2019 KPSS 50, 60 ve 70 puanı ile KPSS'siz memur personel alım şartları! İŞKUR DPB iş ilanları lise, ön lisans ve lisans...

İŞKUR DPB iş ilanları! 2019 KPSS 50, 60 ve 70 puanı ile KPSS'siz memur personel alım şartları! Lise, ön lisans ve lisans... Kamu kurumları ve kuruluşları her geçen gün yeni ilanlar yayımlayarak memur personel olma yolunda ilerleyen adaylara ışık oluyorlar. İşte alım yapan kurumlar ve şartlar. İlgili ilanlar İŞKUR, Devlet personel başkanlı veya kurumların kendi İnternet siteleri üzerinde yayımlanarak memur personel alımı yapıyorlar. Bu yönde adaylardan bazı genel ve özel nitelikler aranıyor ve bu nitelikler dışında adaylardan KPSS şartı aranmakta.

Giriş Tarihi 15 Temmuz 2019, 09:27 Güncelleme 15 Temmuz 2019, 09:27
2019 KPSS 50, 60 ve 70 puanı ile KPSS’siz memur personel alım şartları! İŞKUR DPB iş ilanları lise, ön lisans ve lisans...

İÇİNDEKİLER

İŞKUR ve DPB resmi internet siteleri aracılığı ile binlerce personel ve memur alım ilanı yayınlıyor. Düşük KPSS puanı ile alım ilanları hakkında ve hiç KPSS şartı aramaksızın alım icra eden kamu kurumları hakkında detaylı bilgiler vereceğiz. Devlet Personel Başkanlığı tarafınca piyasaya sürülen ilanlara bakılırsa kamuya 100 kişiden fazla alım sayısı ile farklı kamu kurumları personel alımı yapacak. Bu yönde Kurumlar, kuruluşlar, Bakanlıklar, Üniversiteler bulunuyor. İlgili ilanlar İŞKUR, Devlet personel başkanlı yada kurumların kendi İnternet siteleri üzerinde yayımlanarak memur, personel alımı yapıyorlar. İşte 50, 60 ve 70 puanı ile KPSS'siz memur alımı yapan kurumlar ve İŞKUR ve DPB iş ilanları!

DPB İŞ İLANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

İŞKUR İŞ İLANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

TEMMUZ AYI KAMU PERSONEL VE MEMUR ALIM İLANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

DPB MEMUR VE İŞÇİ ALIMI KADROLARI NELER?

Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayımlanan ilanlarda memur ve işçi alımı yapılacağı bildirilen kadrolar şöyle;

"Mühendis, Ar- Ge Personeli, Teknisyen, Uzman yardımıcısı, Güvenlik görevlisi, Şoför, Büro Personeli, Sekreter, Eğitmen, Hizmetli, Sağlık teknisyeni, Aşçı, Garson ve bulaşıkçı, Yazılım geliştirme uzmanı, Java yazılım geliştirme uzmanı, sistem uzmanı, ağ uzmanı, veri ambarı uzmanı, Sağlık teknikeri, hemşire, Gemi kaptanı, kalıp bağlama, ayar işçisi ve proses işçisi" olarak açıklandı.

İLANLARIN DETAYLARI:

İlgili ilanlar İŞKUR, Devlet personel başkanlı veya kurumların kendi İnternet siteleri üzerinde yayımlanarak memur personel alımı yapıyorlar. Bu yönde adaylardan bazı genel ve özel nitelikler aranıyor ve bu nitelikler dışında adaylardan KPSS şartı aranmakta. Ya da bazı kurumlar KPSS şartı aramaksızın alım yapmaktadırlar. Adaylar bütün nitelikleri taşıdıkları durumda başvuru yapabiliyor ve eğer yapılacak sa mülakatlara katılarak atanmaya hak kazanıyorlar.

KİMLER BAŞVURU YAPAR?

Söz konusu ilanlara başvuru yapacak adaylar öncelikle başvuru şartlarına uygun olmaları gerekiyor. Adaylardan aranan şartlar ise, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Sağlık açısından görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Daha önce görev yapılan Kamu kurumu veya kamu kuruluşundan disiplin cezası almamış olmak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak gibi nitelikleri taşıyan adaylar başvuru yapabilecekler.

Ayrıca KPSS puanı ile alım yapan kurumlar adaylardan, 2017 veya 2018 yıllarında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 50, 60 veya 70 puan almış olmaları gereklidir.

KAMUYA KPSS'Lİ KPSS'SİZ SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIMLARI:

Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayımlanan ilanlara göre kamuya 100 kişiden fazla alım sayısı ile farklı kamu kurumları personel alımı yapacak. Bu yönde Kurumlar, Kuruluşlar, Bakanlıklar, Üniversiteler bulunuyor.

Söz konusu ilanlara göre, Orman Genel Müdürlüğü Sözleşmeli Pilot, Kültür ve Turizm Bakanlığı YTP 3 Sözleşmeli Personel, Dışişleri Bakanlığı farklı büyükelçiliklere ve konsolosluklara 5 sözleşmeli sekreter, Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesine 2 sözleşmeli personel, Türk Strandarları Enstitüsü ( TSE ) 13 sözleşmeli bilişim personeli ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesine farklı kadrolarda 19 sözleşmeli personel alımı yapılacak.

27 haziran 2019 tarihi itibari ile yayımlanmış olan kamu ilanlarına göre Sivas Cumhuriyet Üniversitesi 45 kişilik kadro ile 1 Sağlık Fizikçisi, 2 Diyetisyen, 3 Fizyoterapist, 2 Diğer Sağlık personeli, 37 Sağlık teknikeri alımları yapılacak. Adaylardan KPSS Puan barajı aranmıyor. 50 Puan alan adaylarda başvuru yapabilecek.

MEMUR ALIMLARI ( KPSS-B KURUMSAL )

Devlet personel Başkanlığı tarafından yayımlanan ilanlar kapsamında Tübitak farklı birimlerinde görevlendirmek üzere 35 kişilik boşluk ile memur alımı yapacağını ilan etti. Adaylardan bu ilanlar için KPSS şartı aranmıyor.

KAMUYA İŞÇİ VE PERSONEL ALIMLARI:

Kamuya işçi ve personel alımları genelde Türkiye İş Kurumu resmi İnternet sitesinde yayımlanıyor. Söz konusu alımlarda Lise mezunu memur alımı ilanları da bulunuyor ve bir çoğu KPSS siz alımlar şeklinde yapılıyor.

İŞKUR İLAN SAYFASI SORGULAMA

İŞKUR E-Şube üzerinden ya da https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx bağlantı adresine tıklayarak ilanlarınız görebilirsiniz. İŞKUR sadece bir ile hizmet vermediği için iş arama işleminizi hızlıca yapabilmeniz için açılan sayfada çalışma yeri, ülke, il, ilçe, ilan tarihi, işyeri ünvanı, meslek, öğrenim durumu, işyeri türü ve anahtar kelime yazmanız istenir.

Kendinize uygun şartlarla sayfayı doldurduktan sonra sağ alt kısımda bulunan 'ara' butonuna basmalısınız. Sayfanın alt kısmında iş ilanları listelenir bu listede iş ilanı başlığı, kaç pozisyonun açık olduğu, iş adresi ve hangi tarihte ilanın yayına verildiği yazar. İlginizi çeken ilana tıklayarak daha kapsamlı bilgi sahibi olabilirsiniz. Genellikle bu sayfada işyerinin telefon adres gibi detaylı bilgilerinin yanı sıra iş için önerilen ücret, başvuru sayısı, çalışma şekli, işveren statüsü ve sayfanın görüntülenme sayısı yazar. Eğer şartlar size uygunsa sayfanın alt kısmında bulunan 'Başvur' kısmına tıklayarak iş başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.

İŞKUR'A NASIL KAYIT OLUNUR?

İŞKUR kayıt olmayı anlatmadan önce bilmeniz gereken önemli bazı satır başları bulunmaktadır. İŞKUR iş arayanlar ile işverenleri ayırmış ve sisteme üye olmak için öncelikle hangisi için kayıt olduğunuzu sormaktadır.

Üyelerin hesaplarını etkinleştirebilmeleri için e-posta ya da telefon numarası girmeleri gerekmektedir. En az birisini girmek yeterlidir. Aksi durumda onay kodu iletilemeyeceği için üyelik aktif edilemez.

İŞKUR

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü (kısaca İŞKUR), Türkiye'de istihdamın korunmasına, geliştirilmesine, yaygınlaştırılmasına ve işsizliğin önlenmesi faaliyetlerine yardımcı olmak ve işsizlik sigortası hizmetlerini yürütmek üzere kurulmuş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ilgili kuruluşu olup, özel hukuk hükümlerine tâbi, tüzel kişiliği haiz, idarî ve malî bakımdan özerk bir kamu kuruluşudur.