785 Kültür Bakanlığı memur alımı yapacak! İşte memur alım başvuru şartları ve kadro dağılımı

Kültür Bakanlığı 785 memur alımı yapacak! İşte memur alım başvuru şartları ve kadro dağılımı. Kültür Bakanlığı 785 memur alımı duyurusu yayımlandı! 8 farklı kadro ile memur personel alımı yapılacak. İşte alım yapılacak kadrolar ve detayları şöyledir. Bakanlık kadro ihdasının yapıldığını açıklasa da bu kadroların onaylanması ve Cumhurbaşkanlığı'nın izni gibi detaylar bilinmiyor. Yaz aylarında meclisin kapacak olması ile kendisine üst sıralarda yer bulması beklenen ilanın ise en erken Temmuz ayında duyurulması bekleniyor. Twitter hesabı üzerinden yapılan duyurunun ardından Bakanlık resmi İnternet sayfası üzerimde 8 farklı kadro için toplamda 785 memur alımı yapacağını belirtti.

Giriş Tarihi 01 Temmuz 2019, 09:14 Güncelleme 01 Temmuz 2019, 09:14
785 Kültür Bakanlığı memur alımı yapacak! İşte memur alım başvuru şartları ve kadro dağılımı

İÇİNDEKİLER

Kültür ve Turizm Bakanlığı alımları için bakanlık geçtiğimiz ay resmi İnternet sitesi üzerinden duyuru yayımlamıştı. Yayımlanan duyuruya göre 8 farklı kadro için 785 memur alımı yapılacak ve ilanın yayımlanması bekleniyor. Kültür ve Turizm bakanlığı 785 memur alımı için, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı ile Devlet Personel Başkanlığınca söz konusu pozisyonlara personel alımı için açıktan atama izni verilmesi halinde (KPSS (B) puanı esas alınarak) ilana çıkılacaktır. İşte Kültür Bakanlığı 785 memur alımı yapacak! İşte memur alım başvuru şartları ve kadro dağılımı

Kültür ve Turizm Bakanlığı için açıklama önce Kültür ve Turizm Bakanının twitter hesabı üzerinden Kütüphaneci kadrosuna geldi ve ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı resmi İnternet sitesi üzerinde farklı 8 kadro için alım yapacağını belirterek müjdeyi verdi.

KÜTÜPHANECİ İÇİN YAPILAN DUYURU:

Söz konusu duyuru Kültür ve Turizm Bakanlığının resmi twitter hesabı üzerinden verildi ve yapılan açıklamada KPSS sınavı yerleştirme sonuçlarına göre 500 kütüphaneci alınacağını belirtti.

8 KADRO İÇİN 785 MEMUR ALIMI YAPILACAK! KADRO DAĞILIMI NEDİR?

Twitter hesabı üzerinden yapılan duyurunun ardından Bakanlık resmi İnternet sayfası üzerimde 8 farklı kadro için toplamda 785 memur alımı yapacağını belirtti. Söz konusu duyuruya istinaden Bakanlık taşra teşkilatında istihdam etmek üzere 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 4/B maddesine göre kadro dağılımı şöyledir;

500 Kütüphaneci,
50 Mühendis,
65 Mimar,
50 Şehir Plancısı,
50 Tekniker,
25 Arkeolog,
25 Müze Araştırmacısı,
20 Mütercim Tercüman,

ADAYLARDAN HANGİ NİTELİKLER ARANACAK?

Söz konusu olan 785 memur alımı için adayların öncelikle 657 Sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesine göre, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Sağlık açısından görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek gibi nitelikler aranacaktır. Ayrıca bunun dışında adaylardan KPSS şartı da aranacak ve KPSS B grubu puan durumu esas alınacaktır.

ALIMLAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Kültür ve Turizm bakanlığı 785 memur alımı için, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı ile Devlet Personel Başkanlığınca söz konusu pozisyonlara personel alımı için açıktan atama izni verilmesi halinde (KPSS (B) puanı esas alınarak) ilana çıkılacaktır.