53'lük oyuncu 33'üne geri döndü! "Önce 22 kilo verdim sonra 27..." 30 kilo verdiren Çiçek Dilligil diyeti!

Başarılı oyuncunun kilo verme süreci, sosyal medyanın gündemine yeniden taşındı ve dikkatleri üzerine çekti. Bu isim, kilo verme yolculuğunda adeta bambaşka birine dönüşerek büyük bir dönüşüm yaşadı. Oyuncunun kilo verme hikayesi, alışılagelmiş diyet ve spor yöntemlerinin ötesine geçerek benzersiz bir yaklaşımla gerçekleşti. Tam 30 kilo vererek neredeyse adeta iğne ipliğine dönen oyuncunun bu etkileyici zayıflama öyküsü, hayranlarını büyük ölçüde şaşırttı ve ilgiyle takip edildi.

Giriş Tarihi 01 Eylül 2023, 10:01 Güncelleme 01 Eylül 2023, 10:01
53’lük oyuncu 33’üne geri döndü! Önce 22 kilo verdim sonra 27... 30 kilo verdiren Çiçek Dilligil diyeti!

İÇİNDEKİLER

Ünlü oyuncu Çiçek Dilligil'in kilo verme sürecinin detayları sık sık konuşulanlar arasında yer alıyor. Dilligil, geleneksel diyet ve spor yöntemlerine ek olarak farklı bir yaklaşım benimseyerek etkileyici bir kilo kaybı elde etti. Baskül Ailesi, Çılgın Bediş, Dudaktan Kalbe gibi projelerle tanınan Dilligil'in yıllar önce yaşadığı değişim yeniden gündeme geldi. Tam 30 kilo vererek inanılmaz bir dönüşüm yaşayan oyuncunun zayıflama hikayesi hayranlarını adeta büyüledi. İşte, Dilligil'in kilo verme yolculuğunun detayları...

ÖNCE MİDE KÜÇÜLTME AMELİYATI

Dilligil, ameliyat hakkında şunları söyledi:

"Sadece estetik kaygıyla bir doktor sizi ameliyata alıyorsa oradan kaçın. Ben 7 farklı doktorun check-up'ına girerek 'olur' raporu aldıktan sonra ameliyat oldum. Kitle endeksim 35'in üzerinde olması gerekiyordu. Benim 31-32'ydi. Şekerim tavan yapmıştı, pankreasımda sorun yaşanamaya başlamıştı ve tansiyon problemim vardı."

ÇOK DİYET YAPTIM AMA İŞE YARAMADI

"Çok diyet yaptım ama hiçbir zaman hem diyet hem spor yapan güzel bir örnek olamadım. Şekerim olduğu için kilo da veremedim. Sadece sağlık sıhhat değil, her konuda işi uzmanına bırakmayı seviyorum. Bir bilene danışmak, güvenmek. Öncesinde hekim ve sonrasında hekimin ameliyatı nerede yaptığı... Bu ikisine güvenirsem ben kendimi bırakırım."

"Ben hayatında çok büyük travmalar yaşamış biri değilim buna rağmen duygusal açlığımı yemekle bastırmışım. Hayatında büyük sıkıntı yaşayan insanları düşünün, yemeği birden kestin... Depresyona girer. Yemeği az yemeye başladığınızda doğal olarak kilo veriyorsunuz. Çok güzel sofralara oturup, yiyememek moralinizi bozuyor."

22 KİLO VERDİM SONRA 27 KİLO ALDIM

"Bir ara meşhur diyetlerle 22 kilo verdim. Diyeti bıraktım 27 kilo aldım. İnsanın psikolojisi hem olumlu hem olumsuz etkileniyor."

3 AYDA 30 KİLO VERDİREN DİYET LİSTESİ

1.GÜN

Kahvaltı

Sınırsız şekersiz çay
3 Adet zeytin
2 parmak kalınlığında 1 dilim beyaz peynir
1 dilim kepek ekmeği

Öğle Yemeği

1 porsiyon mevsim sebzeleriyle yapılmış az yağlı sebze yemeği
1 kâse yağsız yoğurt

Akşam Yemeği

Haşlanmış kabak yemeği
Yoğurtlu ve bol yeşillikli salata (Yoğurdu 2 yemek kaşığı olarak yiyebilirsiniz veya tercih etmeseniz de olur)

2.GÜN

Kahvaltı

1 fincan şekersiz çay
1 adet haşlanmış yumurta
1 adet domates

Öğle Yemeği

Mevsim yeşillikleriyle hazırlanmış bol salata
1 porsiyon ton balığı

Akşam Yemeği

2 adet dilediğiniz mevsim meyvesi
Sınırsız sebze çorbası (Yağlı olacaksa 1 kâse)

3.GÜN

Kahvaltı

1 çay kaşığı reçel
1 kibrit kutusu kadar beyaz peynir
1 ince dilim kepek ekmeği

Öğle Yemeği

1 fincan bitki çayı
2 adet galeta
1 adet doğranmış domates söğüş

Akşam Yemeği

1 avuç içi kadar yağsız tavuk eti
1 çorba kasesi yoğurt
1 adet mevsim meyvesi