Türkiye'nin en hızlı ve çabuk satılan ikinci el araba modelleri!

Ülkemizde otomobil genelde bir yatırım aracı olarak görülüyor. Bu nedenle araba almak isteyen vatandaşlar ilana koyduğu zaman hemen nakite çevirebileceğini düşündüğü otomobilleri almak istiyor. Aracı almadan önce ihtiyaç dahilinde ben bu aracı ne kadar sürede satabilirim? zarar eder miyim? Gibi soruları kendine soran sürücüler, en başta piyasanın en çok tutulan modelleri diye tabir edilen araçlara yöneliyor. Fakat en hızlı ve çabuk satılan araç modelleri kullanıcılarına mali olarak zarar vermese de dezavantajları bulunuyor. En çok tutulan araç modelleri olarak da bilinen bu araçlar, çoğu kullanıcı için tercih nedeni olduğundan araç çok hızlı el değiştirebiliyor.

Giriş Tarihi 17 Ocak 2020, 11:51 Güncelleme 17 Ocak 2020, 12:01
Türkiye’nin en hızlı ve çabuk satılan ikinci el araba modelleri!

İÇİNDEKİLER

En hızlı ve en çabuk satılan ikinci el modelleri otomobil piyasasının bel kemiğini oluştururken, ikinci el araba satın almak isteyenlerin bir numaralı tercih nedenleri arasında yerini alıyor. Piyasada tutulan modeller olarak ta tabir edilen araçlar, kullanıcıya ileriye dönük güven veriyor. İşte Türkiye'de en çabuk satılan ikinci el araba modelleri... En hızlı ve çabuk satılan araç modelleri kullanıcılarına mali olarak zarar vermese de dezavantajları bulunuyor. En çok tutulan araç modelleri olarak da bilinen bu araçlar, çoğu kullanıcı için tercih nedeni olduğundan araç çok hızlı el değiştirebiliyor veya kullanım odaklı yaşına göre ortalamanın üzerinde kilometre yapabiliyor. Hal böyle olunca söz konusu araçların büyük bir bölümü olması gerekenden fazla yıpranıyor.

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA GEÇİNİZ

TÜRKİYE'NİN EN HIZLI SATILAN OTOMOBİL MODELLERİ

İşte Türkiye'nin en En çabuk ve hızlı satılan ikinci el araç modelleri;


1) Fiat Egea

İKİNCİ EL OTOMOBİL ALIRKEN DİKKAT EDİN

1000 TL YA DA 2000 TL FAZLADAN BÜTÇE AYIRIN!

1- Satın alacağınız ikinci el otomobilin gözle görülen masrafları dışında ekstra masrafları olabilir. En önemli şey, otomobili satın alırken hesapladığınız paranın üzerine en az 1000 ya da 2000 TL daha ekleyin.

KARAR VERİRKEN İYİ DÜŞÜNÜN

2- İstediğiniz otomobil sizin ihtiyaçlarınızı karşılayacak mı? Aslında tercihiniz doğru mu? Bu tarz durumlarda bütçemize göre hareket ettiğimiz için yanlış kararlar verebiliyoruz. Özellikle ihtiraslarının peşinden koşup, anlamsız otomobil almaya karar veren çok tüketicimiz var. Bu yüzden hem fiyat hem de bu fiyatın karşılığında bize kazandıracağı kullanım alanları, yakıtı verimliliği, pazardaki tercih edilme miktarı ve servis ağını göz önünde bulundurun.

FİYATI İYİCE ARAŞTIRIN

3- Her malın bir satın alma ve satma fiyatı vardır, birde her malın kendi sahibine göre fiyatı. Bizi en çok sıkan
aracın piyasa değerinin üzerinde fiyatlandırılması oluyor. Bu yüzden satın almak istediğiniz marka model otomobili,
birden fazla yerden araştırıp, fiyat analizi yapın.

SATICIYI ARAMAKTAN KORKMAYIN

4-Bildiğiniz üzere eskisi gibi ikinci el araç pazarına gidip otomobil bakma dönemleri artık yok denecek kadar az. Her ikinci el almak isteyen kişi internet sitelerinden ikinci el otomobil bakıyorlar. Bu durumu göz önünde bulundurarak satıcıyla iletişime geçmekten çekinmeyin. Kesinlikle satıcıya araç hakkında merak ettiklerinizi sorun ve tatmin edici cevaplar almaya çalışın.

GÖZLE GÖRMEDEN KARAR VERMEYİN

5- Telefonla görüştükten sonra kesinlikle otomobili gözünüzle de görün. Bunu yaparken dilerseniz bir ekspertiz servisinde ya da tanıdık bir sanayi ustasının dükkanında buluşun. Bu şekilde bir buluşma gerçekleştirirseniz hem aracı canlı bir şekilde görmüş hem de almaya karar verdim dediğinizde araca tüm ayrıntısına kadar baktırma fırsatı bulmuş olacaksınız.

TRAMER SORGULAMASINI YAPIN

6- Hayatımıza son yıllarda tramer sorgulama sistemi katıldı. Aracın motor ya da plakasını bu servise sorgulatarak kaza ve muayene geçmişi hakkında bilgilere ulaşabiliyorsunuz hem de kolayca. Ancak bu sisteminde yanlış çalıştığı bazı durumlar oluyor. Bu yüzden hem plaka hem de şase numarasından sorgulamanızı yapın, ekstra olarak da çalıştığınız ya da tanıdığınız bir sigorta acentası varsa almak istediğiniz otomobili ona da sorgulatın. Ekstra olarak da motor ve şase numaralarını ruhsatta yazanla karşılaştırın.

TEST SÜRÜŞÜ YAPIN

7- Almak istediğiniz ikinci el otomobili kullanmaktan çekinmeyin hatta ısrarla kullanmak istediğiniz belirtin.
Satıcının da yanınızda olması koşuluyla test sürüşüne çıkın. Aracı kullanırken size garip gelen hususları araç sahibine,
ya da ustanıza söyleyin.

EKSPERTİZ RAPORU SORUN, YOKSA EKSPERTİZ YAPTIRIN

8- Belirli bir ücret karşılığında satın almak istediğiniz otomobili kesinlikle ya bir ustaya ya da bir ekspertiz şirketine gösterin. Bu detay sizin hayatınızı kurtaracak en önemli detaylardan biridir, bunu unutmayın!

SİGORTA ŞİRKETİNE SORGULAMA YAPTIRIN

9- Aracı artık almaya karar verdiyseniz sigorta şirketinizle kesinlikle iletişime geçin. Bu herhangi bir sigorta şirketi de olabilir. Otomobilin geçmişini en doğru biçimde sigorta şirketlerinden öğrenebilirsiniz. Ayrıca bu durumla birlikte zorunlu trafik sigortasının ve kaskonun da fiyatını öğrenmiş olursunuz.

PAZARLIK YAPIN

10- Pazarlık hayatımızın her noktasında var olmuş bir kavramdır. Bu yüzden otomobil satın alırken pazarlık yapmaktan çekinmeyin. Makul bir pazarlık payı belirleyin kendinize ben mesela bu payı aracın fiyatının yüzde 10'u olarak belirledim. 20 bin TL'lik bir otomobil almak istediğimde 2000 TL'lik pazarlık yapmaya çalışıyorum.