Jandarma ve Sahil Güvenlik akademisine binlerce sözleşmeli personel alınacak! İşte şartlar...

Basın İlan Kurumu'nun ilan portalında yer alan personel alımı ilanlarında Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi 5 bin sözleşmeli uzman erbaş alımı yapacağını duyurdu.

Giriş Tarihi 21 Ocak 2021, 10:22 Güncelleme 21 Ocak 2021, 10:22
Jandarma ve Sahil Güvenlik akademisine binlerce sözleşmeli personel alınacak! İşte şartlar...

İÇİNDEKİLER

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı, toplam 5 bin sözleşmeli uzman erbaş alacağını açıkladı. Alınacak personellerle ilgili başvuru şartları ve detaylar ilanda yer aldı. Basın İlan Kurumu'nun ilan portalı ilan.gov.tr internet sitesi üzerinden yayınlanan ilanda alınacak kişiler için aranan şartlar şu şekilde ifade edildi:

a. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve erkek olmak,
b. 2021 yılı Sözleşmeli Uzman Erbaş teminine yönelik başvuru yapacak;
(1) Ortaöğretim (Lise), Ön Lisans ve Lisans mezunu adaylar (Mesleki Nitelikli branşlara müracaat edecek Ortaöğretim (Lise), Ön Lisans ve Lisans mezunu adaylar da dahil) KPSS puanı ile başvuru yapabileceklerdir. KPSS puanı olmayan Lisans, Ön Lisans ve Ortaöğretim (Lise) mezunu adaylar başvuru yapamayacaklardır. Adayların 2019-2020 yıllarından herhangi birine ait KPSS puanının 50 ve üzeri olması gerekmektedir.
(2) İlköğretim (Ortaokul) mezunu adaylardan KPSS puanı aranmayacak olup, başvuru kılavuzunda belirtilen esaslara göre sınavlara çağrılacaktır.
(3) Başvuru yapacak adaylar öğrenim seviyelerine göre TEK TERCİH yapabileceklerdir.
(4) Her eğitim seviyesinde başvuru yapılabilmesi maksadıyla başvuru kılavuzunda alt branşlara ait öğrenim seviyesi kontenjanları belirtilmiş olup, bu kontenjanlar doğrultusunda adaylar müracaat edebileceklerdir.
c. Nüfus kaydına göre müracaat yapılan yılın Ocak ayının ilk günü (01 Ocak 2021) itibarıyla yirmi (20) yaşından gün almış olmak ve yirmi yedi (27) yaşını bitirmemiş olmak [01 Ocak 2002 (dahil) - 01 Ocak 1994 (dahil) tarihleri arasında doğanlar]

İlanla ilgili tüm detaylar için tıklayın...