8 Haziran İŞKUR farklı kurumlara ülke geneli güvenlik görevlisi alım başvuru şartları nedir? Güvenlik görevlisi nasıl olunur

İŞKUR tarafından bayram tatili dönüşü personel alımlarına hız kesmeden devam ediliyor. Türkiye İş Kurumu, Türkiye Genelinde bulunan çok sayıda işletme ve kurum bünyesine en az ilköğretim mezunu olmak şartı ile güvenlik görevlisi alımı yapıyor. Başvuru yapacak adaylarda bazı şartlar aranmaktadır. Bu şartlar işletmelerin gereksinimleri doğrultusunda bulunmakta olup genel itibari ile ortak başvuru şartları haberimizde yer almaktadır. Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü (kısaca İŞKUR), Türkiye'de istihdamın korunmasına, geliştirilmesine, yaygınlaştırılmasına ve işsizliğin önlenmesi faaliyetlerine yardımcı olmak ve işsizlik sigortası hizmetlerini yürütmek üzere kurulmuş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ilgili kuruluştur. Peki 8 Haziran İŞKUR farklı kurumlara ülke geneli güvenlik görevlisi alım başvuru şartları nedir? Güvenlik görevlisi nasıl olunur?

Giriş Tarihi 08 Haziran 2019, 13:07 Güncelleme 08 Haziran 2019, 13:07
8 Haziran İŞKUR farklı kurumlara ülke geneli güvenlik görevlisi alım başvuru şartları nedir? Güvenlik görevlisi nasıl olunur

İÇİNDEKİLER

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), en az ilkokul mezunu olmak şartı ile farklı kurumlara güvenlik görevlisi alımı yapıyor. Başvuru şartları nelerdir? Her gün çeşitli zamanlarda çeşitli karelerde özel güvenlik görevlilerini görmek hayatımızın bir parçası hailene geldi. Artık pek çok yerde özel güvenlik görevlileri ile karşılaşabiliyoruz. Bu kişiler özel güvenlik görevlisi olmadan önce birtakım eğitimlerden geçmektedirler. Özel güvenlik görevlisi olmak için belirlenmiş olan eğitimlere iştirak edilmeli ve Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenmekte olan sınava girilmelidir. İşte Özel Güvenlik görevlisi olmak için gerekli işlemler. İŞKUR üzerinden yayımlanan güvenlik personeli alım ilanına başvuru yapmak için haberimizdeki yönergeleri takip edin

GÜVENLİK GÖREVLİSİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

- T.C vatandaşı olmak,

- 18 yaşını tamamlamış olmak,

- Silahlı güvenlik görevlileri için ise 21 yaşında büyük olmak,

- Güvenlik kimlik kartına sahip olmak,

- Kamu haklarından mahrum olmamak,

- En az ilköğretim mezunu olmak,

- Diksiyonu düzgün olması,

- Kamera sistemleri izleme/kullanma konusunda tecrübeli,

- Sağlık problemi bulunmamak,

- Askerlik hizmetini tamamlamış ya da en az iki yıl süreyle tecil ettirmiş olmak,

- Vardiyalı mesai sisteminde görev alabilecek,

- İletişim becerisi gelişmiş, kendini ifade yeteneği bulunan

GÜVENLİK GÖREVLİSİ BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

İŞKUR üzerinden yayımlanan güvenlik personeli alım ilanına başvuru yapmak için BURAYA tıklayarak, açılan sayfadaki size uygun olan ilanları belirleyerek işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Özel Güvenlik Nasıl Olunur?

Her gün çeşitli zamanlarda çeşitli karelerde özel güvenlik görevlilerini görmek hayatımızın bir parçası hailene geldi. Artık pek çok yerde özel güvenlik görevlileri ile karşılaşabiliyoruz. Bu kişiler özel güvenlik görevlisi olmadan önce birtakım eğitimlerden geçmektedirler. Özel güvenlik görevlisi olmak için belirlenmiş olan eğitimlere iştirak edilmeli ve Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenmekte olan sınava girilmelidir. İşte Özel Güvenlik görevlisi olmak için gerekli işlemler.

Özel Güvenlik Görevlisi Olma Şartları

Özel güvenlik görevlisi olabilmek için bazı şartlar konulmuştur ve bu şartları sağlamayan kişiler sınavlara giremezler ya da eğitimi alamazlar. Özel güvenlik görevlisi olmak isteyen kişilerde aranan şartları şu şekildedir:

• Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmalıdır.
• Silahlı görev yapacak olanlarda yaş sınırı 21, silahsız görev yapacak olan kişilerde ise 18'dir.
• Silahsız görev yapacak olan kişilerde eğitim durumu ilkokul ya da ortaöğretimdir. Silahlı görev yapacak olan kişiler ise lise ya da dengi okul mezunu olmak zorundadır.
• Ağır hapis ya da 6 aydan fazla hapse mahkûm kalmış olanlar, affa uğramış olsalar da devlete karşı suç işlememiş olmak, rüşvet, dolandırıcılık, irtikap, zimmet ve sahtecilik, ırza geçme, fuhşa teşvik ve aracılık, uyuşturucu madde kullanma ve kaçakçılığı gibi suçlardan hüküm giymemiş olmak.
• Kamu haklarından mahrum bırakılmamış olunmalıdır.
• Özel güvenlik görevinin yapılmasına engel olabilecek herhangi bir engel ya da hastalığa sahip olunmamalıdır.
• Özel güvenlik temel eğitimi başarı ile tamamlanmalıdır.

Özel güvenlik görevlisi olabilmek için özel güvenlik olma şartları bu şekildedir. Bu şartları sağlamayan kişiler eğitimleri alamazlar ya da Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan sınava giremezler.

Güvenlik Görevlisi Olmak İçin Nereye Başvurulur?

Özel güvenlik sertifikası almak isteyen kişiler, ilinizde bu sertifikayı veren kuruluşlara başvuruda bulunmak durumundadır. Bu kurslarda 120 saat silahlı ve 100 saat de silahsız sertifika için eğitime tabi tutulurlar. Adaylar kurs eğitimlerinin ardından Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Güvenlik Dairesi Başkanlığı tarafından yılın belirli zamanlarında yapılacak olan sınava tabi tutulmaktadırlar. Bu sınav 100 soru üzerinden gerçekleştirilir. Sınavda başarısız olan adaylar tekrar eğitim kursuna devam etmeden 3 sınava daha katılabilirler. Bunun yanında uygulamalı sınav da gerçekleştirilir. Sınavı başarıyla geçen adaylar ise özel güvenlik sertifikası sahibi olmaktadırlar.

Sınavı kazananlar kimlik kartı için ikamet ettikleri İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Özel Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne istenilen belgelerle birlikte müracaat ederler. Kimlik kartları kişilere valilikçe gönderilir. Kimlik kartında görevlinin adı ve soyadı yanında silahlı ya da silahsız çalıştığına dair bilgi yer alır. Özel Güvenlik Sertifikası ise özel güvenlik eğitimi alınmış kurumlardan alınır. Özel güvenlik sertifikası alanlar her beş yılda bir 60 ders saatinden oluşan yenileme eğitimini almak ve yenileme sınavlarına katılmak zorundadır.

Özel Güvenlik Ücretleri

Silahlı veya silahsız özel güvenlik sertifikası ücretleri, kursa ve ile göre değişiklik göstermektedir. Ancak ortalama olarak silahlı eğitim için 600 TL, silahsız eğitim için ise 400 TL gibi bir ücret talep edilmektedir. Ayrıca kurslar silahlı yenileme eğitimi için 400 TL ve silahsız yenileme eğitimi için ise 300 Tl dolaylarında fiyat talep ederler. Belirtmiş olduğumuz bu fiyatlar ortalama fiyatlardır, kuruluşlara göre farklı fiyat uygulaması ile karşılaşırsınız.

Özel Güvenlik Mesleği

Özel güvenlik işi hakkında bugüne kadar bir çok spekülasyon çıkmasına rağmen sektör her geçen gün daha da büyüyerek ilerleyişini devam ettirmekte. 15 Temmuz darbe girişimi ve terörle mücadele konusunda daha önceden özel güvenliğin kaldırılmasına dair bir çok haber çıkmıştı ama şuan onlarında artık pek fazla dile getirilmediğini görmekteyiz. Görünen şu ki özel güvenlik ülkemizde geleceği olan bir iş alanı ve hatta terör sorunu çözülürse katlanarak büyüyecek bir sektör haline gelecektir.

Özel Güvenlik Yetkileri

Özel güvenlik görevlileri, kendisine verilen yetkileri; özel güvenlik görevlisi kimlik kartını herkes tarafından görülebilecek şekilde taşımak şartıyla, üniformalı olarak, görevli oldukları süre içerisinde ve görevli oldukları alanlarda kullanabilirler. Güvenlik görevlileri, özel güvenlik izin belgesinde belirtilen adres ve nakit taşıma güzergahı dışında yetkili değildir. Özel güvenlik görevlileri kendilerine görev sırasında kullanılmak üzere şirket tarafından verilen ve genel kolluk tarafından ruhsat düzenlenmiş olan silahlarını, ancak görev alanı içerisinde taşırlar. Gerekli izinler alınmadan şirket envanterindeki silahın görev alanı dışına çıkarılması 6136 sayılı kanun kapsamında kanuni takibata uğrarlar.

İŞKUR'A NASIL KAYIT OLUNUR?

İŞKUR kayıt olmayı anlatmadan önce bilmeniz gereken önemli bazı satır başları bulunmaktadır. İŞKUR iş arayanlar ile işverenleri ayırmış ve sisteme üye olmak için öncelikle hangisi için kayıt olduğunuzu sormaktadır. Üyelerin hesaplarını etkinleştirebilmeleri için e-posta ya da telefon numarası girmeleri gerekmektedir. En az birisini girmek yeterlidir. Aksi durumda onay kodu iletilemeyeceği için üyelik aktif edilemez.

Üyelerin hesapları son işlem tarihinden itibaren 1 sene içerisinde aktif olmaz ise yani hesaba bu süre zarfında giriş yapılmaz ise üyelikler dondurulur. Bu süre özürlü ve eski hükümlü kayıtlarında iki senedir.

Üyeler tarafından 15 gün içerisinde okunmayan tüm mesajlar otomatik olarak silinmektedir.

İŞKUR'a kayıt olmak için öncelikle yazımızın başında da söylediğimiz gibi İşveren mi iş arayan kişi mi olduğunuzu belirtmeniz gerek. İkisi içinde üye olma bağlantıları aşağıdadır.

Daha sonra karşınıza çıkan üyelik sözleşmelerini kabul etmeniz ve profil bilgilerinizi ( şifre, isim soyisim vb bilgileri ) eksiksiz ve doğru olarak girmeniz gerekmektedir. Bu aşamayı kaydettikten sonra profilinizi oluşturursunuz. Bu alanda öğrenim durumunuz, özellikleriniz, eğitim durumunuz, iş aradığınız pozisyonlar vb bilgileri aşama aşama doldurur gerekirse word dosyası halinde özgeçmiş de ekleyebilirsiniz. Profil fotoğrafı eklemeniz de bu aşamada önerilir. Çünkü yapılan araştırmada profil fotoğrafı olanların iş bulma olasılıklarının daha fazla olduğu görülmüştür. Ardından İŞKUR size bir danışman atar ve işveren ile sizi ya da işçi ile sizi buluşturmak için çalışmalarını devam ettirirler.

İnternet üzerinden İŞKUR'a üye olmak istemiyorsanız, bulunduğunuz şehirdeki en yakın İŞKUR İl Müdürlüğüne eğitim durumunuzu gösterir bir belge ile kayıt için başvuruda bulunmanız da seçenekler arasındadır. Burada bulunan görevli personel size kayıt işlemleri için yardımcı olacaktır.

İŞKUR

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü (kısaca İŞKUR), Türkiye'de istihdamın korunmasına, geliştirilmesine, yaygınlaştırılmasına ve işsizliğin önlenmesi faaliyetlerine yardımcı olmak ve işsizlik sigortası hizmetlerini yürütmek üzere kurulmuş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ilgili kuruluşu olup, özel hukuk hükümlerine tâbi, tüzel kişiliği haiz, idarî ve malî bakımdan özerk bir kamu kuruluşudur.