Devlet korumasında yetişen gençler için tercih süreci başladı! 2019 kamu kurum tercihleri nasıl yapılır?

Devlet korumasında yetişen gençlerin kamu kurumlarına yerleşebilmeleri için tercih süreci başladı. Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, devlet korumasında yetişen 2 bin 183 gencin kamu kurumlarına yerleşebilmek için tercih yapacağını açıklamıştı. Peki, devlet korumasında yetişen gençlerin kamu kurum tercihleri nasıl yapılır?

Giriş Tarihi 10 Ekim 2019, 09:08 Güncelleme 10 Ekim 2019, 09:08
Devlet korumasında yetişen gençler için tercih süreci başladı! 2019 kamu kurum tercihleri nasıl yapılır?

İÇİNDEKİLER

Devlet korumasında yetişen gençlerin kamu kurumlarına yerleşebilmeleri için tercihler nasıl yapılır? Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, "Devlet korumasında yetişen 2 bin 183 gencimiz 10 Ekim Perşembe itibarıyla kamu kurumlarına yerleşebilmek için tercih yapabilecek." dedi. Bu gelişmelerin ardından tercihlerin nereden yapılacağı merak edilmeye başlandı. Peki, devlet korumasında yetişen gençlerin kamu kurum tercihleri nasıl yapılır? İşte konu ile ilgili detaylar...

TERCİHLER NASIL YAPILIR?

Bakanlığa bağlı yurtlarda büyüyen ve kamuda istihdam hakkı kazanan gençlerin tercih işlemlerinin 21 Ekim'de saat 23.59'a kadar devam edeceğini bildiren Selçuk, yerleştirme işlemleri için tercih kılavuzunun 10 Ekim'de Devlet Personel Başkanlığı resmi internet sitesinde yayınlanacağını aktardı.

Detaylar için diğer sayfaları ziyaret ediniz...

Selçuk, tercihlerin www.turkiye.gov.tr adresi üzerinden yapılabileceğini, atamaların ise kura yoluyla gerçekleşeceğini bildirdi.

Yerleştirme işlemlerinde ortaöğretim düzeyinde 978, ön lisans düzeyinde 140, lisans düzeyinde 133 ve ilköğretim düzeyinde 932 kadro ve pozisyon olmak üzere toplam 2 bin 183 kadro ve pozisyona yerleştirme yapılacağını belirtti.

Selçuk, şunları kaydetti:

"Devlet korumasında büyüyen çocuklarımızın iş hayatına başlayarak ülkemizin kalkınması ve büyümesine katkı sağlaması son derece mutluluk verici. Evlatlarımızı kamuda istihdam ederek hayatlarını kolaylaştırmaya, umutlarını güçlendirmeye, ailemizi büyütmeye devam edeceğiz."