MSÜ tercih sonuçları için son saatler! 2019 MSÜ tercihleri ne zaman açıklanacak?

MSÜ tercih işlemleri 29 Nisan - 17 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirildi. Tercih işlemlerini gerçekleştiren adaylar, heyecanla sonuçların açıklanacağı tarihi beklemeye başladı. Milli Savunma Üniversitesi tarafından sonuçların hangi tarihte açıklanacağı bildirildi. Peki, MSÜ tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

Giriş Tarihi 12 Haziran 2019, 13:14 Güncelleme 12 Haziran 2019, 18:00
MSÜ tercih sonuçları için son saatler! 2019 MSÜ tercihleri ne zaman açıklanacak?

İÇİNDEKİLER

MSÜ tercih sonuçları için geri sayım başladı. Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) sınavının ardından sonuçlarını öğrenen adaylar, 29 Nisan - 17 Mayıs tarihleri arasında tercih işlemlerini yaptılar. Şimdi gözler bakanlıktan gelecek müjdeli habere çevrildi. MSÜ tercih sonuçlarının açıklanmasına saatlar kaldı. Peki, 2019 MSÜ tercihleri ne zaman açıklanacak? MSÜ tercih sonuçları nereden görüntülenebilecek? İşte konu ile ilgili detaylar...

MSÜ TERCİHLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Tercih işlemlerini yapan adayların heyecanla beklediği sonuçlar için tarih belli oldu. Alınan bilgiye göre, 2019 MSÜ tercihlerinin sonuçları 13 Haziran 2019 tarihinde açıklanacak.

Sonuçlar, personeltemin.msb.gov.tr internet adresi üzerinden erişime açılacak. 2019 MSÜ tercih sonuçları açıklandığında haberimizin içeriğinde yer alacak.

PUAN TÜRLERİ

2'nci seçim aşamalarına çağrı yapılacak puan türleri;

KHO
2019-MSÜ Sayısal Puanı
2019-MSÜ Eşit Ağırlık Puanı

DHO
2019-MSÜ Sayısal Puanı

HHO
2019-MSÜ Sayısal Puanı

Kara Asb. MYO
2019-MSÜ Sayısal Puanı
2019-MSÜ Eşit Ağırlık Puanı
2019-MSÜ Sözel Puanı
2019-MSÜ Genel Puanı

Deniz Asb. MYO
2019-MSÜ Sayısal Puanı
2019-MSÜ Eşit Ağırlık Puanı
2019-MSÜ Sözel Puanı
2019-MSÜ Genel Puanı

Hava Asb. MYO
2019-MSÜ Sayısal Puanı
2019-MSÜ Eşit Ağırlık Puanı
2019-MSÜ Sözel Puanı
2019-MSÜ Genel Puanı

Bando Asb. MYO
2019-MSÜ Puan Türlerinden Adayın Aldığı En Yüksek Puan

Okul türüne göre belirlenen taban puanlar ve adayların ilgili 2019-MSÜ puan türündeki sırasına göre 2'nci Seçim aşamalarına çağrılması ile ilgili bilgilendirme https://www.personeltemin.msb.gov.trgenel ağ adresinden yapılacak olup sınav çağrıları 13 Haziran 2019 tarihinde MSB Personel Temin Dairesi Başkanlığınca https://www.personeltemin.msb.gov.tr adresinden yapılacak.

YERLEŞTİRMELER NASIL OLACAK?
Yerleştirmede Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları kendi içinde ayrı ayrı değerlendirmeye alınacaktır. Harp Okullarına yerleştirilen adayların MYO tercihleri dikkate alınmayacak ve MYO için aynı adaya yerleştirme yapılmayacaktır.

Yerleştirme işlemlerinin ilk bölümünde (yerleştirme işlemlerinin son 5 gününe kadar) adaylar puanlarına göre öncelikli tercihlerine yerleşecektir.Ek yerleştirmede yerleştirilecek adaylar Okullarda kontenjan açığı kalması durumunda yerleştirme işlemlerinin ikinci bölümünde (yerleştirme işlemlerinin son 5 günü) yerleştirilirler. İkinci bölümde yerleştirmeye hak kazanan adaylar ilgili okullar tarafından bildirilen ihtiyaç sayısına, ihtiyaç bildirme önceliğine ve aday değerlendirme puan sıralamasına göre yerleştirilirler. Bu yerleştirmede adayın ilgili okuldaki başarı sıralaması dikkate alınır tercih önceliği dikkate alınmaz.

2'NCİ SEÇİM AŞAMALARI KAÇ GÜN SÜRÜYOR?

* 2'nci seçim aşamaları, sağlık raporu bölümü hariç olmak üzere;

a. Hava Harp Okulu adayları için birinci gün Evrak Kontrol, Kişilik Değerlendirme Testi, Fiziki Değerlendirme, Fiziki Yeterlilik Testi (FYT), ikinci gün Psikomotor Testi, üçüncü gün mülakat sınavları yapılacak şekilde 3 gün,

b. Diğer Okulların adayları için birinci gün Evrak Kontrol, Kişilik Değerlendirme Testi, Fiziki Değerlendirme, Fiziki Yeterlilik Testi (FYT), ikinci gün mülakat sınavları ile Müzik Yeteneği ve Müzik Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (sadece Bando Astsubay Meslek Yüksekokulları için) yapılacak şekilde 2 gün sürecektir.

ADAY DEĞERLENDİRME PUANI (ADP) NEDİR?

Adaylar ADP'na göre tercih öncelikleri dikkate alınarak yerleştirilecektir. Aday Değerlendirme Puanı;

a) Üniversite Sınavı Puanı: Harp Okulları için 2019-YKS (OrtaÖğretim Başarı Puanı Eklenmemiş), Astsubay Meslek Yüksekokulları için 2019-TYT (Orta Öğretim Başarı Puanı Eklenmemiş), puanı,

b) Fiziki Yeterlilik Testi Puanı,

c) Müzik Yeteneği ve Müzik Bilgisi Seviye Tespit Sınavı Puanı (Sadece Bando Astsubay Meslek Yüksekokulu Adayları için),

ç) Mülakat Puanından oluşmaktadır.

MSÜ NEDİR?

Milli Savunma Bakanlığına bağlı olarak, 31 Temmuz 2016'da kurulan askeri yükseköğretim kurumu MSÜ, gençleri vatan savunmasında hizmet için ve prestijli bir gelecek için yetiştirmeyi hedefliyor. MSÜ, harp okulları, meslek yüksekokulları ve enstitülerden oluşuyor.