Bekçilik sınav soruları ve cevapları ne zaman yayınlanacak? 2019 Bekçilik sınav sonuçları ne zaman açıklanır?

Bekçilik sınav sonuçları için heyecanlı bekleyiş devam ederken, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayınladığı takvim ile birlikte sonuçların hangi tarihte açıklanacağı belli oldu. Tek oturumda gerçekleştirilen bekçilik sınavı sonuçları için geri sayım başladı. Peki, bekçilik yazılı sınav soruları ve cevapları ne zaman, saat kaçta yayınlanacak? Bekçilik sınav sonuçları ne zaman açıklanır?

Giriş Tarihi 15 Temmuz 2019, 17:07 Güncelleme 15 Temmuz 2019, 17:07
Bekçilik sınav soruları ve cevapları ne zaman yayınlanacak? 2019 Bekçilik sınav sonuçları ne zaman açıklanır?

İÇİNDEKİLER

Bekçilik sınav soruları ve cevapları için geri başladı. Bekçi olabilmek için uzun süredi hazırlıklarını sürdüren adaylar 13 Temmuz'da sınava tabi tutuldu. Sınavda işaretledikleri şıkların doğruluğunu teyit etmek isteyen adaylar sorular ve cevapları görüntülemek istiyorlar. MEB ise yayınladığı kılavuz ile birlikte sorular ve cevaplar ile sonuçların ne zaman açıklanacağını duyurdu. Peki, Bekçilik sınav soruları ve cevapları ne zaman yayınlanacak? 2019 Bekçilik sınav sonuçları ne zaman açıklanır? İşte detaylar...

BEKÇİLİK SINAV SORULARI VE CEVAPLARI NE ZAMAN YAYINLANACAK?

Sınav soruları ve cevap anahtarları 16 Temmuz 2019 tarihinde yayımlanacak.

Adaylar soru ve cevaplara https://www.pa.edu.tr ve www.meb.gov.tr ya da http://odsgm.meb.gov.tr internet adresinden ulaşabilecekler.

BEKÇİLİK SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2019 bekçilik yazılı sınav sonuçları 07 Ağustos 2019 tarihinden itibaren https://www.pa.edu.tr ve www.meb.gov.tr ya da http://odsgm.meb.gov.tr internet adreslerinden yayımlanacak.

BEKÇİLİK YAZILI SINAVI PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

* Değerlendirme 100 (yüz) tam puan üzerinden yapılacak olup doğru cevaplar dikkate alınarak 50 (elli) ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılacaktır. Her soru eşit puan ağırlığına sahiptir. Başarı puanı hesaplamasında [Puan = (Doğru Sayısı / Soru Sayısı) x 100] formülü kullanılacaktır. Yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemeyecektir.

* Cevap anahtarında hata olması ve bu hususun Merkez Sınav Kurulu kararı ile belirlenmesi sonucunda, soru/sorular iptal edilmeyecek, soru/soruların doğru seçenekleri dikkate alınmak suretiyle değerlendirmeye bu soru/sorular dahil edilecektir.

* Değerlendirme sırasında hatalı soru/sorular çıkması durumunda, 9/12/2016 tarihli ve 29913 sayılı Resmi Gazete' de yayımlanan 02/12/2016 tarihli ve 6764 sayılı Milli Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un 69. maddesiyle, 17/2/2011 tarihli ve 6114 sayılı Kanunun 7. maddesinin ikinci fıkrasına eklenen "Sınavlarda iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılır." hükmü gereğince değerlendirme yapılacaktır.