EGM polis alım kılavuzu, son başvuru tarihi nedir? 2019 PMYO lise mezunu polis alımı başvuru şartları neler?

Emniyet Genel Müdürlüğünden ilan edilen duyuruya göre, Polis Akademisi Başkanlığına (PA) bağlı PMYO'lara 2 bin 250'si erkek olmak üzere 2 bin 500 polis memuru alımı gerçekleştirilecek. Polis memuru adayları Polis Akademisine geçebilmek için ön başvurularını "http://www.pa.edu.tr" adresi üzerinden e-devlet şifresi ile yapabilecek. Polis Akademisi PMYO 2019 yılı öğrenci alımına dair detayları sizler için haberleştirdik. Polis olabilmek için Lise mezunları, önlisans mezunları, lisans ve yüksek lisans mezunlarının farklı eğitim okullarında polislik eğitim almaları gerekmektedir. Bu eğitim süreleri son mezun olduğunuz okula göre 2 yıl ile 6 ay arasında değişmektedir.

Giriş Tarihi 13 Ağustos 2019, 09:13 Güncelleme 13 Ağustos 2019, 09:13
EGM polis alım kılavuzu, son başvuru tarihi nedir? 2019 PMYO lise mezunu polis alımı başvuru şartları neler?

İÇİNDEKİLER

PMYO lise mezunu polis alımı başvuru şartları polis adayları tarafından oldukça merak ediliyor. Binlerce polis adayı internette koşulları araştırmaya devam ediyor. Bu bağlamda Polis Meslek yüksekokullarına 2 bin 500 polis alımı için kılavuz yayınlandı. Başvurular 19 Ağustos'a kadar e-devlet üzerinden alınacak. TYT puan türünden 250,000 (iki yüz elli) ham taban puan alan adaylar başvuru hakkını elde edecek. Emniyet Teşkilatı Personeli Şehit veya Vazife Malulü olanların Eş ve Çocuklarının ise 150,000 (yüz elli) ham taban almaları yeterli olacak. Yüksekokul öğrencilerinin aday memur olarak atanmaları için öğrenim süresini başarıyla tamamlamaları ve eğitim sonunda Başkanlıkça yapılacak sınavda başarılı olmaları şart olacak. İşte EGM polis alım kılavuzu, son başvuru tarihi...

PMYO 2019 BAŞVURULARI NE ZAMAN YAPILACAK?

Polis Meslek Yüksekokullarına (PMYO) 2019-2020 eğitim-öğretim dönemi için 250'si kadın olmak üzere 2 bin 500 öğrenci alınacak.Emniyet Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Polis Akademisi Başkanlığına bağlı PMYO'lara 2 bin 250'si erkek olmak üzere 2 bin 500 polis memuru adayı alımı gerçekleştirilecek. Adaylar ön başvurularını 5-19 Ağustos tarihleri arasında "http://www.pa.edu.tr" adresinden e-devlet şifresi ile kullanarak yapabilecek.

POLİS MESLEK YÜKSEKOKULLARI ADAY BAŞVURU, SEÇME ve DEĞERLENDİRME SINAVI KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

ÖN BAŞVURU NASIL VE NEREDEN YAPILIR?

Başvuruda bulunmak isteyen adaylar, 05-19 Ağustos 2019 tarihleri arasında http://www.pa.edu.tr adresinden e-devlet şifresi ile giriş yaparak ön başvurularını yapabilecektir.

PMYO POLİSLİK BAŞVURUSU İÇİN ŞARTLAR NELER?

TYT puan türünden 250,000 (iki yüz elli) ham taban puan alan adaylar başvuru hakkını elde edecek. Emniyet Teşkilatı Personeli Şehit veya Vazife Malulü olanların Eş ve Çocuklarının ise 150,000 (yüz elli) ham taban almaları yeterli olacak.

Yüksekokul öğrencilerinin aday memur olarak atanmaları için öğrenim süresini başarıyla tamamlamaları ve eğitim sonunda Başkanlıkça yapılacak sınavda başarılı olmaları şart olacak.

a) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.

b) Lise ve dengi okul mezunu olmak.

c) ÖSYM Başkanlığı tarafından o yıl içinde yapılan Üniversite Giriş Sınavında; belirlenen puan türünden ya da türlerinden ham taban puan ve üzerinde puan almış olmak. (2019 yılı içinde ÖSYM Başkanlığı tarafından yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavında TYT puan türünden 250,000 (iki yüz elli) ham taban puan ve üzerinde puan almış olmak.)

ç) Emniyet Teşkilatı personeli şehit veya vazife malulü olanların eş ve çocukları için, ÖSYM Başkanlığı tarafından o yıl içinde yapılan üniversiteye giriş sınavlarında; belirlenen puan türünden ya da türlerinden yüksekokullara girmek için yeterli asgari ham taban puanı almış olmak. (2019 yılı içinde ÖSYM Başkanlığı tarafından yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavında TYT puan türünden yüksekokullara girmek için yeterli asgari 150,00 (yüz elli) ham taban puan almış olmak.)

d) 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak kaydıyla, sınavın yapıldığı yılın ekim ayının ilk günü itibarıyla 18 yaşını tamamlamış ve sınavın yapıldığı yılın 01 Ocak tarihi itibarıyla 26 yaşından gün almamış olmak, (01 Ocak 1994 – 01 Ekim 2001 tarihleri arasında doğmuş olmak)

e) Boy ölçüsü, beden kitle indeksi ile sağlık yönünden Sağlık Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak.

(Polis Okullarına alınacak erkek öğrencilerin en az 167 cm, bayan öğrencilerin en az 162 cm boy uzunluğu olacaktır.)
(Polis Okullarına alınacak erkek ve bayan öğrencilerin 18.00-27.00 aralığında Beden Kitle İndeksi olacaktır.)
(Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğinin tamamını incelemek için tıklayınız)

f) Adayın kendisinin ve evli ise eşinin; genelev, birleşme yeri, randevuevi, tek başına fuhuş yapılan konut ve benzeri yerlerde çalışmış veya aracılık ve bekleyicilik fiillerinde bulunmamış olmak, genel ahlak ve edebe aykırı mahiyette her türlü yazılı, sesli ve görüntülü eserleri, kaydedildiği materyale bakılmaksızın üretmek ve satmaktan veya kumar, uyuşturucu veya uyarıcı madde nedeniyle, hakkında herhangi bir adlî veya idarî soruşturma veya kovuşturma devam ediyor olmamak, bunlardan dolayı idarî yaptırım uygulanmamak veya bu işler nedeniyle hüküm giymemiş olmak.

g) 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53'üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile, adayın kendisinin ve evli ise eşinin;

1) Kasten işlenen bir suçtan dolayı hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa dahi bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına mahkûm olmamak,

2) Affa uğramış veya hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama, kaçakçılık veya cinsel dokunulmazlığa karşı suçlardan dolayı mahkûm olmamak veya bu suçlardan dolayı devam etmekte olan bir soruşturma veya kovuşturma bulunmamak veya kovuşturması uzlaşma ile neticelenmemiş olmak.

ğ) Eğitim-öğretim yılının başlangıç tarihi itibarıyla bir siyasî partiye veya siyasî parti kollarına üye bulunmamak.

h) Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmamak.

ı) Kamu haklarını kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak.

i) Sağlık Yönetmeliği hükümleri hariç, herhangi bir nedenle polis eğitim kurumlarından çıkarılmamış olmak.

j) Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak.

k) Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak

EGM Polis Alımında KPSS Puanının Düşürülmesi İçin Yeşil Işık Yakıldı!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu katıldığı TV programında Polis adaylarına KPSS puanın düşecek dedi.

KPSS Puanı Esnetiliyor

İçişleri Bakanı bulunduğu açıklamada adayların büyük çilesi olan KPSS şartının esnetileceğini belirtti. Söz konusu olan Ön lisans mezunları için taban puan olarak belirtilen KPSSP93 puan türünden 70 Puan olan 65 puana indirilmesini düşünüyoruz ve indireceğiz dedi.

Kötü Haber: Boy şartında esnetilme yapılmayacak

KPSS puanın esnetilmesi adayların yüzünü güldürdü. Bir çok ön lisans mezunu adaylar Baraj puanı yüzünden başvuru yapamıyordu. Adayların bir diğer taleplerinden olan boy şartının esnetilmesinde bakan bulunduğu açıklamalarda, Söz konusu olan erkeklerde 167 cm ve bayanlarda 162 cm olan boy şartı esnetilmeyecek. Boy şartı esnetilmesi durumunda adayların daha da düşürmek isteyeceklerini belirtti ve bu boy şartının uluslararası standart olacağını belirtti.

RENK KÖRLERİNE'DE MÜJDE GELEBİLİR?

Renk körlüğü için polislik alımlarında oldukça yoğun bir tartışmalar yaşandı. Bizlerde defalarca dile getirdiğimiz ve Bakan soylunun da aldığı talepler doğrultusunda Bakan Polis alımı için renk körlüğünde dünyaya açıldığını ve Avrupa'da durumların nasıl olduğunu gözlemleyeceğiz ve bunu değerlendireceğiz dedi ancak yeni alımlara yetişip yetişmeyeceği konusunda bir bilgi vermedi.

TABAN PUAN DÜŞÜRÜLECEK Mİ

TYT 'de soruların uzun olması , adayları oldukça zorladı ve adaylar süreyi yetiştiremedi. Taban puanı alamayan adaylar , İçişleri Bakanlığı 'nın PMYO polis alımında taban puanların düşürmesini istiyor.

NASIL POLİS OLUNUR?

Nasıl polis olurum diye düşünenler için makalemizi özenle hazırladık.Polis olmak için belirli bir eğitimden geçmeniz ve bazı fiziki özelliklerde taşıyor olmanız gerekmektedir. Polis olabilmek için Lise mezunları, önlisans mezunları, lisans ve yüksek lisans mezunlarının farklı eğitim okullarında polislik eğitim almaları gerekmektedir. Bu eğitim süreleri son mezun olduğunuz okula göre 2 yıl ile 6 ay arasında değişmektedir. Peki hangi okulun eğitim süresi ne kadardır? Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlükleri (POMEM) ' eğitimlerine katılarak altı aylık bir eğitim sonrası polis unvanına sahip olabilirsiniz. Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) ' eğitimlerine katılarak iki yıllık bir eğitim sonrası polis unvanına sahip olabilirsiniz.
Polis Amirleri Eğitim Merkezi (PAEM) ' eğitimlerine katılarak onbir aylık bir eğitim sonrası polis ünvanına sahip olabilirsiniz.