İŞKUR'a başvuru nasıl yapılır? İŞKUR KPSS şartsız silahlı silahsız güvenlik görevlisi alım başvuru şartları!

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) her yıl binlerce vatandaşın iş umudu olmaya devam ediyor. Özellikle İŞKUR tarafından yayımlanan personel alım ilanları yakından takip edilirken son olarak 780 güvenlik görevlisi alımı ilanı yayımlandı. İlana başvuru yapacak olan adaylar şu sıralar İŞKUR 780 güvenlik görevlisi personeli alımı başvurusu nasıl yapılır sorusuna yanıt arıyor. Peki, İŞKUR 780 güvenlik görevlisi personeli alımı başvuru şartları nelerdir? İşte ilana dair detaylar... İŞKUR kayıt olmayı anlatmadan önce bilmeniz gereken önemli bazı satır başları bulunmaktadır. İŞKUR KPSS şartsız silahlı silahsız güvenlik görevlisi alım başvuru şartları! İŞKUR'a başvuru nasıl yapılır?

Giriş Tarihi 07 Ekim 2019, 09:17 Güncelleme 07 Ekim 2019, 09:17
İŞKUR’a başvuru nasıl yapılır? İŞKUR KPSS şartsız silahlı silahsız güvenlik görevlisi alım başvuru şartları!

İÇİNDEKİLER

İŞKUR binlerce işsizi iş sahibi yapmaya devam ediyor. İŞKUR yeni ilanlarını açıkladı. Bu bağlamda İŞKUR KPSS şartsız silahlı silahsız güvenlik görevlisi alımı yapacak. Türkiye genelinde ilköğretim ve lise mezunu 780 güvenlik görevlisi alınacak. Haberimizde yer alan linki kopyalayıp ve tıklayıp "İşyeri Ünvanı" kısmına Güvenlik yazarak güncel güvenlik görevlisi alımı ilanları görebilir, İŞKUR üye bilgilerinizi girerek ilanlara başvuruda bulunabilirsiniz. Güvenlik görevlisi olabilmek için; En az lise mezunu olmak 18-40 yaş arasında olmak. 5188 sayılı Kanun gereği Özel Güvenlik temel eğitimini başarı ile tamamlamış olmak ve Valilik tarafından düzenlenen özel güvenlik kimlik kartına sahip olmak gerekmektedir. Peki, İŞKUR 780 güvenlik görevlisi alımı başvuru şartları nelerdir? İşte adaylarda aranan şartlar ve ilanla ilgili bilgiler

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA GEÇİNİZ

İŞKUR GÜVENLİK GÖREVLİSİ PERSONEL ALIM İLANLARI

İŞKUR'un resmi internet sitesinde yayımladığı yeni ilanlara göre, Türkiye genelinde ilköğretim ve lise mezunu 780 güvenlik görevlisi alınacak. Aşağıdaki linke tıklayıp "İşyeri Ünvanı" kısmına Güvenlik yazarak güncel güvenlik görevlisi alımı ilanları görebilir, İŞKUR üye bilgilerinizi girerek ilanlara başvuruda bulunabilirsiniz.

GÜVENLİK ALIMI İŞ BAŞVURUSU

Aşağıda güvenlik iş ilanları ile ilgili link verilmiştir. Bu linklere tıklayarak illere göre güvenlik görevlisi alımı yapan kamu ve özel kurumların ilanları görüntüleyebilir ve başvuru yapmak istediğiniz ilanın üzerini tıklayarak e-devlet şifrenizi girdikten sonra aynı sayfa üzerinden İŞKUR şubelerine şahsen gitmeden online başvuru kaydınızı tamamlayabilirsiniz.

https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx?mid=3048

NOT: Açılan sayfadan sadece kamu gücenlik iş ilanlarını görüntülemek için ''işyeri türü'' seçeneğinden ''kamu'' seçeneğini işaretleyip ara butonuna basınız...

GÜVENLİK GÖREVLİSİ İÇİN ARANAN ÖZEL ŞARTLAR

En az lise mezunu olmak 18-40 yaş arasında olmak. 5188 sayılı Kanun gereği Özel Güvenlik temel eğitimini başarı ile tamamlamış olmak ve Valilik tarafından düzenlenen özel güvenlik kimlik kartına sahip olmak

BELGE TESLİMİ: İŞKUR tarafından bildirilen nihai listede yer alan adaylar (Hizmetli ve Tarım İşçisi hariç) istenen belgeleri 08/10/2019 09/10/2019 tarihleri saat 09:00-16:00 arasında Bahçelievler Mahallesi Abdülhamit Han Bulvarı 11230 Merkez/BİLECİK adresinde bulunan Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi İdari ve Mali İşler Dairesi Toplantı Salonuna teslim edeceklerdir. Yukarıda belirtilen tarih aralığında belgelerini teslim etmeyen ya da eksik teslim edenler kura çekimine ve sözlü mülakata alınmayacaktır.

KURA TARİHİ VE YERİ :10/10/2019 tarihinde saat 10:30' da Bahçelievler Mahallesi Abdülhamit Han Bulvarı 11230 Merkez/BİLECİK adresinde bulunan Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Kapalı Spor salonunda yapılacaktır.

İŞKUR GENEL BAŞVURU ŞARTLARI

Türkiye iş Kurumu'na kayıtlı işsiz olmak,

18 yaşını tamamlamış olmak.

Adayların görevini devamlı yapmasına engel sağlık probleminin bulunmaması gerekmektedir.

Başvurularda kişilerin Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminde kayıtlı olan adresleri dikkate alınır. Başvuru süresi içinde ikametini talebin karşılanacağı yere taşıyan adayların başvuruları kabul edilmez.

Güvenlik Görevlisi kadrosuna başvuracakların aşağıda belirtilen özel şartlara sahip olması gerekmektedir.

Son başvuru tarihi itibarıyla geçerlilik süresi dolmamış özel güvenlik görevlisi kimlik kartına sahip olmak.

Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak. Öğrenci olmamak (Açık öğretim ve açık lise öğrencileri hariç),

1 - GAZİ ÜNİVERSİTESİ

Özel Güvenlik Eğitimini başarı ile tamamlamış olmak ve Özel Güvenlik Görevlisi kimlik kartına sahip olmak,

b) Vardiyalı çalışmaya engel durumu olmamak,

c) Adaylar için en az 170 cm boyunda olmak, adayın boyundan [15 > Kilo-(boy-100)] belirtilen formülüne göre 15 birimden fazla olmamak.

d) 5188 sayılı Kanun gereği Özel Güvenlik Temel Eğitimini başarı ile tamamlamış olmak - temel eğitim sonrası kimlik geçerlilik süresi dolanlar için yenileme eğitiminin yapılmış olması ve Valiliklerce verilen geçerli Özel Güvenlik Görevlisi kimlik kartına sahip olmak.

Adaylar, istemeleri halinde kura çekimini izleyebileceklerdir. Kura sonucu belirlenen adaylar Gazi Üniversitesi Rektörlüğü (www.gazi.edu.tr) internet sitesinde ilan edilecek olup adaylara ayrıca yazılı tebligat yapılmayacaktır.

2 - BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ

1-2527 sayılı Türk Soylu Yabancıların Türkiye'de Meslek ve Sanatlarını Serbestçe Yapabilmelerine, Kamu, Özel Kuruluş veya İşyerlerinde Çalıştırılabilmelerine İlişkin Kanun hükümleri saklı kalmak kaydıyla Türk vatandaşı olmak,

2-18 yaşını tamamlamış olmak

3-İŞKUR da ilan edilen işgücü taleplerinde belirtilen branşlarda istenilen belgelere sahip olmak,

4-Affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, millî savunmaya karşı suçlar. Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak,

5-Millî Güvenlik Kurulunca Devletin millî güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara ya da terör örgütlerine üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı bulunmamak,

6-Terör örgütleriyle eylem birliği içerisinde olmamış, bu örgütlere yardım etmemiş, kamu imkân ve kaynaklarını bu örgütleri desteklemeye yönelik kullanmamış ya da kullandırmamış, bu örgütlerin propagandasını yapmamış olmak,

7-Kamusal hakları kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak,

8-Yaptırılacak güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması olumlu sonuçlanmak,

9-Görevini devamlı yapmaya engel olabilecek hastalığı veya bulaşıcı hastalığı bulunmamak.

10-Askerlik ile ilişiği olmamak (yapmış olmak, tecilli veya muaf olmak),

11-Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almıyor olmak, şartları aranır.

İŞKUR BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

İŞKUR'un yayınladığı güvenlik görevlisi personel alımları için başvuru şartları ilanlara göre değişebiliyor. İŞKUR'un verdiği güvenlik görevlisi alımı başvuru şartlarının bazıları ise şöyle;

a) Özel Güvenlik Eğitimini başarı ile tamamlamış olmak ve Özel Güvenlik Görevlisi kimlik kartına sahip olmak,

b) Vardiyalı çalışmaya engel durumu olmamak,

c) Adaylar için en az 170 cm boyunda olmak, adayın boyundan [15 > Kilo-(boy-100)] belirtilen formülüne göre 15 birimden fazla olmamak.

d) 5188 sayılı Kanun gereği Özel Güvenlik Temel Eğitimini başarı ile tamamlamış olmak - temel eğitim sonrası kimlik geçerlilik süresi dolanlar için yenileme eğitiminin yapılmış olması ve Valiliklerce verilen geçerli Özel Güvenlik Görevlisi kimlik kartına sahip olmak.

İŞKUR'A NASIL KAYIT OLUNUR?

İŞKUR kayıt olmayı anlatmadan önce bilmeniz gereken önemli bazı satır başları bulunmaktadır. İŞKUR iş arayanlar ile işverenleri ayırmış ve sisteme üye olmak için öncelikle hangisi için kayıt olduğunuzu sormaktadır.

Üyelerin hesaplarını etkinleştirebilmeleri için e-posta ya da telefon numarası girmeleri gerekmektedir. En az birisini girmek yeterlidir. Aksi durumda onay kodu iletilemeyeceği için üyelik aktif edilemez.

Üyelerin hesapları son işlem tarihinden itibaren 1 sene içerisinde aktif olmaz ise yani hesaba bu süre zarfında giriş yapılmaz ise üyelikler dondurulur. Bu süre özürlü ve eski hükümlü kayıtlarında iki senedir.

Üyeler tarafından 15 gün içerisinde okunmayan tüm mesajlar otomatik olarak silinmektedir.

İŞKUR'a kayıt olmak için öncelikle yazımızın başında da söylediğimiz gibi İşveren mi iş arayan kişi mi olduğunuzu belirtmeniz gerek. İkisi içinde üye olma bağlantıları aşağıdadır.

Daha sonra karşınıza çıkan üyelik sözleşmelerini kabul etmeniz ve profil bilgilerinizi ( şifre, isim soyisim vb bilgileri ) eksiksiz ve doğru olarak girmeniz gerekmektedir. Bu aşamayı kaydettikten sonra profilinizi oluşturursunuz. Bu alanda öğrenim durumunuz, özellikleriniz, eğitim durumunuz, iş aradığınız pozisyonlar vb bilgileri aşama aşama doldurur gerekirse word dosyası halinde özgeçmiş de ekleyebilirsiniz. Profil fotoğrafı eklemeniz de bu aşamada önerilir. Çünkü yapılan araştırmada profil fotoğrafı olanların iş bulma olasılıklarının daha fazla olduğu görülmüştür. Ardından İŞKUR size bir danışman atar ve işveren ile sizi ya da işçi ile sizi buluşturmak için çalışmalarını devam ettirirler.

İnternet üzerinden İŞKUR'a üye olmak istemiyorsanız, bulunduğunuz şehirdeki en yakın İŞKUR İl Müdürlüğüne eğitim durumunuzu gösterir bir belge ile kayıt için başvuruda bulunmanız da seçenekler arasındadır. Burada bulunan görevli personel size kayıt işlemleri için yardımcı olacaktır.