Yeni kıtadan yola çıkıyorlar

Avrupalı ve Uzak Doğulu markalar, Cenevre’den 1 ay sonra New York Otomobil Fuarı’nda da yepyeni modellerini sergiledi. Bu modellerin önemli kısmı Türkiye’ye de gelecek...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Nisan 2018 Güncelleme 02 Nisan 2018, 01:38
Yeni kıtadan yola çıkıyorlar

İÇİNDEKİLER


​GENESIS

HyundaI'nin lüks markası Genesis'in New York'ta tanıttığı elektrikli konsepti Essentia, markanın gelecekte üreteceği modelleri hakkında ön bilgi veriyor. Karbonfiber karosere sahip bu konseptin önündeki büyük hava girişi ve yan bölümlerindeki hava çıkışları, aracın hem görünümünü zenginleştiriyor hem de aerodinamik özelliklerini de iyileştiriyor. Parmak iziyle veya optik yüz tanıma yöntemiyle açılıp kapanan kelebek kapılar da Essentia konseptinin tasarımının diğer detayları arasında bulunuyor. Bu aracın teknik verilerinde ise 0-100 km/s hızlanmasını 3 saniyede tamamladığı belirtiliyor.

JAGUAR
Jaguar F-Pace'in yeni SVR seçeneğinde 5.0 litre hacimde V8 motor görev yapıyor. Sıra dışı özellikleriyle F-Pace ailesinden ayrılan F-Pace SVR'in motoru 550 HP güç ve 680 Nm tork üretiyor. Maksimum hızı 283 km/s olan araç, 0-100 km/s hızlanmasını 4.1 saniyede tamamlıyor. 4 tekerlekten çekişli aktarmaya sahip SVR'de 8 ileri otomatik şanzıman görev yapıyor.

MAZDA
Mazda CX-3, ufak bir makyaj operasyonu gördü. Yeni tasarımlı LED'li farlar ile stop lambaları ve ızgaraya sahip olan CX-3'te artık elektronik park freni var. CX-3'ün yeni motor seçeneği olan 2.0 litrelik Skyactiv-G benzinli motoru 148 HP güç ve 200 Nm tork üretiyor.

AUDI
AudI RS 5 Sportback'in çift turbo beslemeli 2.9 litrelik benzinli V6 motoru, 444 HP güç ve 600 Nm tork üretiyor. Maksimum hızı 250 km/s'de sınırlandırılan aracın 0-100 km/s hızlanması 3.9 saniye. Aracın sıra dışı performansını siyah petekli ızgarası, devasa hava girişli ön tamponu, çift egzozlu arka tamponu tamamlıyor.

HONDA
Daha önce konsepti tanıtılan Honda Insight'ın üretim versiyonu ortaya çıktı. 2018'in ikinci yarısında yollara çıkması planlanan Insight'ta görev yapan 1.5 litrelik benzinli motor ile elektrik motoru toplamda 151 HP sistem gücü üretiyor. Hibrit Insight'ta, Honda'nın keskin çizgilere sahip tasarım dili kendini gösterirken, coupe görünümlü bu sedanda LED'li farlar ve stop lambaları dinamik görünüme katkı sağlıyor. Araçta ısıtmalı deri kaplı koltuklar, 8 inçlik dokunmatik multimedya ekranı var.

VOLKSWAGEN
Alman üretici, New York'ta 2 yeni konsept tanıttı. VW Atlas Cross Sport, 7 kişilik Atlas modelinin 5 kişilik versiyonu. Şişkin çamurlukları ve basık tavan yapısına sahip olan Atlas Cross Sport konseptinde görev yapan 3.6 litrelik atmosferik benzinli V6 motor, 2 elektrik motoruyla birlikte 360 HP sistem gücü sunuyor. VW'nin Atlas Tanoak isimli pikabı da LED'li far ve stop lambaları, şişkin çamurluklar ve krom parçalar sayesinde iddialı görünüm sunuyor

SUBARU
Tamamen yenilenen Subaru Forester, New York Otomobil Fuarı'nda tanıtıldı. En yetenekli Forester olarak tanımlanan beşinci nesil Forester'da, boxer motor, CVT şanzıman, simetrik 4x4 (S-AWD) aktarması ve ödüllü EyeSight sistemi görev yapmaya devam ediyor. Özellikle ızgarası büyüyen ve çamurlukları şişirilen aracın çekik gözü andıran farları ise tasarımını dinamikleştiriyor. Yeni tasarım koltuklar, elektronik park freni, 6.5 ya da 8.0 inçlik Starling multimedya sistemine sahip Forester'da ses yalıtımı da arttırılmış

TOYOTA
Tamamen yenilenen beşinci nesil Toyota RAV4, ilk kez New York Otomobil Fuarı'nda tanıtıldı. Toyota'nın TNGA platformu üzerinden geliştirilen yeni RAV4 modelinde dingil mesafesi artırıldı ve boyutları büyüdü. Köşeli hatlara sahip olan RAV4'ün altıgeni andıran ızgarası, krom parçaları ve etrafını çeviren plastik parçaları sayesinde önceki nesline göre daha dinamik bir görünümü var. RAV4'te ayrıca bagaj kapağı ayak hareketiyle açılabiliyor.

GMC
Amerikalı üreticinin pikap sınıfındaki lokomotif modeli olan Sierra'nın, yeni AT4 modeli makyajlı olarak tanıtıldı. Yeni far ve stop lambalarına sahip olan Sierra AT4'te; havalı arka süspansiyon, arka aksta elektronik kontrollü kilitli diferansiyel, eğim iniş kontrolü, kasa için özel bagaj kapağı yenilikler arasında bulunuyor. Ayrıca bu araçta otonom frenleme, kör nokta uyarısı, yaya tanıma gibi güvenlik sistemleri de görev yapıyor.

HALİT BOLKAN