk Sanat Müziği sanatçısı kızıyım. Dolayısıyla Türk bayrağını, Türk müziğini her daim, gittiğim her yerde gururla ve zevkle taşıyorum" dedi. 46 yaşındaki şarkıcı, "Ne zaman ki okul bitti içim içime sığmadı, bir de askerlik dediler. Ben de Türkiye'ye geldim. Asker kaçağıyım bu arada. 'Ne olursam olayım Türkiye'de olayım, Türkiye'de öleyim' dedim" ifadelerini kullandı.

ŞARKICI LİNET KİMDİR, NERELİ?

Linet 5 Mart 1975 tarihinde İsrail Tel Aviv'de dünyaya gelmiştir. Tam olarak adı, Linet Menaşi'dir. Annesi bir dönemlerin önemli Türk sanat müziği şarkıcılarından olan Bursalı Leyla Özgecan (Leya Bonana), babası ise İstanbullu Şumuel Menaşe'dir. Lise eğitimini İsrail'de tamamlayan Linet, ardından İsrail Ordusunda 3 ay askerlik yapmıştır. Linet'in iki kız kardeşi bulunmaktadır.

Annesinden şarkı söylemeyi öğrenen ve beş yaşındayken ilk sahne deneyimini yaşayan Linet; 10 yaşında ilk albümünü çıkarmıştır. 1993 yılında Ani Ana isimli şarkı ile Eurovision Şarkı Yarışması İsrail elemelerine katılan sanatçının Türkiye'deki ilk albümü ise 1995 yılında yayınlanmıştır. Türkçe ve İbranice'nin yanı sıra Arapça ve İngilizce şarkılar da söyleyen Linet, 17 yaşındayken Orhan Gencebay ile tanışmış ve Gencebay'ın şarkılarından oluşan bir albüm yayınlamıştır. Linet, bu albümle iki Altın Plak kazanmıştır.

2003 yılında İsrail'de "Different Woman" adlı bir stüdyo albümüne imza atan sanatçı, aynı zamanda İsrail'de şekerci dükkânı açarak ticaret işine de atılmış, bu dönemde aşırı kilo alan şarkıcı, müziğe geri dönebilmek için yaklaşık 40 kilo vermiştir.

2006 yılında Türkiye'ye dönme kararı alan Linet çeşitli mekanlarda sahne almaya başlamış, 2009 yılında da "Paylaşmak İstiyorum" adlı beşinci albümünü müzikseverlerin beğenisine sunmuştur.

Konuk olduğu programlarda şarkılarını playback yerine canlı olarak seslendiren Linet, Balık burcudur.