İŞKUR TYP başvuru sonuçları sorgulama! 2019 MEB okullara güvenlik alımı kura sonuçları nasıl öğrenilir?

İŞKUR TYP kura sonuçları, son günlerde en çok aranılanlar arasında yer alıyor. Okullara güvenlik ve temizlik personeli alımı için gerçekleştirilen TYP başvurularının ardından kuralar tamamlandı. Başvuru yapan adaylar sonuçlarını merak ediyor. Peki, 2019 MEB okullara güvenlik alımı kura sonuçları nasıl öğrenilir? İŞKUR TYP başvuru sonuçları sorgulama nasıl yapılır?

Giriş Tarihi 09 Ekim 2019, 10:16 Güncelleme 09 Ekim 2019, 10:16
İŞKUR TYP başvuru sonuçları sorgulama! 2019 MEB okullara güvenlik alımı kura sonuçları nasıl öğrenilir?

İÇİNDEKİLER

İŞKUR TYP başvuru sonuçları sorgulama nasıl yapılır? İŞKUR tarafından okullara güvenlik görevlisi ve temizlik personeli alımı için 16-20 Eylül'de başvurular tamamlandı. Başvuru sahipleri, sonuçların hangi tarihte açıklanacağı konusunda araştırmalarını sürdürüyor. Noter huzurunda kura çekiminin tamamlanması ile birlikte sonuçların nasıl öğrenileceği merak ediliyor. Peki, 2019 MEB okullara güvenlik alımı kura sonuçları nasıl öğrenilir? İŞKUR TYP başvuru sonuçları sorgulama nasıl yapılır? İşte ayrıntılar...

İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

İŞKUR'un Toplum Yararına Programları (TYP) kapsamında okullarda Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Güvenlik, MEB Çevre Düzenlemesi, MEB bakım onarım ve temizlik alanlarında görevlendirilecek adayları belirlemek için 24-25 Eylül'de kura yapılacağı bildirilmişti. Başvuur sahipleri kura sonuçlarını araştırıyor. Sonuçların İŞKUR tarafından kısa sürede açıklanması bekleniyor. Adaylar kura sonuçlarını İŞKUR'un e-Devlet sayfası üzerinden öğrenebilecekler.

İŞKUR TYP SAYFASI İÇİN TIKLAYIN

ADAYLAR NASIL BELİRLENECEK?

Katılımcıların seçiminde uygulanan 3 ayrı yöntem bulunmaktadır. Her Programın niteliğine göre bu yöntemlerden hangisinin kullanılacağı Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından belirlenir.

- Noter kurası yöntemi,

- Liste yöntemi,

- Yüzde seksen noter kurası, yüzde yirmi liste yöntemi.

TYP HANGİ ALANLARDA UYGULANMAKTADIR?

Çevre temizliği
Kamusal altyapının yenilenmesi
Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi okullarda çevre düzenlemesi
Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi okullarda bakım onarım ve temizlik işleri yapılması
Restorasyon, tarihi ve kültürel mirasın korunması
Ağaçlandırma
Park düzenlemeleri
Vadi ve dere ıslahı
Erozyon engelleme çalışmaları