Bekçilik mülakatları ne zaman? Sözlü mülakat soruları ve fiziki yeterlilik sınavı nasıl olacak?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bekçi adaylarının merakla beklediği Bekçilik 2019 1. ve 2. dönem sınav sonuçları erişime açıldı. Sonuçların açıklanmasıyla birlikte gözler bekçilik mülakatlarına çevrildi. Bu nedenle bekçilik mülakatları ne zaman yapılacak sorusu merakla araştırılıyor. Peki, bekçilik sözlü mülakat soruları ve fiziki yeterlilik sınavı nasıl olacak? İşte merak edilen detaylar...

Giriş Tarihi 12 Ağustos 2019, 02:25 Güncelleme 12 Ağustos 2019, 02:25
Bekçilik mülakatları ne zaman? Sözlü mülakat soruları ve fiziki yeterlilik sınavı nasıl olacak?

İÇİNDEKİLER

Bekçilik yazılı sınavlarının açıklanmasıyla birlikte bekçilik mülakatları merakla beklenmeye başlandı. Aynı zamanda fiziksel yeterlilik ve sözlü mülakat sınav soruları hakkında bekçi adaylarının araştırmaları devam ediyor. Peki, bekçilik mülakatları ne zaman yapılacak? Bekçilik sözlü mülakat soruları ve fiziki yeterlilik sınavı nasıl olacak?

MÜLAKATLAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Bekçilik mülakat tarihlerinin 10 gün içinde açıklanacağı tahmin ediliyor. Fiziki yeterlilik sınav tarihleri, yerleri, sınav parkuru ve puan cetveli ile adayları ilgilendiren hususlar, Polis Akademisi Başkanlığı tarafından hazırlanan talimatla belirlenerek Polis Akademisi Başkanlığı resmi internet adresinden (www.pa.edu.tr) duyurulacaktır.

FİZİKSEL YETERLİLİK VE SÖZLÜ MÜLAKAT SINAV SORULARI NASIL OLACAK?

Fiziki yeterlilik sınavında adayların bedeni kabiliyeti ve fiziki yapısını uygulamalı olarak komisyon tarafından incelemeye alınacak. Fiziki sınavda başarı alt sınırı ise 60 puan olacak. Bu puanın altında kalan adaylar başarısız sayılarak elenecekler.

Özgüven seviyesi ve beden dilinin değerlendirmeye alınacağı sözlü mülakat sınavında ise; adaya genel kültür sorularının yazılı olduğu kartlar arasından bir kart seçtirilecek ve o konu hakkında düşünmesi ve sunum yapması için süre verilecek. Komisyon adaya konuyla ilgili sorular soracak. Böylece; konuyla ilgili bilgi düzeyi, kendisinden istenileni kavraması, özgüveni, ifade etme yeteneği ve beden dilini kullanma becerisi olmak üzere 5 kategoride değerlendirilecek. Her bir kategori 20 puan olacak ve başarılı olması için toplamda 70 puana ulaşması beklenecek.

FİZİKİ YETERLİLİK PARKURU

Başlangıç çizgisi ile ağırlık taşıma etabının son dubanın bulunduğu yere kadar 29 metre uzunluğunda ve ağırlıkların başındaki duba ile takla minderinin başındaki duba arası 14 metre eninde, takla atma minderinin başındaki duba ile bitiriş çizgisine kadar 29 metre uzunluğunda toplam 7 istasyon ile 72 metre uzunluğundaki parkurdan oluşmaktadır.