Açıklama geldi! 17 bin 689 personel alımı için tarih belli oldu!

On binlerce kişi Sağlık Bakanlığı personel alımlarını bekliyor. Bilindiği gibi Sağlık Bakanlığı 17 bin 689 personel alımı yapacağını açıklamıştı. Yayımlanacak olan ilan hakkında henüz net bir bilgi bulunmuyor. Ancak Sağlık Bakanlığı kamu personeli alımının aşağıdaki kadrolarda gerçekleştirilmesi beklenmektedir. Son olarak CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut komisyonda konuyu Sağlık Bakanına sorduklarını en kısa sürede atamaların gerçekleştirileceği sözünü aldıklarını belirtmişti. Sağlık Bakanlığı 17 bin 689 personel alımı tarihi ve kadrolar ve başvuru şartları...

Giriş Tarihi 13 Kasım 2019, 18:00 Güncelleme 13 Kasım 2019, 18:01
Açıklama geldi! 17 bin 689 personel alımı için tarih belli oldu!

İÇİNDEKİLER

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılacak olan 17 bin 689 sağlık personeli ataması ile ilgili beklenen ilan ekim ayı sonunda söz verildiği üzere yayınlanacaktı ancak verilen söz tutulmadı ve ilan gecikti. Muhalefet Partilerin milletvekilleri konunun takipçisi olmayı sürdürüyor. Son olarak CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut komisyonda konuyu Sağlık Bakanına sorduklarını en kısa sürede atamaların gerçekleştirileceği sözünü aldıklarını belirtmişti.

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI NE ZAMAN YAPILACAK?

Konu ile ilgili olarak Aylin Cesur açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

"SayınBakan Fahrettin Koca'ya Komisyondaki soruma net cevap alamayınca, yanına gittim-tekrar sordum. Müjde verin Sayın Bakanım-gençler sıkıntıda-ne zaman ve 17689'un kaçı atanacak dedim.

Cevap: "Tamamı atanacak ve şuan Cumhurbaşkanlığında.15 güne açıklarız" Müjde de takibi de bizden!"

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA GEÇİNİZ

SAĞLIK BAKANLIĞI KADRO DAĞILIMI

Yayımlanacak olan ilan hakkında henüz net bir bilgi bulunmuyor. Ancak Sağlık Bakanlığı kamu personeli alımının aşağıdaki kadrolarda gerçekleştirilmesi beklenmektedir:

Sağlık Teknikeri: 6 bin 345

Hemşire: 7 bin 525

Ebe: 2 Bin 182

Teknisyen: 606

Sosyal Çalışmacı: 246

Biyolog: 16

Çocuk Gelişimi: 30

Dil ve Konuşma Terapisti: 20

Diyetisyen: 131

Fizyoterapist: 200

İş ve Uğraşı Terapisti: 20

Odyolog: 20

Perfüzyonist: 40

Psikolog: 300

Sağlık Fizikçisi: 6

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIM BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru şartları henüz açıklanmadı. Açıklandığında başvuru şartları haberimizin içinde yer alacak. Daha önceki alımlara baktığımızda şartların aşağıdaki gibi olması düşünülüyor.

18 yaşını tamamlamış ve 36 yaşından gün almamış, askerlik ile ilişiği bulunmayan adaylar için diğer başvuru koşullarından bazıları şöyle:

- Başvurulan meslek için belirlenen bir okuldan (bölümden/programdan) son başvuru tarihi itibarıyla mezun olmak ve istenilen diğer sertifika/belgelere sahip olmak,

- Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almamış olmak,

- İşe göndermede öncelik hakkına sahip olan adaylardan, öncelikli durumlarını gösterir belgeye sahip olmak,

- KPSS kapsamındaki taleplerde, önlisans mezunları için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 2018 yılında yapılan KPSS'ye girmiş olmak ve P93 puan türünden en az 60 puan almış olmak, lisans mezunları için ÖSYM tarafından 2018 yılında yapılan KPSS'ye girmiş olmak ve P3 puan türünden en az 60 puan almış olmak.