DPB'den duyuru! 2019 Marmara Üniversitesi sözleşmeli personel alımı başvuru ne zaman bitiyor? Şartlar neler?

Marmara Üniversitesi sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurmuş başvuruları almıştı. Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayınlanan duyuruda başvuru süresinin uzatıldığı bildirildi. Avukat ve büro personeli alımı için yapılan başvurular ne zaman bitiyor? Marmara Üniversitesi sözleşmeli personel alımı başvuru şartları neler?

Giriş Tarihi 16 Mayıs 2019, 10:48 Güncelleme 16 Mayıs 2019, 11:37
DPB’den duyuru! 2019 Marmara Üniversitesi sözleşmeli personel alımı başvuru ne zaman bitiyor? Şartlar neler?

İÇİNDEKİLER

Marmara Üniversitesi'ne 2 farklı kadroda personel alımı yapılacak. Geçtiğimiz gün ilana çıkan Marmara Üniversitesi Avukat ve Büro Personeli alımı için gerçekleştirdiği başvuruların süresinin uzatıldığını duyurdu. İlana başvuru yapmak isteyen adaylar başvuru şartlarını merak ediyor. Haberimizde Marmara Üniversitesi personel alımı ile ilgili tüm detayları derledik. Peki, Marmara Üniversitesi personel alımı başvuru ne zaman bitiyor? Başvuru şartları neler? İşte konu ile ilgili detaylar...

Marmara Üniversitesi sözleşmeli personel alımı başvuruları 10 Haziran 2019 tarihine kadar yapılabilecek.

Başvuru yapacak olan adayların, https://www.marmara.edu.tr ve https://pdb.marmara.edu.tr internet adreslerinden yada idareden temin edilecek fotoğraflı başvuru formu ile Marmara Üniversitesi Personel Daire Başkanlığına (Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü Kadıköy-İSTANBUL Telefon: 0216 414 05 45 Fax: 0216 337 14 08) şahsen müracaat etmeleri gerekmektedir. Posta ile yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir.

İşte başvuru için gerekli evraklar:

1- Fotoğraflı başvuru formu

2- Nüfus Cüzdanı fotokopisi

3- 2018 KPSS (B) grubu sınav sonuç belgesi

4- Diplorna veya mezuniyet belgesi aslı veya fotokopisi veya noter tasdikti sureti 5- Çalışma Belgesi ve sigorta döküm cetveli

6- Başvurulacak pozisyonda aranan nitelikleri belgelemek


MARMARA ÜNİVERSİTESİ BAŞVURU GENEL ŞARTLARI

- 2018 KPSS (B) grubu sınavına girmiş olmak. Lisans Mezunları için 2018 KPSSP3 Puanı esas alınacaktır.

- Başvuracak adayların durumunun; 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesinin "Bu şekilde istihdam edilenler, hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle kurumlarınca sözleşmelerinin feshedilmesi veya sözleşme dönemi içerisinde Cumhurbaşkanı kararı ile belirlenen istisnalar hariç sözleşmeyi tek taraflı feshetmeleri halinde, fesih tarihinden itibaren bir yıl geçmedikçe kurumların sözleşmeli personel pozisyonlarında istihdam edilemezler" hükmüne uygun olması

- Herhangi bir Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı almıyor olmak

- Atanmaya hak kazanan adaylar hakkında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. Maddesinin A fıkrasına eklenen 8. bende göre güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması yapılacaktır. Söz konusu sonucun olumlu gelmesi halinde atamaları yapılacaktır.

MARMARA ÜNİVERSİTESİ TARİHÇESİ

Marmara Üniversitesi, ülkemizin en köklü eğitim kurumlarının başında gelmektedir. 16 Ocak 1883 tarihinde Hamidiye Ticaret Mekteb-i Âlisi ismi altında Ticaret ve Ziraat Orman ve Maadin Nezareti'ne bağlı olarak Cağaloğlu'nda İstanbul Kız Lisesi'nin arkasındaki bir evde eğitime başlamış olan Marmara Üniversitesi ilk mezunlarını (13 kişi) 1887'de vermiştir. 21 Eylül 1889'da Maârif Nezâreti'ne bağlanan okul, 1893 yılında ileride ıslahı ve tekrar açılışı düşünülmek üzere lağvedilmiştir. 15 Ekim 1897 tarihinde yine Maârif Nezâreti'ne bağlı olarak yeniden açılmış ve o günden bugüne kesintisiz olarak eğitim faaliyetlerini sürdürmüştür.

Kurum, 1959 yılında İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi haline dönüşmüş, 1982 yılında gerçekleştirilen düzenlemelerle de Marmara Üniversitesi adıyla Türk Yükseköğretim Kurumları arasındaki yerini almıştır.

Marmara Üniversitesi, 1982 - 1983 eğitim ve öğretim yılında 9 fakülte, 1 yüksekokul, 1 enstitü ile eğitim ve öğretime başlamıştır. Bugün fakülte sayısı 16'ya, yüksekokul sayısı 5'e, enstitü sayısı da 11'e yükselmiştir. Üniversitede halen açık olan önlisans ve lisans program sayısı 199'dur.

Marmara Üniversitesi, Türkiye'nin bilimsel birikimine 3.000'e yakın öğretim elemanı ve 70.000'nin üzerinde öğrencisiyle katkıda bulunmaya çalışan önemli yükseköğretim kurumlarından biridir. İktisat, İşletme, Siyasal Bilgiler, Mühendislik, Tıp, Diş Hekimliği, Güzel Sanatlar ve İlahiyat Fakülteleri başta olmak üzere akademik birimlerde Türkçe, İngilizce, Fransızca, Almanca ve Arapça'dan oluşan 5 dilde eğitimi bünyesinde toplayan Marmara Üniversitesi, bu özelliği ile Türkiye'deki tek, çok dilli üniversitesidir.

Marmara Üniversitesi, 1982'den sonra hızla büyümüş, fakülte, enstitü, yüksekokul, meslek yüksekokulu ve araştırma-uygulama merkezleri ile eğitim-öğretim ve araştırma görevlerini devam ettirmiştir. Öğretim etkinliklerinin yanı sıra, topluma yönelik hizmetlerini de geliştiren Üniversite, yayın ve danışmanlık çalışmalarına büyük önem vermekte; sanayi ötesi toplumların bilgi toplumu niteliği kazandığı yüzyılımızda, toplum taleplerine uyum göstererek, ülkemizde ihtiyaç duyulan insan gücü ve teknolojinin gelişmesine katkıda bulunmakta; ekonomik, politik, kültürel ve benzeri sorunlara çözüm üretecek eğitim anlayışı ve araştırmalarıyla ülkemizi yurtiçi ve yurtdışında başarıyla temsil etmektedir.