Asker, MSB, polis, EGM, bekçi, sağlık personeli ve PTT... 2020'de kamuya 84 bin 250 personel alımı yapılacak!

Sağlık Bakanlığı, EGM, MSB, Nüfus Müdürlüğü, Jandarma, PTT, MEB, Şeker Fabrikaları ve diğer kamu kurumlarına en az ilkokul mezunu adaylar arasından 84 bin 250 personel memur asker ve polis alımı yapılacak. Müjdenin detayları haberimizde. Bir kamu kurum ve kuruluşunda belli bir ücretle, belirlenmiş bir kadro ya da pozisyonda çalıştırılan kişilerin tümüne kamu personeli denir.

Giriş Tarihi 24 Ocak 2020, 09:08 Güncelleme 24 Ocak 2020, 09:08
Asker, MSB, polis, EGM, bekçi, sağlık personeli ve PTT... 2020’de kamuya 84 bin 250 personel alımı yapılacak!

İÇİNDEKİLER

2020 yılında kamuya binlerce personel alımı yapılacak. Bu bağlamda uzman erbaş, astsubay, asker, polis, bekçi, PTT, nüfus ve sağlık personeli hemşire alımı yapılacak. 2020 yılında öğretmen, hemşire, doktor, polis, bekçi, diyanet personeli, memur, sözleşmeli personel, PTT personeli alımı yapılacak. İlk aşamada 60 bin , kalan aylarda ise alım sayısı daha da arttırılacak. En fazla kamuya personel MSB tarafından yapılacak.2020 yılında MSB 'ye 20 binden fazla subay, astsubay, sözleşmeli er ve uzman erbaş alımı yapılacak. İşte uzman erbaş-astsubay-asker-polis-bekçi-PTT-nüfus ve sağlık personeli alımı başvuru şartları...

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA TIKLAYINIZ

14 BİN 964 DOKTOR ALIMI

Sağlık Bakanlığı 6 bin 676 doktor, 8 bin 288 uzman doktor olmak üzere toplamda 14 bin 964 doktor alımı yapacak. 2020 yılında toplam 16000 sözleşmeli sağlık personeli alımı yapılacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzaladığı ve Resmi Gazete'de yayınlanan karara göre, eleman eksikliği yaşanan pozisyonlarda işe alım yapılacak ve bu sayının da 16 bin olduğu ifade edildi. Fakat işe alınacak personelin, 6 bin 676'sı doktor olarak, 8 bin 288'i ise uzman doktor olarak istihdam edilecek.

2020 YILI MEMUR ALIM İLANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

EGM'YE POLİS VE BEKÇİ ALIMI

EGM 'ye yapılan 7 bin polis ile 8 bin 242 bekçi alımı sonrası yeni dönem alımı ilanına çıkılacak.

YENİ BEKÇİ ALIMI YÖNETMELİK SONRASI

Cumhurbaşkanlığı koordinesinde Çarşı ve Mahalle Bekçiliği mevzuatı üzerinde görüşmeler yapılıyor. Yapılacak değişiklikler , eklenecek yeni maddeler sonrası bekçilik mevzuatı Resmi Gazete 'de yayımlanacak. Edinilen bilgilere göre yeni dönem bekçi alımı için çalışmalar , mevzuat çalışmalarının sona ermesinin ardından başlayacak.

20 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI YAPILACAK

MEB, 2020 yılında 19921 sözleşmeli öğretmen ataması yapacak. Ön başvurular 6 Ocak 2020 günü başladı

ŞUBAT AYINDA 8844 SAĞLIK PERSONELİ ALINACAK

Yeni yılda sağlık personeli kadrolarına alım için Şubat ayında ilana çıkılacak.

NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜ PERSONEL ALACAK

2020 yılında Nüfus Müdürlüğü kamu personeli alımı için ilana çıkacak.

MSB'YE SUBAY-ASTSUBAY-UZMAN ERBAŞ VE SÖZLEŞMELİ ER ALINACAK

2020 yılında MSB 'ye 20 binden fazla subay, astsubay, sözleşmeli er ve uzman erbaş alımı yapılacak.

Kamu Personeli Nedir?

Bir kamu kurum ve kuruluşunda belli bir ücretle, belirlenmiş bir kadro ya da pozisyonda çalıştırılan kişilerin tümüne kamu personeli denir.

Kamu Personeli Kimlerdir?

657 sayılı yasanın 4. maddesine göre aşağıdakilerin tümü kamu personeli olarak adlandırılmaktadır.

Memur

Sözleşmeli personel

Geçici personel

İşçi

Kimdir Bu Kamu Personelleri?

Memur

Devlet ve diğer kamu tüzel kişiliklerince genel idare esaslarına göre yürütülen asli ve sürekli kamu hizmetlerini yerine getirmek için görevlendirilenlere memur denir. 4-A olarak adlandırılırlar.

Sözleşmeli Personel

Özel bir mesleki bilgiye ihtiyaç duyulduğunda ya da yıllık program içerisinde geçici işlerde görevlendirilmek üzere ilgili kurumun teklifiyle Maliye ve Gümrük Bakanlığı ile Devlet Personel Başkanlığı'nın da görüşleri alınarak ve sözleşme yapılarak geçici olarak çalıştırılmasına karar verilen kamu hizmetlisine sözleşmeli personel denir. 4-B olarak adlandırılırlar.

Geçici Personel

Bir yıldan az ya da mevsimlik hizmet gerektiğinde Devlet Personel Başkanlığı ve Maliye Bakanlığının görüşlerine dayanılarak Bakanlar Kurulu'nca karar verilen görevlerde ve belirtilen ücret sınırları içinde sözleşme ile çalıştırılan fakat işçi sayılmayan kişileridir. 4-C olarak adlandırılırlar.

İşçi

İş kanunu tarafından, hizmet akdine dayanarak herhangi bir işte ücret karşılığında çalışan kişidir.