İŞKUR personel memur işçi alım başvuru şartları! İŞKUR 62 bin 141 güncel iş ilanı- Kadro meslekler kontenjan detayları

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) aracılığıyla binlerce personel alım ilanı yayımlandı. Kamuya ve özel sektöre yapılacak bu alımlar memur ve işçi pozisyonlarına gerçekleştirilecek. Kamu kurumları veya özel sektör firmalarında işçi statüsüyle çalışmak üzere iş arayanlar, ister internet şubesi isterse en yakın İŞKUR İl Müdürlüğü aracılığıyla sisteme üye olup, özgeçmişlerini kayıt ettikten sonra yine internet şubesini kullanarak; kişisel bilgileriyle eşleşen iş ilanlarına doğrudan ulaşabilirler. İşte İŞKUR 62 bin 141 güncel iş ilanı personel alım şartları ve kontenjan detayları.

Giriş Tarihi 24 Nisan 2019, 09:43 Güncelleme 24 Nisan 2019, 09:43
İŞKUR personel memur işçi alım başvuru şartları! İŞKUR 62 bin 141 güncel iş ilanı- Kadro meslekler kontenjan detayları

İÇİNDEKİLER

Binlerce iş arayan vatandaş İŞKUR'un güncel iş ilanlarını resmi İŞKUR internet adresinden takip ediyor. Bu bağlamda İŞKUR sürekli olarak iş ilanlarını güncellemeye devam ediyor. Kamu kurum ve kuruluşları, kamu kurumlarına bağlı alt birimler, özel sektör firmaları yayımladıkları personel alım ilanları ile kadrolarında bulunan personel ihtiyacını gidermeyi amaçlıyorlar. İstihdam teşvikleri kapsamında İŞKUR üzerinden yayımlanan ilan sayısı da yaz döneminin başlamasıyla 60 bin seviyesinin üzerine çıktı. İşte İŞKUR 62 bin 141 güncel iş ilanı personel alım şartları ve kontenjan detayları.

Yayımlanan personel alım ilanlarında yer alan detaylara göre,

İlanlarda en az okur yazar seviyesinden mezun olan adaylardan yüksek lisans, doktora yapmış adayların başvuru yapabileceği seviyede ilanlar bulunuyor. Her eğitim seviyesinden mezun adaylar için yayımlanan ilanlara dair kadro bilgileri şu şekilde,

İŞKUR İŞ İLANLARI AÇIK POZİSYONLAR

İŞKUR üzerinden yayımlanan personel alım ilanlarına göre en fazla alım ilanları işçi pozisyonlarına. Halen 62 bin 141 iş ilanının bulunduğu İŞKUR'da onlarca meslek grubundan ilan yer alıyor. Farklı meslek gruplarında yapılacak bu alımlarda yer alan açık kadroları sizlere aktarıyoruz.

KADRO KADRO DETAYLAR

İŞKUR'da özel sektör ve kamu için yayımlanan personel alım ilanlarında yer alan açık kadro bilgileri şu şekilde,

1000'DEN FAZLA ALIM YAPILACAKLAR KADROLAR

1000'den fazla alım ilanı bulunan 6 farklı meslek grubu bulunuyor. Bu meslek grupları ve yayımlanan ilan sayısı; Beden İşçisi (Genel) 9389, Turizm Ve Otelcilik Elemanı 3999, Makineci (Dikiş) 2729, Satış Danışmanı / Uzmanı 2388, Temizlik Görevlisi 2304, Garson (Servis Elemanı) 1973, Güvenlik Görevlisi 1308.

500'DEN FAZLA ALIM YAPILACAKLAR KADROLAR

İŞKUR'da yayımlanan ve 500'den fazla alım ilanına sahip meslek grupları; Ön Muhasebeci 970, Kasiyer 968, Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi 965, Konfeksiyon İşçisi 850, Büro Memuru (Genel) 605, Aşçı 539, Reyon Görevlisi 530, Gazaltı (Mıg-Mag) Kaynakçısı 524, Diğer Aktörler Ve Sahne Yöneticileri 500.

250'DEN FAZLA ALIM YAPILACAKLAR KADROLAR

Bulaşıkçı (Stevard) 492, Şoför-Yük Taşıma 488, Ambar/Depo Görevlisi 470, Aşçı Yardımcısı 456, Ütücü 418, Servis Komisi 417, Dokuma Konfeksiyon Makineci 410, Kalite Kontrolcü 404, Elektrikçi (Genel) 388, Paketleme işçisi 344, Pazarlamacı 344, Plastik Enjeksiyon Üretim Elemanı 328, Perakende Satış Elemanı (Gıda) 326, Akaryakıt Satış Elemanı (Pompacı) 318, Resepsiyon Görevlisi (Ön Büro Elemanı) 308, Sekreter 283, Forklift Operatörü 279, CNC Torna Tezgahı Operatörü 263, Beden İşçisi (Temizlik) 262, Ayakçı (Tekstil) 260, CNC Freze Tezgahı Operatörü 259, Overlok Makinesi Operatörü (Overlokçu) 252, Satış Temsilcisi / Plasiyer 251.

İŞKUR İŞ İLANLARI

İŞKUR İş İlanlarını aşağıda yer alan bağlantı üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Bu bağlantı üzerinden İŞKUR İş İlanları sayfasına ulaşır ve açılan sayfada arama yaparak ilanları görüntüleyebilirsiniz. Bunun için meslek adını yazarak, şehre göre arama yaparak arama alanını daraltabilirsiniz.

İŞKUR ALIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Kamu kurumları veya özel sektör firmalarında işçi statüsüyle çalışmak üzere iş arayanlar, ister internet şubesi isterse en yakın İŞKUR İl Müdürlüğü aracılığıyla sisteme üye olup, özgeçmişlerini kayıt ettikten sonra yine internet şubesini kullanarak; kişisel bilgileriyle eşleşen iş ilanlarına doğrudan ulaşabilirler, çeşitli kriterler girerek yurtiçi iş ilanlarını arayabilir, kişisel bilgileriyle eşleşebilen ilanlara başvurabilirler, Çeşitli kriterler girerek yurtdışı iş ilanlarını arayabilir, yurtdışındaki işyerlerine işgücü sevk etmek isteyen işverenlerin iletişim bilgilerine ulaşarak kendileriyle doğrudan temasa geçebilirler.

İŞKUR İŞ İLANLARININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN

İŞKUR'A NASIL KAYIT OLUNUR?

İŞKUR kayıt olmayı anlatmadan önce bilmeniz gereken önemli bazı satır başları bulunmaktadır.

İŞKUR iş arayanlar ile işverenleri ayırmış ve sisteme üye olmak için öncelikle hangisi için kayıt olduğunuzu sormaktadır.

Üyelerin hesaplarını etkinleştirebilmeleri için e-posta ya da telefon numarası girmeleri gerekmektedir. En az birisini girmek yeterlidir. Aksi durumda onay kodu iletilemeyeceği için üyelik aktif edilemez.

Üyelerin hesapları son işlem tarihinden itibaren 1 sene içerisinde aktif olmaz ise yani hesaba bu süre zarfında giriş yapılmaz ise üyelikler dondurulur. Bu süre özürlü ve eski hükümlü kayıtlarında iki senedir.

Üyeler tarafından 15 gün içerisinde okunmayan tüm mesajlar otomatik olarak silinmektedir.

İŞKUR'a kayıt olmak için öncelikle yazımızın başında da söylediğimiz gibi İşveren mi iş arayan kişi mi olduğunuzu belirtmeniz gerek. İkisi içinde üye olma bağlantıları aşağıdadır.

Daha sonra karşınıza çıkan üyelik sözleşmelerini kabul etmeniz ve profil bilgilerinizi ( şifre, isim soyisim vb bilgileri ) eksiksiz ve doğru olarak girmeniz gerekmektedir. Bu aşamayı kaydettikten sonra profilinizi oluşturursunuz. Bu alanda öğrenim durumunuz, özellikleriniz, eğitim durumunuz, iş aradığınız pozisyonlar vb bilgileri aşama aşama doldurur gerekirse word dosyası halinde özgeçmiş de ekleyebilirsiniz. Profil fotoğrafı eklemeniz de bu aşamada önerilir. Çünkü yapılan araştırmada profil fotoğrafı olanların iş bulma olasılıklarının daha fazla olduğu görülmüştür. Ardından İŞKUR size bir danışman atar ve işveren ile sizi ya da işçi ile sizi buluşturmak için çalışmalarını devam ettirirler.

İnternet üzerinden İŞKUR'a üye olmak istemiyorsanız, bulunduğunuz şehirdeki en yakın İŞKUR İl Müdürlüğüne eğitim durumunuzu gösterir bir belge ile kayıt için başvuruda bulunmanız da seçenekler arasındadır. Burada bulunan görevli personel size kayıt işlemleri için yardımcı olacaktır.

İŞKUR

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü (kısaca İŞKUR), Türkiye'de istihdamın korunmasına, geliştirilmesine, yaygınlaştırılmasına ve işsizliğin önlenmesi faaliyetlerine yardımcı olmak ve işsizlik sigortası hizmetlerini yürütmek üzere kurulmuş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ilgili kuruluşu olup, özel hukuk hükümlerine tâbi, tüzel kişiliği haiz, idarî ve malî bakımdan özerk bir kamu kuruluşudur.

Tarihçe

II. Dünya Savaşını müteakip dönemde sosyal devlet prensibinin dünyada revaç bulması dolayısıyla Türkiye'de de bir kamu istihdam kurumu kurulması gündeme gelmiş ve 21 Ocak 1946 tarihinde 4837 sayılı kanun ile "İş ve İşçi Bulma Kurumu" adı ile bir kurum kurulmuştur. Bölge Müdürlükleri şeklinde tesis olunan İş ve İşçi Bulma Kurumu, iş arayanları ve işverenleri bir araya getirmek şeklinde özetlenebilecek olan temel istihdam hizmeti yanında özellikle 1960'lardan itibaren yoğun olarak yurt dışına işçi gönderilmesi ile ilgili görev ifa etmiştir.

Uluslararası ILO sözleşmeler gereği tamamen lağvedilmeyen ancak oldukça küçülen kurum, Soğuk Savaş sonrası dönemde gelişen 3. kuşak insan hakları anlayışının hükûmetler üzerindeki oluşturduğu etki ile reformlardan payını almıştır. 2003 yılında çıkarılan 4857 sayılı yeni İş Kanunu yanında İş ve İşçi Bulma Kurumu da 4904 sayılı kanun ile Türkiye İş Kurumu'na dönüştürülmüştür. Bu doğrultuda özellikle 2000'lerden itibaren bir sosyal politika aracı olarak çıkan işsizlik sigortası kavramının uygulamaya 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanunu ile bir İşsizlik Sigortası Fonu kurularak görevin İŞKUR'a verilmesi üzerine kurumun kayıtlı iş arayan ve işveren veri tabanları çok büyümüştür.