Makyajda 2010 modası

Dünyaca ünlü yıldızların makyörü Philip Luque, 2010 yılında göz makyajına yeşil ve altın renginin damga vuracağını söylüyor: İster ikisini tek başına, ister karıştırarak kullanın ama bu iki renkten mutlaka edinin

Giriş Tarihi 07 Mart 2019, 11:15 Güncelleme 07 Mart 2019, 11:15
Makyajda 2010 modası

İÇİNDEKİLER

Paris Hilton, oyuncu Debra Messing, Playboy güzeli, Jim Carrey'nin sevgilisi Jenny McCarthy gibi ünlülerin ve Youngblood mineral makyaj markasının makyörü Philip Luque, geçtiğimiz günlerde Türkiye'deydi. Mineral makyajın dünyada bir trend haline geldiğini, artık film ve dizi setlerinde de sıklıkla tercih edildiğini söyleyen Luque; mineral makyajı ve 2010'un makyaj trendlerini anlattı...
Mineral makyaj son yıllarda çok moda. Sizce neden bu kadar popüler hale geldi?
Çünkü çok doğal. Zaten organik besinler ve sağlıklı olmakla ilgili trendlere bakınca, her şeyin doğalının tercih edildiğini görüyoruz. Bu, makyaj için de geçerli. Çünkü artık insanlar kendilerine olduğu kadar, yüzlerine de çok dikkat ediyorlar. Kadınlar, çok uzun yıllar yüzlerine hiç de sağlıklı olmayan şeyler sürdü. Sivilcelerin, erken kırışıklıkların nedeni de büyük oranda bu zararlı ürünler oldu. Ama mineral ürünler rahatlıkla kullanılabiliyor ve bunları yüzüne süren kişi, sanki yüzünde hiçbir şey yokmuş gibi hissediyor.

CİLDİN NEFES ALMASINA İZİN VERİYOR

Mineral makyajı doğal yapan ne?
Minerallerin kendisi. Minarellerin tümü direkt olarak doğadan elde ediliyor ve kimyasal bir işlemden geçmiyor.

Makyajın uzun süre yüzde kalması genelde cildimize zararlıdır. Bu mineral makyaj için de geçerli mi?
Çok geçerli değil. Mineral makyaj en az 12 saat boyunca rahatlıkla yüzünüzde kalabilir ve cildinize bir zarar vermez. Çünkü cildin nefes almasına izin verir, gözeneklerin içine dolmaz. Geleneksel makyaj ise; cildinizde ne kadar fazla kalırsa, o kadar zarar verir. Zaten bu nedenle de mineral makyaj son dönemde Hollywood'da ve podyumda tercih edilmeye başlandı. Çünkü çekimler genelde 10-12 saat sürüyor ve bu süre boyunca yüzündeki makyajla rahat etmek isteyenler, mineral ürünleri tercih ediyor.

Peki mineral makyaj ürünleri, söylendiği gibi suya dayanıklı mı?
Mineral makyaj malzemeleri, su geçirmez değil ama suya dayanıklıdır. Kaliteli ürünlerle yapılmış mineral makyajla rahatlıkla yüzebilir ya da spor yapabilirsiniz. Terleseniz bile makyajınız akmaz.

Peki mineral makyajı gün içinde tazelemeye ihtiyaç duyuyor musunuz?
Bu cilde bağlı olarak değişir. Eğer yağlı bir cildiniz varsa, tabii ki tazelemeniz gerekir. Çünkü gün içinde cildiniz parlamaya başlar. Bu parlaklığı önlemek için, makyajınızı, üzerinden hafif bir pudrayla geçerek tazeleyebilirsiniz. Bu yeterli olacaktır.

Mineral ürünler erken yaşlanmayı, erken kırışmayı da önleyebilir mi sizce?
Bu kanıtlanmış bir şey değil ama ben öyle olduğunu düşünüyorum. Bir kere güneşe karşı koruma özelliği olduğu için, cildi, güneşin zararlı etkilerinden koruyor. Ayrıca normal makyaj malzemelerinin erken yaşlanmaya, erken kırışmaya neden olabileceğini düşünüyorum. Çünkü içerdikleri kimyasalları bilmiyoruz. Ama mineraller söz konusu olduğunda; içeriğinin doğadan geldiğini ve zararlı olmadığını biliyoruz.

Kadınların yaptığı en büyük makyaj hatası ne sizce?
Çok fazla makyaj yapmak. Çok fazla fondöten ve far sürüyorlar. Sürdükleri her şeyi fazlasıyla vurguluyorlar. Cildiniz çok çok kötü olmadıktan sonra, onu biraz renklendirmek yeterli olacaktır. Makyajınız ne kadar hafif olursa, o kadar genç görünürsünüz.

YUMUŞAK GÖRÜNÜM İÇİN ŞEFTALİ

Peki allıkta, pembe mi şeftali tonları mı daha iyi duruyor sizce?
Bu cilt tipine göre değişir. Eğer kahverengi gözlü, koyu renk saçlıysanız; şeftali tonlarında bir allık yüzünüze yumuşak bir görünüm verir. Yani yumuşak ve doğal bir görünüm istiyorsanız şeftali tonunu tercih edebilirsiniz. Ama elmacık kemiklerinizi biraz göz önüne çıkarmak isterseniz; pembe, hafif kırmızı tonlarında bir allık kullanabilirsiniz. Çünkü ciltle kontrast oluşturur.

Maskarayı siz makyözler çok farklı kullanıyorsunuz. Bunun doğrusu nedir?
Evet, kadınlar maskara kullanma tekniğini çok iyi bilmiyor. Onlar genelde kirpiklerin kökünden alıp yukarıya doğru fırçayı dümdüz çekiyorlar. Oysa maskarayı, fırçayı ileri geri hareket ettirerek, zig zag yaparak sürmek gerekiyor. Bu yöntem kirpiklerin daha dolgun ve uzun görünmesini, aynı zamanda birbirinden ayrılmasını sağlar.

İstanbul'da olduğunuz sürece Türk kadınını gözleme şansına sahip olmuşsunuzdur. Sizce Türk kadını makyaj konusunda başarılı mı?
Gördüğüm kadarıyla iki tip Türk kadını var; birinci grup hiç makyaj yapmıyor, ikinci grup ise çok fazla yapıyor. Ortasını hiç göremedim diyebilirim. Ama ben Türk kadınını çok güzel buluyorum. Ten, göz ve saç renkleri çok güzel. Cesaretlerine de hayranım, çünkü renk kullanmayı seviyorlar. Amerika'da ise kadınlar kafayı kahverengiye takmış durumdalar, ki bu çok can sıkıcı. Ama Türkiye'de kadınlar makyajlarında; mavileri, yeşilleri kullanmaktan korkmuyorlar. Zaten makyajınızda alternatif bir şeyler denemezseniz, bir süre sonra sıkıcı hale gelirsiniz.

Peki 2010'un makyaj trendleri neler?
Bir kere cildinizin taze ve doğal görünmesi şart. Ağır makyajdan kesinlikle uzak durulmalı. Renklere gelince... Özellikle baharla birlikte yeşil ve altın rengi, göz makyajına ağırlığını koyacak. İsterseniz bu ikisini yalnız, isterseniz de karıştırarak kullanabilirsiniz. Yeşil göz kalemi de tercih edebilirsiniz.

YEŞİL GÖZE MENEKŞE FAR SÜRÜN
Peki hangi göz rengiyle hangi renk far en iyi gider?
Eğer mavi gözlüyseniz, portakal rengi ve tonlarındaki far ideal olacaktır. Gözleriniz yeşilse; menekşe, kahverengi gibi içinde kırmızı olan herhangi bir farı kullanabilirsiniz. Ama sakın gözleriniz yeşil diye yeşil far sürmeyin, çünkü bunun Türkiye'de sıkça yapıldığını görüyorum. Oysa bu dikkatleri gözlerinize çekmez, tam tersine onu kamufle eder.

Türk kadınlarının göz rengi genelde kahverengidir. Onlar için neler önereceksiniz?
Her kahverengi farklıdır. Kimininki daha sarıya kaçar, kimininki daha kırmızıya... Eğer içinde hafif kırmızılar, turuncular varsa; mavi farı tercih etmelisiniz. Ama sarıya kaçıyorsa, tercihiniz menekşe tonlarından yana olmalı.

Peki kırmızı rujun modası 2010'da devam ediyor mu?
Tabii ki ediyor. Kırmızı rujun modası hiç geçmez. Ama bu yıl daha çok mat kırmızı kullanılacak. Bu arada kırmızı rujdan korkmayın derim ben. Bu, dudağınızı kıpkırmızı boyayın anlamına gelmiyor. Parmağınızla da hafifçe uygulayabilirsiniz.

SİZİNDE ÇOCUĞUNUZ ÜZTÜN ZEKALI OLABİLİR

DİYETTE BAŞARILI OLMANIN 12 YOLLU