İŞKUR binlerce kişiye günlük 75 lira veriyor! İŞKUR İşbaşı Eğitim Programına nasıl başvurulur?

İŞKUR tarafından gerçekleştirilen istihdam programları yoğun ilgi görürken, bu programa katılan işsiz gençlere de günlük 75 liraya varan ödeme yapılıyor. İŞKUR İşbaşı Eğitim Programı kapsamında olan bu uygulamaya vatandaşlar nasıl başvurabileceğini merak ediyor. İşte İŞKUR İşbaşı Eğitim Programı ile ilgili detaylar...

Giriş Tarihi 16 Kasım 2018, 00:00 Güncelleme 16 Kasım 2018, 12:26
İŞKUR binlerce kişiye günlük 75 lira veriyor! İŞKUR İşbaşı Eğitim Programına nasıl başvurulur?

İÇİNDEKİLER

İŞKUR, Türkiye'deki işsizlik sorununun çözülmesinde önemli bir rol oynuyor. İŞKUR tarafından düzenlenen İşbaşı Eğitim Programları kapsamında binlerce vatandaş iş bulurken, eğitim sırasında para da kazanabiliyor. Devlet bu programa katılan kişilere belirli bir ödeme yapıyor. Haberi duyan vatandaşlar İŞKUR İşbaşı Eğitim Programına nasıl katılınır? İŞKUR İşbaşı Eğitim Programına kimler katılabilir? İŞKUR İşbaşı Eğitim Programına nereden ve nasıl başvurulur? gibi sorulara cevap arıyor. İşte İŞKUR İşbaşı Eğitimi Programı ile ilgili detaylar...

KİMLER İŞKUR'DAN GÜNLÜK 75 TL ALABİLİR?
Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından İşbaşı Eğitim Programları kapsamında belirli meslekler katılanlara 75 TL bu mesleklerin dışında kalanlara ise günlük 54 TL cep harçlığı veriliyor. Bu programlar kapsamında adayların sigorta primleri de İŞKUR tarafından ödeniyor.

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından bulut bilişim uzmanı, endüstriyel robot programcısı, endüstriyel tasarım mühendisi, mikro işlem tasarımcısı, veri tabanı analisti, mobil yazılım geliştirme uzmanı gibi mesleklerde düzenlenecek olan İşbaşı Eğitim Programlarına katılan 18 - 29 yaş aralığındaki gençlere günlük 75 TL veriliyor.

9 ay sürecek olan bu programlara başvuruların Türkiye İş Kurumunun İl Müdürlüklerine yapılacak. İşbaşı Eğitim Programlarına katılarak günlük 75 TL ücret almak isteyen gençlerin yukarıda belirtilen mesleklerde kendilerine bir iş bulmaları daha sonra Çalışma İl Müdürlüklerine başvuru yapmaları gerekiyor. Böylelikle 9 ay boyunca günlük 75 TL ücret almaya hak kazanacaklardır.