EGM'den müjdeli haber geldi! 82. Dönem Özel Güvenlik (ÖGG) sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Özel Güvenlik Görevlisi sınavı 30 Haziran'da gerçekleştirildi. Son zamanların en çok ilgi duyulan meslekleri arasında yer alan Özel Güvenlik Görevlisi alımı için her sene belirli dönemlerde sınavlar yapılıyor. Bu sene 82. Dönem sınavına katılan adaylar sonuçlara kilitlendi. Peki, 82. Dönem Özel Güvenlik sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖGG sonuçları nasıl öğrenilir?

Giriş Tarihi 17 Temmuz 2019, 15:21 Güncelleme 17 Temmuz 2019, 15:21
EGM’den müjdeli haber geldi! 82. Dönem Özel Güvenlik ÖGG sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

İÇİNDEKİLER

82. Özel Güvenlik sınav sonuçları için geri sayım başladı. Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bağlı Özel Güvenlik Daire Başkanlığı tarafından 30 Haziran'da gerçekleştirilen 82. Özel Güvenlik Görevlisi sınavının ardından sonuçlar için heyecanlı bekleyiş başladı. Özel Güvenlik mesleğini icra etmek isteyen adaylar gözlerini bakanlıktan gelecek müjdeli habere çevirdi. Peki, 82. Dönem Özel Güvenlik sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖGG sonuçları nasıl öğrenilir? İşte konu ile ilgili detaylar...

82. DÖNEM ÖZEL GÜVENLİK SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün yayınladığı takvime göre, Özel Güvenlik Görevlisi 82. Temel Eğitim ve 58. Yenileme Eğitimi Sınavı'nın sonuçları 19 Temmuz 2019 tarihinde açıklanacak.

82. ÖGG SORULARI VE CEVAPLARI NASIL GÖRÜNTÜLENİR?

Özel Güvenlik sınav soruları ve cevapları, Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Güvenlik Daire Başkanlığı'nın resmi internet adresi üzerinden yayınlandı. Aşağıdaki linke tıklayarak soru ve cevapları görüntüleyebilirsiniz.

82. TEMEL EĞİTİM SINAVI 58. YENİLEME EĞİTİMİ SORULARI CEVAPLARI İÇİN TIKLAYIN

SINAV DEĞERLENDİRME VE YAZILI SINAVA İTİRAZ NASIL OLACAK?

Sınava itirazlar 22-26 Temmuz 2019 tarihleri arasında yapılacak. Yazılı sınav sonuçlarına itirazlar 27-29 Temmuz 2019 tarihleri arasında değerlendirilecek.

* Yazılı sınava itiraz eden adaylar Halk Bankası Şubelerine sınav adı ve kimlik bilgilerini bildirerek 10 TL ücret yatıracaklardır.

* Adaylar, ilgili banka hesabına yazılı sınava itiraz ücretini yatırdıktan sonra Başkanlığımızın www.ozelguvenlik.pol.tr web adresinde yer alan "Özel Güvenlik Personeli/Aday" uygulamasından kendi kullanıcı adı ve şifresi ile giriş yaparak itiraz açıklamasını belirtikten sonra adayın itiraz kaydı oluşturulmuş olacaktır. Ayrıca banka hesabına yatırdıkları sınav itiraz ücreti dekontlarını İl Emniyet Müdürlüğü Özel Güvenlik Şube Müdürlüklerine teslim edecek ve ilgili personel adayların veri girişlerini ÖGNET'e yapacaktır.

* Ücretini yatırmayan adayların itiraz dilekçeleri işleme alınmayacaktır.

* Adaylar, sınav sonuçları ve yazılı sınav itiraz sonuçlarını Başkanlığımızın www.ozelguvenlik.pol.tr web adresinde yer alan "Özel Güvenlik Personeli/Aday" uygulamasından kendi kullanıcı adı ve şifresi ile giriş yaparak öğrenebileceklerdir. Ayrıca Özel Güvenlik Daire Başkanlığının www.ozelguvenlik.pol.tr web sitesinden de ilan edilecektir.

* Yapılan sınavla ilgili sınav soruları, cevap anahtarları, sınav sonucu, itiraz sonuçları ve sınavla ilgili talimatlar Özel Güvenlik Daire Başkanlığının www.ozelguvenlik.pol.tr web sitesinden Ar-Ge ve Bilgi Sistemleri Şube Müdürlüğü tarafından ilan edilecektir.

* Yazılı sınav sonucuna itiraz ile ilgili olarak talimatın 8.1. 8.2. ve 8.3. maddelerinde belirtildiği şekilde yapılacaktır. Özel Güvenlik Daire Başkanlığına dilekçe vb. şekilde yapılan müracaatlar ile ozelguvegitim@egm.gov.tr adresine yapılan itirazlar değerlendirilmeye alınmayacaktır. Bu durum sınav salonlarında gözetmenler tarafından adaylara duyurulacaktır.