DPB kamu ilanları: Kamuya 15 bin 29 personel memur alımı yapılacak

Devlet Personel Başkanlığı resmi internet sayfasında 9-10 ve 11 Eylül tarihlerinde kamu ilanları yayınlandı. Yayınlanan ilanlarda kamuya binlerce memur ve personel alımı yapılacağına yer verildi. Kaymakam, mühendis, büro memuru, akademik personel, destek personeli, işçi, doktor, sağlık personeli, kamu personeli kadrolarına yapılan alımlar haberimizde.

Giriş Tarihi 12 Eylül 2019, 09:13 Güncelleme 19 Eylül 2019, 16:39
DPB kamu ilanları: Kamuya 15 bin 29 personel memur alımı yapılacak

İÇİNDEKİLER

DPB ilanları Eylül ayı itibari ile yayınlanmaya başladı. Devlet Personel Başkanlığı resmi internet sitesinde onlarca kamu ilanı yayınlandı. Biz de takvim.com.tr olarak , farklı kamu kurumlarına yapılacak personel alımı için ilanları bu başlık altında derledik.

BAZI KADROLAR İÇİN KPSS ŞARTI ARANIYOR!

Söz konusu olan memur alımı ve personel alımları için adaylardan KPSS şartı aranıyor. Bu bağlamda lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 50,60,70 veya üzeri puan almış olmak şartları aranacak.

Ancak bazı kamu kurumları veya kamu kuruluşları ise adaylardan KPSS şartı talep etmiyorlar.

DPB İŞ İLANLARI

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Söz konusu olan personel, memur alımı ilanlarına ve askeri ilanlara başvuru yapacak adaylardan genel olarak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak, Medeni haklarını kullanma ehliyetine sahip olmak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak gibi şartlar aranacaktır. Ayrıca yaş şartı da alım yapılacak pozisyona göre değişiklik göstermektedir. Adaylardan memur kadrosu için 35 ve askeri personel alımları için 27 yaşından büyük olmamak gibi nitelikler yer almaktadır.