İŞKUR'da en çok alım hangi mesleklerde?

Türkiye İş Kurumu üzerinden ülke genelinde farklı meslek gruplarında 49 Bin 901 personel istihdamı gerçekleştirilecek. Satış ve pazarlama alanında iş arayan adaylara müjde.

Giriş Tarihi 24 Temmuz 2019, 09:13 Güncelleme 31 Temmuz 2019, 10:38
İŞKUR’da en çok alım hangi mesleklerde?

İÇİNDEKİLER

İŞKUR tarafından yayınlanan personel ve memur alımları devamlı olarak güncelleniyor. Bu bağlamda İŞKUR Türkiye geneli için farklı mesleklerden binlerce personel ve memur alımı yapacak. Türkiye İş Kurumu sosyal çalışma programları, işsizlik sigortası, kamu işçisi, müessese dışı kamu işçisi alımı, işbaşı eğitim programları, mesleki eğitim programları cemiyet yararına programları ile girişimcilik programı eğitimi ile engelli istihdamı kapsamında alımlar için başvurular halen devam ediyor.

EN ÇOK ALIM YAPILAN MESLEKLER;

İŞKUR'un 7 Temmuz tarihi itibari ile en çok alım yapacağı personel kadroları da açıklanmakta. İŞKUR e-şube portalı üzerinden açık iş ilanları sayısı açıklanmakta. Meslek gruplarında en çok istihdamlar beden işçisi kadrolarında gerçekleştirilecek. 10 Bin 396 kişi alınacak. Başvurularda eğitim düzeyinde okur yazar olmaları yeterli olacak. Adayların iş tecrübesi olmasına da gerek görülmemekte. Buna göre ikinci en çok alım yapılacak meslekler ise 1.886 kişi açık iş ilanı bulunuyor.

HANGİ ALANLARDA PERSONEL ALINACAK?

Satış ve pazarlama alanında iş arayan adaylara müjde. İŞKUR'un özel firmalara istihdamlarında en çok alımlardan bir tanesi de satış ve pazarlama kadrosunda olacak. Bu kadroda 1687 kişilik açık iş ilanı bulunuyor. Yaz ayının gelmesi ile Turizm alanında hizmet veren kıyı kesimlerde Antalya, Muğla, İzmir, İstanbul, Aydın, Balıkesir gibi illerde ve çok daha fazla ilde görevlendirilmek üzere 1557 kişi alınacak. Bu kapsamda garson ve servis elemanı alımları için 1358 kişi görevlendirilecek. Silahlı ya da silahsız güvenlik sertifikası bulunan adaylara yönelik olarak en az lise mezunu 1038 kişi aranıyor. Büro memur kadrolarında ise ön muhasebeci, büro memuru, ambar memuru alımları gerçekleştirilecek.

İŞKUR BAŞVURULARI NASIL YAPILACAK?

Başvurularda şahsen müracat isteyen adaylar için il ve ilçelerde bulunan işkur hizmet noktalarından iş ve meslek danışmanları aracılığı ile başvuru yapılabilir. Diğer yandan internet ortamında başvuru yapılabilmesi için işkur e-şube portalına üye olunması ve son başvuru tarihinden önce başvurularını tamamlaması gerekmektedir.