En az lise mezunu polis memuru alımı yapılacak! Bayan ve erkek...

Lise mezunu 2500 polis alımı başvurusu başlıyor. İlana başvurular pa.edu.tr adresinden yapılacak. Peki başvuru ekranı açıldı mı? Başvurular saat kaçta başlayacak? Başvuru şartları nelerdir? İşte polis alımı hakkında son bilgiler ve başvuru detayları. Polis Meslek Yüksekokulları için öğrenci alımları Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yönetilir ve ilanları sadece Polis Akademisi resmi internet sayfası olan (www.pa.edu.tr) adresinde ilan edilmektedir. Polisi Akademisine bağlı olan Polis Meslek Yüksekokulları alacağı Polis Memurluğu için öğrenci adaylarının en az lise mezunu veya dengi okul mezunu olmak şartı arıyor.

Giriş Tarihi 14 Ağustos 2019, 10:08 Güncelleme 14 Ağustos 2019, 10:08
En az lise mezunu polis memuru alımı yapılacak! Bayan ve erkek...

İÇİNDEKİLER

2019 yılı PMYO polis alımı başvurusu 5 Ağustos'ta başladı. Polis olmak isteyen gençler, başvurularını Polis Akademisi resmi internet sayfası aracılığıyla yapacak. Polis alımında toplam sayı 2500 olarak açıklandı. Bu sayının 250'si kadın adaylar arasından, 2 bin 250'si erkek adaylar arasından yapılacak. 2500 aday belirlenecek ve Türkiye genelinde bulunan PMYO'larda eğitime alınacak. 2 yıllık üniversite eğitimi sonrası adaylar, polis memuru olarak mezun olacak ve EGM bünyesinde göreve başlayacak. Peki 2019 PMYO lise mezunu polis alım başvuru şartları ve tarihi ne oldu? PMYO yaş sınırı ve puan kaç oldu?

PMYO POLİS ALIM BAŞVURUSU BAŞLADI

2019 yılı PMYO polis alımı başvurusu 5 Ağustos 2019 günü başladı. Polis olmak isteyen gençler, başvurularını Polis Akademisi resmi internet sayfası aracılığıyla yapacak.

SPOR VE SÖZLÜ MÜLAKAT OLACAK

PMYO polis alımına başvuru yapan adaylar , daha sonra seçim aşamalarına çağrılacak. Spor ve sözlüde başarılı olup ASIL listeye giren adaylar kayıt hakkı kazanacak. Okullara süresi içinde kayıt olmayan adayların yerine ise yedek adaylar çağrılacak.

TYT PUANI 250 'YE DÜŞTÜ

PMYO polis alımında TYT baraj puanı 260 'ten 250 'ye düşürüldü. Ham puan olarak 250 ve üstü alan adaylar PMYO polis alımıa başvuru yapabilecek. TYT 'ye giremeyen adaylar başvuramaz.

KADIN ERKEK KONTENJAN DAĞILIMI

Polis alımında toplam sayı 2500 olarak açıklandı. Bu sayının 250 'sı kadın adaylar arasından, 2 bin 250 'si erkek adaylar arasından yapılacak.

PMYO POLİS ALIMI İLANLARI NEREDE YAYIMLANIR?

Polis olma yolunda ilerleyen genç adaylar polis alımı ilanını merakla bekliyorlar. Polis Meslek Yüksekokulları için öğrenci alımları Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yönetilir ve ilanları sadece Polis Akademisi resmi internet sayfası olan (www.pa.edu.tr) adresinde ilan edilmektedir.

EN AZ LİSE MEZUNU OLMAK ŞART!

Polisi Akademisine bağlı olan Polis Meslek Yüksekokulları alacağı Polis Memurluğu için öğrenci adaylarının en az lise mezunu veya dengi okul mezunu olmak şartı arıyor. Bu bağlamda 18 yaşından küçükler 26 yaşından büyük olan adaylar bu ilana başvuru yapamazlar.

YKS ( TYT ) PUANI ŞARTI VAR?

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 2019 yılı içinde yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) TYT puan türünden en az (260,00) ham taban puan almış olmak; Emniyet Teşkilatı Personeli Şehit veya Vazife Malulü olanların eş ve çocuklarından Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 2018 yılı içinde yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) TYT puan türünden en az (150,00) ham taban puan almış olmak,

2019 YILI İÇİN YKS PUANI DÜŞER Mİ?

Yukarıdaki detay 2018 yılı YKS puanına aittir. Ancak 2019 yılı içinde YKS TYT den adaylarun almış oldukları puan durumu yüksektir ve 2019 yılı için de TYT puanı 260 olarak yayımlanacağını düşünmekteyiz.

PMYO BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

2018 yılında yapılan lise mezunu polis alımında başvuru şartları şu şekildeydi:

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.
Lise ve dengi okul mezunu olmak.
TYT puan türünden 260 ham taban puan ve üzeri almış olmak.
Sınavın yapıldığı yılın ekim ayının ilk günü itibarıyla 18 yaşını tamamlamış ve sınavın yapıldığı yılın 1 Ocak tarihi itibarıyla 26 yaşından gün almamış olmak,
Erkek öğrencilerin en az 167 cm, bayan öğrencilerin en az 162 cm boy uzunluğu olacaktır.18.00-27.00 aralığında Beden Kitle İndeksi olacaktır.
Adayın kendisinin ve evli ise eşinin; genelev, birleşme yeri, randevuevi, tek başına fuhuş yapılan konut ve benzeri yerlerde çalışmış veya aracılık ve bekleyicilik fiillerinde bulunmamış olmak, genel ahlak ve edebe aykırı mahiyette her türlü yazılı, sesli ve görüntülü eserleri, kaydedildiği materyale bakılmaksızın üretmek ve satmaktan veya kumar, uyuşturucu veya uyarıcı madde nedeniyle, hakkında herhangi bir adlî veya idarî soruşturma veya kovuşturma devam ediyor olmamak, bunlardan dolayı idarî yaptırım uygulanmamak veya bu işler nedeniyle hüküm giymemiş olmak.
26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53'üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile, adayın kendisinin ve evli ise eşinin;
Kasten işlenen bir suçtan dolayı hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa dahi bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına mahkûm olmamak
Kamu haklarını kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak.
Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak.

PMYO NEDİR?

Polis Meslek Yüksekokulları(PMYO), iki yıllık eğitim-öğretim süreci sonunda öğrencilerini polis memuru olarak yetiştiren Polis Akademisi kurumlarıdır.. PMYO okullarından mezun olduğunuzda önlisans mezunu statüsünde olmuş olursunuz. Bu okulu kazandığınız taktirde, yatılı olarak eğitiminize başlayacaksınız. Bu 2 yıl boyunca okulda disipline dayalı bir eğitim sizleri bekliyor. Okullarda her sabah yatağınızı yapmak, sakal traşı olmak, ast üst ilişkisine riayet ederek iletişim kurma gibi temel disiplin eğitimleri yer alır. PMYO öğrencileri ağırlıklı olarak hukuk, silah ve polislik ile ilgili dersler görürler.

Üniversitelerde olduğu gibi güz ve bahar dönemlerinde girilen sınavlar gibi sınavlara gireceksiniz. Ve bu sınavların sonuçlarına bakılarak okullarda başarı sıralamanız olacak. Peki bu başarı sırasının size ne gibi bir etkisi olacağını soruyorsanız eğer bu başarı sırası sizin meslekte sicil numaranızı etkileyecek ve en önemlisi okul bitiminde çalışacağınız ili seçme sırasında bu sıralamaya bakılarak size çalışacağınız il seçtirilecek. Örnek verecek olursak eğer okulun 1.si çıkıp bir il seçecek ve bu sıralama aynen bu şekilde devam edecek ve her geçen sırada listede ki iller yavaş yavaş azalacak bu yüzden istediğiniz ilde çalışmak için başarı sıranızın iyi olması gerekmektedir.