İŞKUR güncel iş ilanları - İŞKUR Temmuz ayı KPSS şartsız, sınavsız 46 bin personel alımı başvuru şartları nedir?

İŞKUR Temmuz ayı KPSS şartsız, sınavsız 45 bin personel alımı başvuru şartları nedir? İşte İŞKUR güncel iş ilanları. Türkiye İş Kurumu (İşkur), işverenden gelen talep doğrultusunda son bir aya ait açık iş sayısını açıkladı. İŞKUR Temmuz ayı KPSS şartsız, sınavsız 46 bin personel alımı başvuru şartları nedir? İŞKUR'a nasıl kayıt yapılır? Sadece vasıflı vasıfsız işçi alımı ve temizlik personeli alımı olarak toplamda 10 bin 463 personel alımı yapılacaktır. Diğer meslek gurupları toplamında ise sadece Haziran ayı içerisinde toplamda 46 bin personel alımı yapılması planlanmaktadır. Binlerce iş ilanının yayınladığı sitede, sektörlere göre iş aramak ve bulmak oldukça kolay. İŞKUR üzerinden duyurulan personel alımı ilanlarında ise bu ay en çok beden işçisi ve temizlik görevlisi alımları yapılıyor.

Giriş Tarihi 19 Temmuz 2019, 16:58 Güncelleme 19 Temmuz 2019, 16:58
İŞKUR güncel iş ilanları - İŞKUR Temmuz ayı KPSS şartsız, sınavsız 46 bin personel alımı başvuru şartları nedir?

İÇİNDEKİLER

Türkiye genelinde işveren, İşkur üzerinden 46 bin eleman arıyor. Bunun 9 bin 487'si beden işçisi, yani 'vasıfsız.' Yaklaşık 37 bini ise gıdadan turizme, tekstilden inşaata birçok alanda işçi arayışını içeriyor. İşkur, 2019'un ilk altı ayında da 768 bin 627 bin kişiyi işe yerleştirdi. İşsiz olan, iskur.gov. tr adresinden siteye kaydolup, TC kimlik numarasıyla başvuru yapabiliyor. Kişi, özgeçmişindeki kişisel bilgilerle eşleşen iş ilanlarına doğrudan ulaşabiliyor. İsteyen İşkur il müdürlüklerinden de sisteme üye olup, kendine uygun işe başvurabiliyor. İŞKUR'a kayıt olmadan iş aramaya başlamamalısınız. Kurum hizmetlerinden yararlanmak isteyen iş arayanların, Kurum portalına üye olarak veya şahsen Kurum ünitelerine başvurarak kayıt olmaları zorunludur. İşte İŞKUR Temmuz ayı KPSS şartsız, sınavsız 45 bin personel alımı başvuru şartları ve İŞKUR güncel iş ilanları

BAŞVURU NASIL YAPILIR?

İşsiz olan, iskur.gov. tr adresinden siteye kaydolup, TC kimlik numarasıyla başvuru yapabiliyor. Kişi, özgeçmişindeki kişisel bilgilerle eşleşen iş ilanlarına doğrudan ulaşabiliyor. İsteyen İşkur il müdürlüklerinden de sisteme üye olup, kendine uygun işe başvurabiliyor. Yurtiçi ve yurtdışı iş ilanlarını arayabiliyor, işverenlerle doğrudan ulaşabiliyor. İsteyen İşkur il müdürlüklerinden de sisteme üye olup, kendine uygun işe başvurabiliyor. Yurtiçi ve yurtdışı iş ilanlarını arayabiliyor, işverenlerle doğrudan temasa geçebiliyor.

İŞKUR TARAFINDAN EN ÇOK BEDEN İŞÇİSİ VE TEMİZLİK GÖREVLİSİ ARANIYOR

Binlerce iş ilanının yayınladığı sitede, sektörlere göre iş aramak ve bulmak oldukça kolay. İŞKUR üzerinden duyurulan personel alımı ilanlarında ise bu ay en çok beden işçisi ve temizlik görevlisi alımları yapılıyor. Bunun yanı sıra en çok ilan açılan meslekler ise şu şekilde yer alıyor:

Satış danışmanı, satış uzmanı,

Makineci, dikiş elemanı,

Çağrı merkezi müşteri temsilcisi,

Garson, servis elemanı,

Ön muhasebeci,

Turizm ve otelcilik elemanı başta olmak üzere toplamda 50 bin kişi bu farklı kadrolarda iş bulma olanağı elde etmektedir.

İŞKUR üzerinden yapılan online başvurularda adaylardan genel alım şartlarının sağlanması istenmekte olup bu şartlar arasında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olma, erkekler için askerliğini tamamlamış/tecilli olma, kamu haklarından tam yararlanma gibi şartlar yer almakta olup kadroya ve ilana göre değişen özel şartlar da bulunmaktadır.

İlgili açık iş ilanlarına başvurmak için: https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsMeslek.aspx

İŞKUR Temmuz ayı süresince KPSS ve sınav şartı olmadan 50 bin personel alımı gerçekleştirecek. Bu zamana kadar binlerce vatandaşı işe yerleştiren İŞKUR sisteminin yeni iş ilanları yayında.

İŞKUR'da hem kamu sektörüne hem de özel sektöre yönelik pek çok alanda iş ilanları bulunuyor. KPSS şartı olan ya da KPSS şartsız olarak başvurulabilen pek çok farklı pozisyonda iş olanağı sunan İŞKUR haziran ve temmuz ayı genelinde toplamda 50 bin personel istihdam edeceğini duyurdu.

Özellikle farklı birçok kadroda yayınlanan ilanlar Türkiye'nin birçok ilinde, farklı firmalar veya kamu kurumları tarafından veriliyor.

İŞKUR BAŞVURU ŞARTLARI

İŞKUR üzerinden yapılan online başvurularda adaylardan genel alım şartlarının sağlanması isteniyor. Bu şartlar şu şekilde:

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olma,

Erkekler için askerliğini tamamlamış/tecilli olma,

Kamu haklarından tam yararlanma gibi şartlar yer almakta olup kadroya ve ilana göre değişen özel şartlar da bulunuyor.

46 BİN PERSONEL ALIMI YAPILACAK

Sadece vasıflı vasıfsız işçi alımı ve temizlik personeli alımı olarak toplamda 10 bin 463 personel alımı yapılacaktır. Diğer meslek gurupları toplamında ise sadece Haziran ayı içerisinde toplamda 46 bin personel alımı yapılması planlanmaktadır.

İŞKUR'A KAYIT NASIL YAPILIR?

İŞKUR'a kayıt olmadan iş aramaya başlamamalısınız. Kurum hizmetlerinden yararlanmak isteyen iş arayanların, Kurum portalına üye olarak veya şahsen Kurum ünitelerine başvurarak kayıt olmaları zorunludur.

Başarılı bir eşleştirme için hem açık iş hem de iş arayan kişi hakkında tam ve doğru bilgilerin bulunması zorunludur. Gerek internet üzerinden gerekse Kurum personeli aracılığı ile kayıt yaptıracak olanların kendileri ile ilgili bilgileri tam ve doğru olarak yansıtmaları uygun işe yerleştirilmelerinde oldukça önemlidir. Bu nedenle, kişisel, iletişim, eğitim, meslek ve diğer bilgiler tam ve doğru olarak sisteme girilmelidir.

İş arayanların İŞKUR'a kayıt yaptırabilmeleri için 14 yaşını doldurmuş olmaları gerekli.